Öt zenekarral érkezik a harmadik Boureque Fest

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

boureque-fest-vol03

A burekhoz hasonlóan tömény és súlyos zenéktől lesz hangos a Grand Café Várkert szombat este: a 20 órától kezdődő egy estés fesztivál a minimál Bogart, a Northern Revival (RS), a Dungaree, a Barbears és a Lucy Dreamin’ lép majd fel. Tovább »

A stoner három árnyalata Szegeden

2016. december 5., hétfő · Hozzászólok

dungaree_red_swamp_support_the_habit_tourHárom kiváló hazai stoner zenekar lép fel az IH Rendezvényközpontban december nyolcadikán, hogy bemutassák debütáló lemezüket, ugyanis a Red Swamp, a Dungaree és a Hot Beaver is nemrégiben jelentkezett első albumával, így három remek koronggal ismerkedhet meg a szegedi közönség csütörtökön. Tovább »

Apey & the Pea: Hagyni kell megérni a zenét

2016. szeptember 5., hétfő · Hozzászólok

szin_harmadik_nap022kf

A súlyosabb zenei világ hazai éllovasa, a Fonogram-díjas Apey & the Pea szerint következő lemezük lesz az eddigi legjobb, gyorsabb és agresszívabb lesz, bár kiemelik, hogy semmilyen gyűlölet nincs a zenéjükben. Az Áron András “Api” (ének, gitár), Prepelicza Zoltán (basszusgitár, vokál) és Makai László (dob) felállású banda a SZIN fesztiválon is fellépett, a koncert után kaptuk el őket egy beszélgetésre, ahol az is szóba került, hogy milyen szegedi vonatkozása van a csapat egyik videójának. Tovább »

Let the cigar die: Nem szeretnénk hamis ígéretekkel dobálózni

2016. szeptember 1., csütörtök · Hozzászólok

szin_elso_nap_ltcd016kf

A hazai underground metál színtér egyik ifjú titánja a tiszakécskei Let the cigar die, a Blanár Levente (ének, gitár), Sánta Zoltán (gitár), Kőrös Zoltán Dávid (vokál, basszusgitár) és Varga Szabolcs (dob) felállásban működő négyes erősen kötődik Szegedhez, a helyi koncertközönség már jól ismerheti őket, és a Szegedi Ifjúsági Napokon is visszatérő fellépők már. Idei SZIN-es koncertjük után beszélgettünk a csapattal. Tovább »

Dreamgrave – sötét hangulatú progresszív metál a Napfény Városából

2016. március 29., kedd · Hozzászólok

Dreamgrave

„Nem azt kell mutatni, aki vagy, hanem azt, hogy hova tartasz” – vallja a szegedi Dreamgrave zenekar, melynek önerőből kiadott Presentiment című debütáló albuma számos elismerést gyűjtött be külföldről, azonban a zenekar nem ül a babérjain. Az együttes első videoklipjének megjelenése kapcsán Gyimesi Dömötör gitáros-énekessel és Mayer János billentyűssel beszélgettünk. Tovább »

„Meg kell tanulni magunknak zenélni” – interjú a szegedi Barbears zenekarral

2014. augusztus 17., vasárnap · 8 hozzászólás

barbears

Örömzene – ez a jelszava a stoner metal stílusban utazó szegedi Barbears bandának. A 2008 óta működő zenekar túl van számos tagcserén, két EP-n, és egy Wacken Metal Battle hazai második helyen. A Live Music Clubban adott koncertje előtt beszélgettünk a zenekarral.
Tovább »

Új klippel rukkolt elő a Set The Clocks To Infinity + VIDEÓ

2014. április 17., csütörtök · Egy hozzászólás

set the clocks to infinity rongy kocsma sadaweb

A Youtube-on most debütált Elevator című saját dalával a közel egy éve újjászületett Set The Clocks To Infinity. A szegedi metálbandára érdemes odafigyelni, bejutottak a Wacken Metal Battle döntőjébe is. Tovább »

Set The Clocks To Infinity – törd le a mutatókat az új szegedi metálbandával!

2013. november 7., csütörtök · Hozzászólok

set the clocks to infinityHárom új gitáros belépésével született újjá a Set The Clocks To Infinity idén februárban. A szegedi fiatalokból álló metálos stílusjegyeket felvonultató banda november 15-én a Zéró Art Caféban lép fel az AWS előtt. Tovább »

A metál nagyjai élő közvetítésen Szegeden

2010. június 6., vasárnap · Hozzászólok

Az élő műholdas közvetítésnek köszönhetően az országban egyedüliként a szegedi Belvárosi mozi közönsége is láthatja a heavy metál legendás négyese, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax szófiai koncertjét június 22-én – tájékoztatta Szabó Éva Andrea, a filmszínház művészeti vezetője az MTI-t.

Tovább »

Ifjúságibb nap a SZIN-nél – galéria!

2008. augusztus 27., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Ifjúsági Napok árnyékában, pontosabban tőszomszédságában, a “Laposon” kedden este egy “ifjabb” fesztivál bontogatta első “rügyeit”. Délután hat órától este tízig három kimondottan fiatalkorú, helyi érdekeltségű zenekar próbálgatta magát és szépszámú közönségét.
Tovább »