Megosztotta a nemzetközi kritikusokat a magyar versenyfilm a cannes-i filmfesztiválon

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A nagysikerű díszbemutató után megosztotta szombaton a külföldi kritikusokat Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása a 70. cannes-i filmfesztiválon. Az újságírók méltatják a magyar versenyfilm nagyszabású és látványos képi világát és rendezői virtuozitását, a politikai és misztikus mondanivalót illetően ugyanakkor megoszlanak a vélemények. Tovább »

Enyedi Ildikó: a Testről és lélekről “a nézőben jön létre, nem a vásznon”

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

A Testről és lélekről alkotói nagyon sokat dolgoztak “saját nyomaik eltüntetésén”, mert olyan filmet akartak készíteni, amely “a nézőben jön létre, és nem a vásznon” – mondta a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) a legjobb filmek járó Arany Medve-díjjal kitüntetett alkotás rendezője a közmédiának vasárnap a német fővárosban. Enyedi Ildikó filmjét rövidesen 35 országban láthatja majd a közönség. Tovább »

A független zsűrik Enyedi Ildikó filmjét díjazták a Berlinale filmfesztiválon

2017. február 18., szombat · Hozzászólok

A világ filmkritikusait tömörítő szervezet (FIPRESCI), az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije is a magyar versenyfilmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását díjazta szombat délben a berlini nemzetközi filmfesztiválon – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »