Tankcsapda: Szegeden a legnehezebb játszani

2017. szeptember 10., vasárnap · 7 hozzászólás

Ebben a pici országban nem gyűlölködni kéne, hanem örülni, hogy léteznek még zenekarok, akik tömegeket tudnak megmozgatni – véli a debreceni rockzenekar, akik arra készülnek, hogy minden kritika ellenére rátesznek még egy lapáttal. A SZEGEDma.hu-nak adott interjújukban Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos arra is kitértek, hogy miért kezeli méltánytalanul a Tankcsapdát Szeged városa. Tovább »

A Brains sikerének titka a látvány és a zene egysége

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

A zenei nyitottság alakította ki a Brains együttes jelenlegi stílusát, de a banda nem áll le az újításokkal, a korábbi kísérletek már alapként kezelik. Endrei Dávid basszusgitárossal és Lukács Levente billentyűssel a zenekar SZIN-es fellépését megelőzően beszélgettünk. Tovább »

A SZIN-ezők Horizontján a fogyatékkal élők

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

A szegedi alapítvány kerekesszékbe ültette a SZIN fiataljait, megmutatta, milyen hallássérültként, vakként élni. Volt, aki könnyezve szállt ki, miután kipróbálta, hogy egyes embertársaink miként élnek. Tovább »

Botrány: azonos neműek házasodhatnak a SZIN-en

2017. augusztus 26., szombat · 11 hozzászólás

Magyarországon törvény tiltja az azonos neműek házasságát, ám a fesztiválon az érdeklődők megismerkedhetnek másságukat nyíltan vállaló emberekkel. Az LMBT csapata nem először vesz részt a SZIN-en, a Civil Faluba csak meghívásos pályázat útján lehetett jelentkezni – írja a PestiSrácok. Tovább »

Méz és tank a SZIN első napján + FOTÓK

2017. augusztus 24., csütörtök · 12 hozzászólás

szin_elso_nap032kf

A rockrajongóknak kedvezve indult meg a Szegedi Ifjúsági Napok a Partfürdőn: az első nap színpadra lépett a Kies, a Depresszió, a Tankcsapda, a Leander Kills, az Ørdøg, az Enter Shikari, de nem maradtak el az olyan közönség-kedvencek sem, mint a Lóci Játszik, Honeybeast vagy a Paddy and the Rats. Tovább »

Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

mobil_kormanyhivatal_szin006kf

Hatodik alkalommal SZIN-ezett a megyei kormányhivatal. A fiatalok szinte minden közigazgatási szolgáltatást igénybe vehetnek a mobil kormányablakban – a személyi igazolvány igénylésétől az ügyfélkapu regisztrációjáig. A NAV-osok játékokkal várják a fesztivál résztvevőit, szeretnék, ha tudatos adózókká válnának. Tovább »

Páratlan és PlakArt-os: a Móra Ferenc Múzeum idén is kiköltözik a SZIN-re

2017. augusztus 23., szerda · Hozzászólok

moraferenc_muzeum

A Móra Ferenc Múzeum idén is átlátogat a „túloldalra”, a Szegedi Ifjúsági Napokra. Ebben az évben a Láthatatlan, a PlakArt és a Páratlanok – A szegedi papucs című kiállítások kapcsán várják izgalmas feladványok, társasjátékok és kézműves foglalkozások a fesztiválozókat. Tovább »

Buli akár egy havi fizetésért

2017. augusztus 22., kedd · 3 hozzászólás

SZIN_fesztival

Ha nyár, akkor fesztiválszezon! A teljesség igénye nélkül egy csokorba gyűjtöttük az ország legismertebb szórakozási lehetőségeit a fiatalok számára. Szemléltetve, hogy az elmúlt években milyen anyagi változások történtek egy-egy helyszín vonatkozásában. Tovább »

A mobil ügyintézéstől az ökolábnyomig – Ismét SZIN-re lép a kormányhivatal

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

szin_harmadik_nap037kf

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén is fesztiválhivatalt nyit a Szegedi Ifjúsági Napokon: a fiatalokat érintő, különböző szolgáltatásokkal várják a Civil falu területén a fesztiválozókat. Tovább »

Hamarosan kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

szin_negyedik_nap037kf

Augusztus 23-án kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), az ország egyik legrégebbi, jövőre ötvenéves fesztiválja, melyen olyan előadók lépnek fel, mint Naughty Boy, az Enter Shikari, Inna, a Halott Pénz vagy éppen a Tankcsapda – tájékoztatta a rendezvény kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-t. Tovább »

A Szegedi Ifjúsági Napokon mutatja be első nagylemezét a Belau

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

belau_live_2017

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy másfél alatt közel 90 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük, The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a Szinen mutatja be első nagylemezét. Tovább »

Balhé a SZIN beléptető rendszere körül

2017. augusztus 14., hétfő · 16 hozzászólás

SZIN_4.nap_1

Egyes magyarországi nyári fesztiválok lebonyolításában tavaly óta komoly változások történtek, ugyanis a résztvevőktől elkérik a fényképes személyazonosító okmányukat, amit a szervezők beszkennelnek, és a belépésre jogosító karszalagot csak ezután biztosítanak. Tovább »

Fidelitas: Bojkott és kettős mérce a SZIN-en a politikai ifjúsági szervezetek kapcsán?

2016. szeptember 1., csütörtök · 18 hozzászólás

szin_harmadik_nap029kf

Politikai alapon válogat Botka László a SZIN-en? – tette fel a kérdést a Fidelitas, miután idén elvileg legalábbis egyetlen párt ifjúsági szervezete sem lehetett jelen a rendezvényen. Ezzel szemben az MSZP ifjúságpolitikai szervezetének, a Societasnak helyi vezetői ellenben kint lehettek, sőt olyan egyesület is meghívást kapott a civil faluba, amelyik alapító okirata szerint is politikai célokra jött létre. Tovább »

A legbulisabb nyárzárás a Tisza-parton volt

2016. augusztus 28., vasárnap · 3 hozzászólás

szin_harmadik_nap037kf

A SZIN az egyetlen hazai Greener Festival díjas rendezvényként idén is az ökotudatosságot tűzte ki zászlajára, így sikerrel működött a RE:kocsma, ahol ki lehetett próbálni az ehető kanalat és a szalma szívószálat is, valamint ötösre vizsgázott a komposzt wc is. A SZIN-en négy nap alatt közel 90 ezren búcsúztatták ebben az évben is a nyarat. Tovább »

A szervezők szerint jobb politikamentesen a SZIN, a megyei LMP tiltakozik

2016. augusztus 26., péntek · 48 hozzászólás

lmp_sajttaj02_gs

A pártpropagandát hiányolta a megyei LMP az idei SZIN-ről, és azt is kifogásolják, hogy a kevesebb civil szervezet kapott helyet, mint korábban. A szervezők szerint a fesztiválozóknak egyáltalán nem hiányzik a politika az újszegedi Partfürdőről, és civilekből is akad elég. Tovább »

A buli a híd alatt folytatódik, Odessza meg panaszkodik

2016. augusztus 26., péntek · 39 hozzászólás

tisza_part_vasarnap03_gs

A SZIN előnye egyben az átka is: a lakótelep és a belváros közelsége miatt rendszeres a helyiek panasza. Olvasónk szerint hiába a fokozott rendőri jelenlét, az olcsón alkoholt fogyasztani kívánó, a fesztivál bejáratától pár száz méterre gyülekező fiatalok rengeteg szemetet, s koszt hagynak maguk után. Tovább »

Bűnmegelőzés a SZIN-en is

2016. augusztus 25., csütörtök · Hozzászólok

rendorseg_szin

A hagyományokhoz híven a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival idén is jelen van a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az aktív bűnmegelőzési ponton vasárnapig várják az érdeklődőket – írja a police.hu. Tovább »

SZIN-re lépett a kormányhivatal a partfürdőn

2016. augusztus 24., szerda · 2 hozzászólás

fesztivalhivatal_sajttaj005kfFesztiválhivatal nyílt az újszegedi partfürdőn a Szegedi Ifjúsági Napok alatt. A mobil szolgáltatás célja, hogy a fesztiválozók intézkedni tudjanak hivatali ügyeikben, például ellenőriztethetik útlevelük érvényességét, elindíthatják diákigazolvány-kérelmüket, vagy felvilágosítást is kaphatnak a munkavállalás feltételeivel kapcsolatban.
Tovább »

Pompeji kiköltözik a SZIN-re

2016. augusztus 23., kedd · Hozzászólok

SZIN02

Idén is átköltözik a „túloldalra” a Móra Ferenc Múzeum: idén Pompeji világával várják a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőit a Partfürdőn augusztus 24-27. között. A fesztiválozók gladiátorként fotózkodhatnak, megismerhetik az ókori római társasjátékokat és mozaikokat, a SZIN-es karszalaggal érkező diákok pedig kedvezményesen nézhetik meg a Pompeji-tárlatot.
Tovább »

A nyárbúcsúztató a SZIN-en

2016. augusztus 22., hétfő · 3 hozzászólás

A Szegedi Ifjúsági Napok hosszú évek óta jelenti a nyár búcsúztató fesztiválját, azt a négy napot, amikor még gondtalanul élvezhetjük a zene, barátok, vízpart és napsütés tökéletes kombóját. Augusztus 24. és 28. között még egyszer átélhetjük azt a szabadságot, amikor koncertről koncertre járhatunk a csillagos égbolt alatt.
Tovább »

Szőregen, Tiszaszigeten és a SZIN fesztiválon is várják jövő héten a véradókat

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

kormanytiszviseloi_veradas002kf

Augusztus utolsó hetén a Szegedi Ifjúsági Napok mellett a szegedi Széchenyi térre, Szőregre és Tiszaszigetre is kitelepül a Szegedi Regionális Vérellátó Központ. Tovább »

SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

2016. augusztus 4., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Tudományegyetem idén is kiköltözik a SZIN-re! Az ország nyárzáró zenei fesztiválján az SZTE Egyetemi Negyedben a karok és az egyetem egységei minden eddiginél több és izgalmasabb programot kínálnak, így sok más mellett fogászati szűréssel, mandalaszínezéssel, márkafelismerő játékkal, önismereti és pályaorientációs tesztekkel, könyves origamival, pétanque-kal várják a fesztiválozókat augusztus 24. és 28. között az újszegedi Partfürdőn. A fesztiválra az egyetemisták augusztus 14-én még vásárolhatnak kedvezményes árú bérletet.
Tovább »

Kwabs a SZIN-en

2016. április 27., szerda · Egy hozzászólás

SZIN_kwabs

A korábban bejelentett nemzetközi nevek – így például Jasmin Thompson, a Dubioza Kollektiv, a Foreign Beggars vagy a 2Unlimited – mellé sorakozott a BBC Sound of 2015 listás Kwabs is. A hazai sort pedig a 30Y, a Vad Fruttik, a Paddy and the Rats, a Belga és a Honeybeast erősíti. A korábban Greener Festival díjas SZIN idén is a fenntarthatóságot tűzte zászlajára, emellett elkészítették a világ legbulisabb fesztivál teleportáló gépét. Tovább »

Tizenhét vadonatúj DJ-vel és interaktív színpaddal erősít a SZIN

2016. március 18., péntek · Hozzászólok

MILK n SUGAR

Tizenhét vadonatúj fellépővel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok kínálata: a ma reggel bejelentett nevek között olyan világsztárok is szerepelnek, mint a német Milk&Sugar vagy a svéd Aaron Chupa. A hazai élvonalból már biztosan Szegeden búcsúztatja a nyarat Pixa, Newik, Sterbinszky, Julia Carpenter és a DroptheCheese is. Tovább »

Jasmine Thompson és Boban Markovic is ott lesz az idei SZIN-en

2016. február 25., csütörtök · Hozzászólok

szin_2016

Új nevekkel bővült a 2016-os Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora. A korábban bejelentett nemzetközi sorhoz ezúttal magyar nevek csatlakoztak. Itt lesz a SZIN himnuszt jegyző Magna Cum Laude, jön a Quimby, a Halott Pénz, a Brains, az Anna and the Barbies, Majka és Curtis, a Wellhello, a Csík Zenekar valamint a Budapest Bár és a lassan már magyarnak számító Boban Marković zenekar is.
Tovább »

Következő oldal »