Koncertsorozatot hirdetett a Filharmónia Szegeden

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

A magyar és a nemzetközi zenei élet kiváló képviselőivel találkozhat a Filharmónia Tisza-bérletsorozatán a közönség Szegeden – közölte Szamosi Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen. Tovább »

Péter Szabó Szilvia: Rögös út vezetett a sikerhez + FOTÓK

2017. október 15., vasárnap · Hozzászólok

Az énekesnő tizenöt éve sikert sikerre halmozva tevékenykedik a zenei pályán. Hamarosan újabb nagylemezzel rukkol el, amelyben, mint mondja, a gyökerekhez nyúl vissza. Legutóbb a balástyai közönséget kápráztatta el a jubileumi évre összeállított különleges produkcióval. Péter Szabó Szilvia a sikerekről, az anyaságról és a hamarosan megjelenő nagylemezéről mesélt portálunknak. Tovább »

Tarjáni zenei estek a Csongor téri közösségi házban + FOTÓK

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Komolyzenei klasszikusokkal, illetve népszerű filmzenei slágerekkel nyújtott zenei élményt a Kosztándi vonónégyes a Csongor téri közösségi ház közönségének vasárnap. Tovább »

Koncerttel gyűjtöttek adományt a Dómban + FOTÓK

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia keretein belül csendültek fel a különböző felekezetkhez köthető dallamok a szegedi Dómban kedd este. Tovább »

Vonósnégyes varázsolt a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház vasárnap este: a Kosztándi vonósnégyes adott jó hangulatú komolyzenei koncertet a tarjániaknak. Tovább »

A keleti és a nyugati egyház szemszögéből vizsgálják a Római levelet Szegeden

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

benyik_gyorgy_sajttaj003kf

A reformáció által legtöbbet vitatott Római levél lesz a központi témája a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciának, amit augusztus végén rendeznek Szegeden – tájékoztatott Benyik György, a konferencia igazgatója. Bemutatták az 500 hangú Biblia CD-változatát is, és elhangzott, hogy a világban szétszórtan élő magyarok hangzó Bibliáját 2020-ig szeretnék elkészíteni. Tovább »

A Szegedi Ifjúsági Napokon mutatja be első nagylemezét a Belau

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

belau_live_2017

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy másfél alatt közel 90 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük, The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a Szinen mutatja be első nagylemezét. Tovább »

Nyári barokk dallamok

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

Szeged_Trio_classik_plakat3.indd

Fuvolán és fagotton zongorakísérettel csendülnek fel a klasszikus zene jó háromszáz éves, de ma is aktuális remekművei szombaton a háromszáz éves hódmezővásárhelyi Református Ótemplom falai között. A Szeged Classic Trio koncertje július 8-án 18 órakor kezdődik a főtéri istenházában. Tovább »

A testvértelepülési kapcsolatokról is szól az Üllési Nyári Fesztivál

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

ullesi_fesztival_plakat01A megújult Üllési Nyári Fesztivál középpontjában az egy évtizedes múltra visszatekintő testvértelepülési kapcsolat áll Torockószentgyörggyel, így az alföldi ízek mellett erdélyi finomságok is készülnek majd a főzőversenyen, de fotókiállítás is nyílik és a koncertkínálat is színes, fellép többek között a Mystery Gang és az Apostol is. Tovább »

Megtestesült rock’n’roll a Jazz Kocsmában

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

escape-ism_fb cover

Az End Hits eddigi szervezői tevékenységének egyik legfontosabb állomáshoz ért azzal a megtisztelő lehetőséggel, hogy vendégül láthatja azt az előadót, aki nemcsak, hogy közvetlen kapcsolódási pont a Dischord Record-hoz, de előadói stílusával és külső megjelenésével is meghatározó egyénisége a rock’n’rollnak, és aki számos, azóta világhírűvé vált zenekar követendő példaképe volt az elmúlt 25 évben. Tovább »

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig – Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

csello_koncert_hangverseny_zene

„Stílusok keveredése, filmzenék és egyéb zenei csemegék” címmel koncertezik a Szent-Györgyi Albert Agórában az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara június 17-én, szombaton 18 órától. Tovább »

Experimental és alternatív fellépők a negyedik Boureque Festen

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

bourequefestvol04

Negyedik alkalommal rendezi meg Wemsical a Boureque Festet június 9-én, pénteken a Grand Café Várkertben. Két év után újra Szegeden ad koncertet a budapesti Képzelt Város post-rock formáció, a vajdasági Újvidékről érkezik a Kamper zenekar illetve Szeged egy igazán formabontó zenekara, a experimental-noise-synth-waltz stílust képviselő Lajka. A koncertek utáni hangulatról hendrigz gondoskodik. Tovább »

Boros József és tanítványai adnak komolyzenei koncertet a Csongor téren

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

A „Tarjáni zenei estek” programsorozat újabb előadással jelentkezik. Boros József a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának trombita tanára tanítványaival együtt ad komolyzenei koncertet. Tovább »

Hegedűs Endre tavaszi koncertje Vásárhelyen

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

zongora_zene_koncert

A város szülötte, a Liszt és Kossuth Díjas zongoraművész, Hegedűs Endre lép színpadra és kápráztatja el fantasztikus zongorajátékával a helyi közönséget április 26-án, szerdán 18 órai kezdettel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Szegeden idézi meg a nyarat a friss Fonogram-díjas formáció

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

belau_live_2017

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar a nyár folyamán közel 40 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon. Az első lemezük, The Odyssey címmel nemrég jelent meg, amely a napokban Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. Pesti és külföldi koncertek után, április 13-án, Szegeden idézik meg a nyarat. Tovább »

Következő oldal »