Kisgólyák új fészekben – Kezdődik az Összegyetemi Gólyatábor

2017. szeptember 8., péntek · 4 hozzászólás

Első ízben a szegedi Laposon tartják meg a VII. SZTE Összegyetemi Gólyatábort, ahol remek hangulat várja a fiatalokat. Az elmúlt évek alatt szokássá vált, miután minden egyetemi kar megtartotta saját gólyatáborát, rendeznek egy össznépi, több napos rendezvényt, ahol a Gólyák együtt bulizhatnak más karok hallgatóival. Tovább »

A tiltott fürdőhelyek veszélyeire hívja fel a figyelmet a vízirendészet + FOTÓK

2016. augusztus 7., vasárnap · Hozzászólok

vizirendeszet_ellenorzes026kf

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzésekkel próbálja megelőzni a vízi baleseteket – írja az elavidek.hu. Munkájába bevonta a vízimentőket és a polgárőröket is, akikkel szombaton egy közös gyakorlaton mutattak be egy vízimentést és elsősegélynyújtást, emellett körbejárták a szegedi illegális partszakaszokat, és tájékoztatást adtak a fürdőzőknek a lehetséges veszélyekről. A körúton a SZEGEDma.hu fotóriportere is részt vett. Tovább »

A szabad strandon még az idén sem szabad… + FOTÓK

2012. július 17., kedd · 33 hozzászólás

Felfoghatatlan ez az évek óta tartó huzavona arról, hol és miért nem lehet fürödni a Tiszában. A sorok szerzője nem tudja, létezik-e még egy ilyen ország, és ezen belül egy ilyen városvezetés, amely ennyire nem képes vagy nem akarja megoldani a szegediek évtizedes problémáját, nevezetesen a folyóban való fürdés jogát.
Tovább »

Házak a folyóparton – szegedi élet a Tisza mentén + FOTÓK, VIDEÓ

2012. június 2., szombat · 11 hozzászólás

Szeged talán nem is létezne a Tisza nélkül, bár a folyó több alkalommal is próbára tette a várost. A 2006-os árvíz óta sok üdülőház, úszóház, sőt úgy tűnik, a Partfürdő sorsa is megpecsételődött. Az újra közlekedő sétahajóról kissé árnyaltabb kép rajzolódik ki a folyó partjáról.
Tovább »

4,1 millióból az LMP szerint tiszta lehet a Lapos és a Foka

2011. június 28., kedd · 35 hozzászólás

Évek óta megoldatlan, hogy a Tisza szegedi hullámterének kiemelten népszerű pihenőhelyein (Lapos, Sárga, Foka) a szegediek kulturált körülmények közt pihenhessenek. E helyzetet orvosolandó nyújtott be indítványt a június 30-i közgyűlésre az LMP szegedi szervezete, amely a Lapos és a Foka esetében a szemét Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. általi összeszedésére irányulna. Az előterjesztés alább olvasható.
Tovább »

Erdésztanulók az ártér tisztaságáért

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Tölgytelepítés a családi gazdaságban

erdeszek_lapos (1) Téves az a feltételezés, hogy az erdészek csak irtják a fákat, holott számunkra is rendkívül fontos az ökológiai értelemben vett környezettudatosság, valamint a környezet- és tájrekultiváció, vagyis a környezet és a természet védelme. Ennek egyik szép példáját tapasztalhattuk nemrég, amikor a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola tanulói Újszeged, a Lapos néven ismert részen összegyűjtötték mindazt, ami természet- és tájidegen.
Tovább »

Ifjúságibb nap a SZIN-nél – galéria!

2008. augusztus 27., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Ifjúsági Napok árnyékában, pontosabban tőszomszédságában, a “Laposon” kedden este egy “ifjabb” fesztivál bontogatta első “rügyeit”. Délután hat órától este tízig három kimondottan fiatalkorú, helyi érdekeltségű zenekar próbálgatta magát és szépszámú közönségét.
Tovább »

Tűzijáték a Tisza fölött – galéria!

2008. augusztus 21., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Tízezrek látogattak ki a Huszár Mátyás rakpartra augusztus 20-án este. Először a Magyar Állami Népi Együttes műsora, majd tűzijáték szórakoztatta őket. Tovább »

Szabad a strand – és a gazda?

2008. július 10., csütörtök · Hozzászólok

A hallgatás azonban ebben az esetben is beszédes. Ha úgy vesszük, a Tisza fővárosának szabad tiszai strand dukál, míg annak a településnek, mely mintegy lemond az őt jogosan megillető címről, tálcán nyújtva azt át „riválisának”, marad az új élmény-Ligetfürdő Leisztingerrel meg az Európa-hírű csúszdával…

Tovább »