Kultúra

Ifjúságibb nap a SZIN-nél - galéria!

Ifjúságibb nap a SZIN-nél - galéria!

2008. augusztus 27., szerda
Ifjúságibb nap a SZIN-nél - galéria!

A Szegedi Ifjúsági Napok árnyékában, pontosabban tőszomszédságában, a "Laposon" kedden este egy "ifjabb" fesztivál bontogatta első "rügyeit". Délután hat órától este tízig három kimondottan fiatalkorú, helyi érdekeltségű zenekar próbálgatta magát és szépszámú közönségét.

A kamaszos rendezvény szervezőinek meglátását, hogy a SZIN-hez térben és időben közeli minifesztet rendezzenek, meghálálta a közönség, mely estére minden várakozást felülmúlva több százasra gyarapodott. A még nulladik napját meg sem kezdő Partfürdőbéli nagy fesztiválra már megérkeztek az első fecskék, akik zenebona hallatán bizony szemügyre vették, mi is történik a szomszédban. Nagy sztárokat itt nem találtak, így voltak, akik maradtak, megint mások visszafordultak, de a többség jól érezte magát. Tegnaptól van helye a tizenévesek zenei szárnypróbálgatásának Szegeden, a Tisza partján. A három középiskoláskorú zenekart végighallgatva elmondhatjuk, tagjaik egyikéről-másikáról még hallani fogunk. Bár a kezdés nem volt zökkenőmentes, az elsőként a hangot megadó kaliforniai punkot játszó Pour Now 18 a negyedik számot követően levedlette kezdeti gátlásait, szépen belelendült, és sikerült megmozdítani a közönséget is. Énekesük hangját minden bizonnyal fogjuk még hallani. A másodikként a Lapos lapos színpadára lépő metálbanda, a G.A.F.P hozta az ebben a műfajban kötelezőnek mondható külsőségeket, a lendület is megvolt, a közönségnek is tetszett. A végére maradt Wood Spoon (magyarán és fonetikusan: Fakanál) saját számain kívül hard rockot, metál punkot játszott, a közönség teljes megelégedésére. Itt a dobosról kell azt mondanom, ha így folytatja, legközelebb talán már a "nagyok" között játszhat a SZIN-en. Az egyik csapat szüleinek köszönhetően igen finom paprikás zsíros kenyér is került az asztalra, ami valljuk be, nem ártott meg a kamaszos lendületnek. Amennyiben jövőre megtanulnak időben kezdeni, és házi feladatként megoldják a gyorsabb átállást, "finomhangolást", és továbbra is gyakorolnak, akkor a második fesztiváljuk már egész profi lesz, akár többen is beleférnek a fellépésre rendelkezésre álló időkeretbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.