Sport

Futsal: hősies küzdelemben mattolta az UTC a Vasast (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

Futsal: hősies küzdelemben mattolta az UTC a Vasast (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

2012. március 5., hétfő
Futsal: hősies küzdelemben mattolta az UTC a Vasast (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

Fordulatos mérkőzésen parádés gólokkal sikerült felülmúlni az angyalföldieket. Tóth A., Puskás és Hegyesi is duplázott.

8
-
5
UTC Futsal Team
-
Vasas 1988 Déli Futsal
Férfi futsal NB I 19. forduló

Brinszky Adrián

egy nagyon nehéz meccsen megszerzett rendkívül értékes három pontot remélt névnapi ajándékként csapatától, arra azonban talán még a mester sem számított, hogy egy ennyire fordulatos, kőkemény csatában kell begyűjteniük azt Hegyesi Zsoltéknak. Szinte már menetrendszerint, gyorsan előnyre tett szert az UTC

Hegyesi Zsolt

révén, az azonban feltűnhetett, hogy - különösen a második sor esetében - kicsit lassabban mozog a gépezet, s bizony dinamikában a vendégek fiatal futsalosai nem egyszer felülmúlták a hazaiakat. Pontatlan, kapkodós játék mellett számos lehetőség is adódott hazai oldalon a gól után, ám

Gál József

kapus remekül útját állta a kísérleteknek, s védekezésben is számos remek ütemű belépőt produkált a Vasas. Fokozatosan át is vették a kezdeményezést, s két perc alatt, előbb a villámgyors

Füzy Zsolt

, majd a technikás brazil

Rodrigo Domingues

révén fordítottak is a mérkőzésen (1-2). Hogy az angyalföldiek nem többel fordultak a második félidőre az nagyban múlt a mostanra már az NB I legjobb kapusai között számon tartható

Tombácz Róberten

is, aki szebbnél-szebb bravúrokat mutatott be - ahogy azt már megszokhattuk tőle.

A második félidőre aztán minden energiatartalékát megmozgatva jött ki az UTC, s valósággal kapujához szegezte a vendégeket. Jött is az egyenlítés, a rendkívül harcos Hegyesi nem ismert elveszett labdát, s kiegyenlített (2-2). Összeszedettebbé vált az első játékrészhez képest az UTC, s erőnlétileg is igyekezett felőrölni riválisát. A fárasztó idegcsata első eredményeként Koncz Zsolt kiváló begurított labdáját Tóth Attila nagyon finom mozdulattal továbbította a kapuba, ezzel ismét "haza" került az előny (3-2). A félidő derekán pedig igazi adok-kapok alakult ki, a koncentrációba mindkét oldalon csúszott hiba. Előbb egy eladott labdából támadtak le a vendégek és André Béla egyenlített (3-3), majd rá két percre Füzy villant (3-4), aztán a következő minutában előbb Puskás Csaba cselei végén örülhettünk (4-4), pillanatokkal később Konczot éltette a lelátó egy hasonló találat után (5-4), végül ismét Füzy hűtötte a kedélyeket (5-5) - szinte kapkodta a fejét az ember, kellett is egy időkérés. A hazai csapatkapitány Hegyesi kiváló formáját bizonyítva aztán a hajrára ismét előnybe hozta az UTC-t, kiváló passzát Tóth Attila küldte a hálóba (6-5) - a legszebb, hogy "Ballack" nem is látta, talán csak érezte a túloldalon érkező társát. Pillanatok múltán kapufa-parádét tartott a Vasas, egy támadáson belül háromszor találták el a vasat, de egyenlíteniük nem sikerült. A várakozásokkal ellentétben nem hozta le kapusát Kis János, de ha meg is teszi, az utolsó perc két szegedi kontrájával szemben még tehetetlenebb lett volna csapata, igaz, Gálnak esélye sem volt előbb a két fiatal bajai, Trucz Zsolt és Hernády Márk, majd a két rutinos "öreg", Koncz és Puskás ellen. A 8-5-ös végeredmény nem tükrözi az erőviszonyokat, ugyanakkor a győzelem kétségkívül megérdemelt, hiszen elképesztő szívvel küzdött a második félidőre valahonnan erőt merítő, s rutinos játékossainak képességeit remekül kihasználó UTC, mely ha úgy adódott a szerencsével sem állt hadilábon. A csapat a forduló eredményeinek alakulása miatt továbbra is a 6. helyen áll, azonban mindössze két pont választja el a dobogó alsó fokától. Jelenleg négy csapat verseng tehát a 3. helyért, közülük a Gödöllő tűnik a legbiztosabb befutónak hiszen van két elmaradt meccse könnyebb ellenfelek ellen, míg a többieknek hasonló sorsolásuk miatt minden pont fontos lesz a rájátszásban pályaelőnnyel járó 4. hely megszerzéséhez. Ahogy már korábban is írtuk: ebből még akármi is lehet! http://www.youtube.com/watch?v=qJTKzRb65uE

Férfi futsal NB I 19. forduló:

UTC Futsal Team - Vasas 1988 Déli Futsal 8-5 (1-2) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Viczián, Benyovszki, Hegyesi G. UTC: Tombácz - Hegyesi, Hernády, Trucz, Dürgő. Csere: Koncz, Bullás, Juhász I., Tóth A., Puskás, Pataki, Béry (kapus). Edző: Brinszky Adrián. Vasas: Gál - Sámson, Komáromi, Füzy, Domingues. Csere: Érsek, Solti, André, Deák, Zalatnai, Nagy A. (kapus). Vezetőedző: Kis János. Gólszerzők: Hegyesi (3', 24'), Tóth A. (27', 37'), Puskás (33', 40'), Koncz (34'), Hernády (40'), ill. Füzy (15', 32', 34'), Domingues (16'), André (30'). Sárga lap: Gál (6'). Brinszky Adrián: "Köszönöm az ajándékot a srácoknak, hogy egy ilyen fordulatos és látványos mérkőzést produkáltak. Ebben a mérkőzésben minden benne volt, talán a legszebb győzelmünk itthon, ennyire fordulatos meccsünk még nem volt, igaz akadt, hogy hátrányból kellett felállni. Most már matematikailag is biztos a play-off, s így jó esélyünk lehet arra, hogy minél jobb pozícióba kerüljünk." Kis János: "Az első félidőben gólokkal elhúzhattunk volna. Felkészültünk a Szegedből, tudtuk mit fognak játszani. A második félidőben előjött a fáradtság, de még így is végig meccsben voltunk, csak elkövettünk pár hibát, odaajándékoztuk a labdát, elcseleztük magunkat, és a rutinos szegedi játékosok ezt azonnal kihasználták."

További eredmények:

Admirál-Haladás VSE - Rába ETO 2-8 (0-3) Colorspectrum Aramis - Nagykáta SE Futsal 9-2 (2-1) DEAC Futsal Club - MAFC BME Docler Akadémia 4-4 (3-2) MVFC Berettyóújfalu - Rubeola FC Csömör 8-3 (4-1) Gödöllői Bikák - Üllő FC Cső-Montage 6-3 (2-1)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rába ETO

19

16

1

2

110

47

63

49

2.

MVFC Berettyóújfalu

19

13

1

5

103

53

50

40

3.

Gödöllői Bikák

17

11

-

6

89

72

17

33

4.

Colorspectrum Aramis

19

10

3

6

88

73

15

33

5.

DEAC Futsal Club

19

10

2

7

74

73

1

32

6.

UTC Futsal Team

19

10

1

8

100

98

2

31

7.

Admiral-Haladás VSE

19

8

3

8

85

84

1

27

8.

Vasas 1988 Déli Futsal

18

8

-

10

66

70

-4

24

9.

Üllő FC Cső-Montage

19

5

4

10

78

78

0

19

10.

Rubeola FC Csömör

18

5

2

11

63

96

-33

17

11.

MAFC BME Docler Akadémia

19

3

4

12

52

93

-41

13

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

17

1

1

15

41

112

-71

4

Online közvetítésünk:

40'GÓÓÓL!!! 8-5! Egy újabb kontra, Koncz osztja ki Puskás mögé, sarokkal kotor utána, betereli ő is 4 másodperccel a vége előtt! Megvan az UTC 100. gólja az NB I-ben, szerzője Puskás Csaba!
40'GÓÓÓL!!! 7-5! Megvan! Bajai kontra, Trucz önzetlen, Hernády betereli a kapuba a labdát! 7-5!
39' Trucz indítása Gálé. Aztán zavarja a kapust. Trucz ellen fault, Deák harcolja ki. Semmi aztán.
38' Időkérés. Közben Rába- és Aramis-győzelem, DEAC-pontvesztés. Füzy villámgyors, Tombácz jól összpontosít. Tombi látja, hogy kinn áll Gál, mellé megy a kirúgás ezúttal... 5. Vasas-fault.
37' Elnémul a lelátó, három Vasas-kapufa egymás után, az ütő megállt mindenkiben, csak néztünk...
37'GÓÓÓL!!! 6-5! Hegyesi észreveszi a hosszú oldalon érkező Tóthot és ő nem is hibázik! 6-5!
37' Hernády lop labdát, passz Hegyesinek középen, kicsit hosszú, félfordulat, rövid sarokra tart, Gál véd!
36' Hegyesit szerelik, szöglet. Koncz egyből kapu elé, kiüti Gál. Szabadrúgást kapunk, 4. Vasas-fault, 9,5 méterre a kaputól. Trucz guryt le Koncznak, aki akkorát lő, hogy Gál védése után a lelátón köt ki a labda. Hegyesi cselezget, szerelik.
35' Időkérés. Tombácz ment elképesztően higgadtan Érsekkel szemben. Trucz nem ismer elveszett labdát, de ez Gálé.
34'GÓÓÓL... 5-5. Füzyről marad le mindenki, berúgja valahogy, hihetetlen... 5-5.
34' Tombácz véd óriásit, szöglet.
34'GÓÓÓL!!! 5-4! Koncz labdája begurul Gál lábai között! 5-4! Elképesztő fordulatok!
33'GÓÓÓL!!! 4-4! Puskás cselezi szét az egész védelmet a Vasasnál, aztán a lábak között begurítja! 4-4!
33' Ostromolja a Vasast az UTC. Gyors kontra, szépen passzolgat Koncz, Tóth és Juhász, Imre a felsőlécre perdít...
32'GÓÓÓL... 3-4. Ballackot szereli két ember, indítják Füzyt, átemeli a kivetődő Tombáczot... 3-4.
31' Hegyesi szerez labdát, Gál jól jön ki, összeakadnak, kimegy a labda. Gált húzzák ki, beszorult a levegő.
30'GÓÓÓL... 3-3. Hernády adja el félpályán, jön az ellenvihar, nem állunk fel, André kapja a kapu torkában, nem is hibázza el, 3-3.
29' Hullámzik a pálya, elképesztő az iram. Hegyesi lábát húzzák el félpályán, 3. fault a vendégeknél. Trucz sarkaz Hernádynak, Márk lő tisztán, nagy erővel, Gál ezt is védi!
28' Koncz ismét Tocinak, leszedi egy lesipuskás piros-kék. ismét Tóth kapja Koncztól, Gál szedi össze.
27' Tóth mellett esik nagyot egy Vasas-játékos, Komáromi, ápolás. Nem történt szabálytalanság. Koncz indít, Tóth nem éri el.
27'GÓÓÓL!!! 3-2! Koncz gurít be, Tóth talppal továbbítja a hosszú alsóba! 3-2!
27' Letámad a hazai csapat.
26' Kis Jánost intik nyugalomra a játékvezetők, elképesztően őrjöng a kispadon. Puskás nagy labdája, Bullás elől Gál ment.
25' Sámson üresbe kerül, Hernády későn lép ki rá, fölé durrant az angyalföldi. Nyom az UTC, kell is.
24'GÓÓÓL!!! 2-2! Indítja Ballackot Hernády, Zsolt elviszi Gál mellett, kisodródva, estében rúgja be a felpattanó lasztit! 2-2!
24' Hegyesi vezeti a labdát, kiteszi Dürgőnek, keresztbe, nincs ott Trucz. Solti elől Tombácz ment kapu mögé egy labdát. Sámson Csikar-szögből, Tombácz!
23' Puskás labdája nem találja meg középen Tóthot. Tombácz ment Domingues elől, kontra, Koncz lő, Gál hárít. Megnyomjuk az elejét alaposan! Az ultrák is, a szurkolásra nem lehet panasz.
22' Koncz tűz rá messziről egy labdát, lábbal véd Gál. Kontrázunk Koncz labdaszerzése után Tóth viszi végig a jobb szélen, ismét véd Gál.
21' A vendégek kezdenek, Puskást tarolják le rögtön. Azonnal a vendég hatosnál bűvöljük a labdát, de nincs helyzet.
Fel kell pörögni a második félidőben, nagyon kell ez a 3 pont!
SZÜNET!
20' Próbálkozunk. Nem megy. Hegyesi labdát szerez, kivezeti. Ne feledjük, a Vasas még a Győr ellen is képes volt mindkét meccsén vezetni a szünetben.
19' Trucz centerez Hernádynak, aki rosszul lép, oda a helyzet, jön a kontra, semmi,. de Hernády kicsit sántikál.
18' Füzy veri meg Konczot, szélről lő, Tombácz! Újra az első sor a pályán, ők nem annyira fáradtak talán. Trucz kap nagy rúgást.
17' Nagyon pörög a Vasas, lassúak vagyunk, érezhetően megfogta a mieinket a két gyors gól. Szervezetlenek a támadások, és nagyon gyorsak az ellenakciók.
16'GÓÓÓL... 1-2. Domingues kapja Soltitól, és kíméletlenül beveri a kapunkba, 1-2...
16' Érsek ugyanonnan csaknem a másodikat lövi. Jön is az időkérés nálunk. Koncz lő Gálba, az ismétlés Tóthé, méterrel mellé.
15'GÓÓÓL... 1-1. Füzy indul az ellentámadásból és Tombi alatt begurít balról a hosszú alsóba... 1-1.
15' Dürgő eladja, visszaszerzi, aztán mégis eladja a labdát, veszélyes akció a kontránkból lesz, Tóth lövi fejbe Gált.
14' Aztán Sámson lövése, és Tombi védése. Pataki indul, ziccerben eladja, Füzy indul, messziről lő, vetődve üti ki Tombácz!
13' Domingues labdája Tombiban akad el, jön a kontra, Tóth, belelövi Gálba. Közben egy fotós kollegina vakuja vonja magára a figyelmet az alapvonalnál...
12' Szögletet fúj a túloldali bíró, pedig nem az. Tombácz kidobása hosszú Juhásznak. Újabb Vasas-korner. Semmi.
11' Harcos csapat ez az angyalföldi gárda, most nyomás alatt az UTC. Juhász és Puskás is a pályán. Utóbbira fújnak faultot. Kiszabadul a nyomás alól az UTC, de Tóth nem viszi végig a labdát a jobb szélen,
10' Hernády kavargat a labdával, lám-lám nem csak a lemezeket forgatja ügyesen DJ Hero, hanem a Selectet is. Koncz lép át egy labdát, becsapva ellenfelét.
9' Kicsit lenyugodott a tempó, de robbanásra kész mindkét csapat, a szó jó értelmében.
8' Deák csúszik be hátulról, Trucz bánja, labda. Füzy dőltében durrant nagyon mellé. Pataki indul, de kezez...
7' Bullás lő, Gál véd. Solti válaszol, Tombácz fogja. Hegyesi szerez labdát, biciklizik kicsit, aztán kisodródva mellé gurít.
6' Domingues lő tisztán, Tombácz véd. Gál fut ki, szabálytalan Tóthtal szemben, sárga lap. óriási kapufa a vendégektől, a gólvonalon gurul végig a labda.
5' A második sor, Tóth, Koncz, Puskás, Bullás a pályán. Nyom az UTC, hazai pályán mindig megvan a fölény. A B-közép is rendíthetetlen, dübörögnek a dobok. 1-1 fault, Koncz szabadrúgása 13 méterről, Gál véd remekül, korner. Füzy kontrája, a labda Tombácz lábában akad el.
4' Domingues húzza el Tombácz mellett, de kisodródik.
3'GÓÓÓL!!! 1-0! Hegyesi kap remek labdát a hatoson és elgurít Gál kapus mellett, egyenesen a hosszú sarokba!
3' Még az első sor a pályán a hazaiaknál.
2' Trucz kanyarodik a kapu elé, de belelépnek lövésébe. Gyors kontra, Tombáczé.
1' Az UTC kezd, lendületes, dinamikus játékot látunk az első pillanatokban.
18.55 Kezdődnek a bemutatások, hamarosan a derbi is... A mieink fehér-szürke-fehérben, a vendégek piros-kék mezben és nadrágban, piros sportszárban.
18.50 Hangol a drukkerhad, gyűlnek szurkolók szép számmal. Megjegyezzük, Tóth Attila továbbra is 3. a góllövőlistán 22 találttal, de már csak hárommal marad el az éllovas két idegenlégióstól, az aramisos Ronitól és a berettyós Michelzinhótól.
18.45 Ma teljes forduló van, az első mérkőzés 18.15-kor kezdődött Szombathelyen, az utolsó 20 órától rajtol Gödöllőn. Ma játszik Gyöngyösön az SZTE EHÖK SE is az NB II Keleti csoport utolsó alapszakasz-fordulójában, még hozzá létfontosságú meccset, ugyanis győznie kell a Cserenkó-csapatnak a felsőházba jutáshoz!
18.40 Brinszky Adrián elmondta, névnapja alkalmából leginkább három pontnak örülne csapatától. 'Kemény brigád a Vasas, bízok benne, hogy a második félidőben sikerül felőrölnünk őket, addig azonban türelmesen kell játszanunk' - közölte.
18.35 Mint kiderült Medovarszki játékvezető helyett Viczián Mátyás lesz a főbíró, és Hegyesi Gábor csatlakozott a dirigens trióba harmadiknak.
18.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportcsarnokból! Pályán az UTC, melegít a csapat, a vendégek még nem tűntek fel.
10.00 Hegyesi Zsolt legutóbb sérülés miatt nem szerepelhetett Debrecenben, ma azonban már a kezdőben kapott helyet, akárcsak Dürgő Péter. Mellettük a két bajai, Hernády Márk és Trucz Zsolt is pályán lesz a kezdő sípszónál, a kapuban Tombácz Róberttel.

Korábban írtuk:

Ha van rapszodikus teljesítményt nyújtó csapat az NB I-ben, a Vasas biztosan az. Hazai veretlenségük hamar megtört a Rubeolával szemben (1-2), idegenben pedig csak a szezon elején nyújtottak magabiztosabb teljesítményt, illetve legutóbb a MAFC (5-3) és ismét a Rubeola ellen (9-2), alaposan visszavágva az őszi fiaskóért. Legutóbb a Cső-Montage-tól szenvedtek vereséget (1-6), így joggal várható, hogy hétfő este az UTC is törleszthet a piros-kékeknek, az őszi 5-2-es vereségért. A hazai esélyeket javítja, hogy a Vasas egyik meghatározó embere, Fehér Krisztián két meccses eltiltása miatt biztosan nem lép pályára az újszegedi sportcsarnokban. Egyébként a Vasas a 8. helyen áll 24 ponttal, öttel megelőzve az Üllőt, ám van egy elmaradt hazai meccse a Nagykátával, így gyakorlatilag a 8 pontosnak számítható különbség elvileg elég kell legyen felsőházba kerülésükhöz. A jelenleg 6. UTC-nek már biztos a felsőház, ez a Cső elleni hazai győzelemmel már eldőlt, a debreceni diadal pedig már az első hatba jutás lehetőségét is előrevetíti. A csapat remek tavaszt produkál: hét mérkőzésből két idegenbeli, vállalható vereséget szenvedett a Berettyóújfalu (1-11), és a Haladás otthonában (4-8), ugyanakkor kétszer nyertek is idegenben a Brinszky-legények, hazai meccseiket pedig hozták. S nincs megállás, Hegyesi Zsolték egyértelműen győzelemmel kalkulálnak itthon a Vasas, majd egy hét múlva a MAFC ellen idegenben, ami biztos hat pontnak tekinthető. Április második felében a Gödöllő ellen igazi hatpontos rangadóval számolhatunk hazai közegben, míg a záró fordulót Győrben játssza az UTC, ott a tisztes helytállás lesz a cél. Mindösszesen 6-9 ponttal lehet tehát kalkulálni az alapszakasz végéig, tekintetbe véve az ellenfelek sorsolását van némi remény az előrébb lépésre is, ha a mieink számára kedvezően alakulnak a DEAC, a Gödöllő és az Aramis meccsei. A közvetlenül Tóth Attiláék nyomában loholó Haladás sorsolását elnézve a 6. hely megtartása ennél valamelyest biztosabbnak tűnik. Akárhogyan is legyen, az újonc UTC részéről aligha lehet sikertelennek nevezni az első NB I-es szezont, jóllehet messze még a vége, s bizonyosan vár még ránk pár nagyszerű mérkőzés. Pataki Sándorral készült beharangozó anyagunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.