Fővárosi hangversennyel folytatódott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2017. szeptember 27., szerda · Hozzászólok

A jubileumi programsorozat keretében kedd este a fővárosban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen adtak hangversenyt. Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal szegedi szervezésben. Tovább »

Kakast főztek, járdát adtak át Pusztamérgesen + FOTÓK

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Kiváló hangulatban, nagyszerű közösségben főzték a pörköltöt a Csongrád megyei településen. A nagy hagyományokkal bíró Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny idei kiírása immáron a huszonkettedik volt a sorban. Az esemény keretében egy felújított járdaszakaszt is átadtak. Tovább »

Cyrus Chestnut és Harold Mabern lesznek a Szegedi Jazz Napok sztárvendégei

2017. szeptember 12., kedd · 2 hozzászólás

Cyrus Chestnut és műfaj egyik “nagy öregje”, Harold Mabern lesz a Szegedi Jazz Napok sztárvendége, a fesztivált november 10-én és 11-én rendezik a Tisza-parti városban – közölte Drienyovszky András, a fesztivált szervező Private Music vezetője kedden. Tovább »

Ahol mindenki kaphat és adhat – Megnyílt a Tágas Tér Fesztivál

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

Egy találkozási lehetőség, ahol ledőlnek a korlátok, kinyílik a tér és láthatóvá válik egy élhető, szerethető Szeged – ezt kínálja a péntek délután megnyílt Tágas Tér Fesztivál. Négy helyszínen több mint 80 önálló programra, többek között koncertekre, előadásokra, beszélgetésekre invitálnak mindenkit. Tovább »

A zsinagóga átadásával indul az őszi zsidó fesztivál

2017. augusztus 29., kedd · 9 hozzászólás

Komoly– és könnyűzenei koncertekkel, képzőművészeti kiállítással és egyéb rendezvényekkel csalogat szeptembertől a XIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál, amely a hagyományoknak megfelelően vacsoraesttel zárul. A programsorozat megnyitóján átadják az újonnan rekonstruált zsinagóga épületét is. Tovább »

Méz és tank a SZIN első napján + FOTÓK

2017. augusztus 24., csütörtök · 12 hozzászólás

szin_elso_nap032kf

A rockrajongóknak kedvezve indult meg a Szegedi Ifjúsági Napok a Partfürdőn: az első nap színpadra lépett a Kies, a Depresszió, a Tankcsapda, a Leander Kills, az Ørdøg, az Enter Shikari, de nem maradtak el az olyan közönség-kedvencek sem, mint a Lóci Játszik, Honeybeast vagy a Paddy and the Rats. Tovább »

Mesés nyugalom a malom alatt

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

malomfesztival_2017_011

A vajdasági pusztában, Orom határában találhattuk meg a nyugalom szigetét a nyár végén: az irodalomra, slam poetry-re, főzésre, filmre, fotózásra és változatos zenei felhozatalra is kiterjedő programkínálat mellett az édes semmittevésből táplálkozó lelki béke adta meg a fesztivál igazi vonzerejét. Tovább »

Páratlan és PlakArt-os: a Móra Ferenc Múzeum idén is kiköltözik a SZIN-re

2017. augusztus 23., szerda · Hozzászólok

moraferenc_muzeum

A Móra Ferenc Múzeum idén is átlátogat a „túloldalra”, a Szegedi Ifjúsági Napokra. Ebben az évben a Láthatatlan, a PlakArt és a Páratlanok – A szegedi papucs című kiállítások kapcsán várják izgalmas feladványok, társasjátékok és kézműves foglalkozások a fesztiválozókat. Tovább »

Buli akár egy havi fizetésért

2017. augusztus 22., kedd · 3 hozzászólás

SZIN_fesztival

Ha nyár, akkor fesztiválszezon! A teljesség igénye nélkül egy csokorba gyűjtöttük az ország legismertebb szórakozási lehetőségeit a fiatalok számára. Szemléltetve, hogy az elmúlt években milyen anyagi változások történtek egy-egy helyszín vonatkozásában. Tovább »

A mobil ügyintézéstől az ökolábnyomig – Ismét SZIN-re lép a kormányhivatal

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

szin_harmadik_nap037kf

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén is fesztiválhivatalt nyit a Szegedi Ifjúsági Napokon: a fiatalokat érintő, különböző szolgáltatásokkal várják a Civil falu területén a fesztiválozókat. Tovább »

Hamarosan kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

szin_negyedik_nap037kf

Augusztus 23-án kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), az ország egyik legrégebbi, jövőre ötvenéves fesztiválja, melyen olyan előadók lépnek fel, mint Naughty Boy, az Enter Shikari, Inna, a Halott Pénz vagy éppen a Tankcsapda – tájékoztatta a rendezvény kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Mintegy 450 ezren szórakoztak az idei Sziget fesztiválon

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

Az idei, 25. Sziget fesztiválon is nagyon sokan, mintegy 450 ezren szórakoztak. Gerendai Károly főszervező és Kádár Tamás cégvezető a keddi záró estén az MTI-nek azt mondta, a visszaesés a tavalyi adatokhoz képest általános európai tendencia, ugyanakkor a Sziget idei zenei felhozatalának összeállítása nem a legszerencsésebben alakult. Tovább »

A határok lebontásáról szól a Malomfesztivál

2017. augusztus 15., kedd · 2 hozzászólás

malomfesztival_plakat2017Összművészeti fesztiválnak ad otthont a vajdasági Orom, a mesebeli malom tövében két hét erejéig elevenednek meg a fotózáshoz, filmezéshez, színészkedéshez, slam poetry-hez és más művészeti ágakhoz kapcsolódó programok, a zenei felhozatal pedig csütörtökön kezdődik. Tovább »

Balhé a SZIN beléptető rendszere körül

2017. augusztus 14., hétfő · 16 hozzászólás

SZIN_4.nap_1

Egyes magyarországi nyári fesztiválok lebonyolításában tavaly óta komoly változások történtek, ugyanis a résztvevőktől elkérik a fényképes személyazonosító okmányukat, amit a szervezők beszkennelnek, és a belépésre jogosító karszalagot csak ezután biztosítanak. Tovább »

Európa kulturális térképén Szeged

2017. július 30., vasárnap · 10 hozzászólás

szeged_varoshaza_tavasz08_gs

Az Európai Bizottság 168 európai várost rangsorolt a Kulturális és Kreatív Városok Figyelője oldalon. Magyarországról a fővároson kívül még három település került fel a listára. Szegedet ugyan Pécs és Győr is megelőzi pontszám alapján, de így is 42. a kategóriájában 64 város közül. Jók vagyunk bölcsészek és a számítástechnikusok terén, kulturális szolgáltatások és a városvezetés minősége tekintetében viszont még van elmaradásunk a két dunántúli régióközponthoz képest. Tovább »

Díjátadóval zárult a 27. THEALTER Szegeden + FOTÓK

2017. július 29., szombat · Hozzászólok

tavaszialdozat_RRC7793-1600

A legnépszerűbb előadás közönségdíját Pintér Béla és Társulata nyerte el a Szívszakadtig című produkcióval. A kritikusok Horváth Csaba Bartók Béla zenéjére készített koreográfiáját, a Forte Társulattal színpadra állított Concerto / 5. vonósnégyes című előadást ítélték a legjobbnak. A fesztivál junior díját megosztva nyerte el Widder Kristóf Sztravinszkij Tavaszi áldozat című művének színpadra állításáért, valamint a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának végzett hallgatóival létrehozott Szüfrazsisztek című előadás, melynek rendezője Csapiné Matos Ibolya drámapedagógus. Tovább »

A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

Rétvári: két év alatt háromszorosára nő a fesztiváltámogatási keret

2017. július 9., vasárnap · 2 hozzászólás

retvari_ence_gs

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) két év alatt háromszorosára növeli a fesztiváltámogatási keretet; újabb 250 millió forinttal emelkedik a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására szánt összeg az Emmi jövő évi költségvetésében. Tovább »

A testvértelepülési kapcsolatokról is szól az Üllési Nyári Fesztivál

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

ullesi_fesztival_plakat01A megújult Üllési Nyári Fesztivál középpontjában az egy évtizedes múltra visszatekintő testvértelepülési kapcsolat áll Torockószentgyörggyel, így az alföldi ízek mellett erdélyi finomságok is készülnek majd a főzőversenyen, de fotókiállítás is nyílik és a koncertkínálat is színes, fellép többek között a Mystery Gang és az Apostol is. Tovább »

Több mint 150 ezer embert várnak a jubileumi VOLT Fesztiválra

2017. június 25., vasárnap · Hozzászólok

Soproni VOLT Fesztivál

Kilencven százalékos technikai készültségi szinten áll a 25. Telekom VOLT fesztivál, amely hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit, és amelyre több mint százötvenezer vendéget várnak – mondta Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője a vasárnap délelőtt tartott helyszíni bejáráson a Lővér kempingben az MTI-nek. Tovább »

Gulyás Zoltán dandártábornok: az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent, a katonai eskü pedig egy életre szól, ezt akarja bemutatni a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál – mondta Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség (MH) Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese Kunszálláson. Tovább »

Következő oldal »