Tankcsapda: Szegeden a legnehezebb játszani

2017. szeptember 10., vasárnap · 7 hozzászólás

Ebben a pici országban nem gyűlölködni kéne, hanem örülni, hogy léteznek még zenekarok, akik tömegeket tudnak megmozgatni – véli a debreceni rockzenekar, akik arra készülnek, hogy minden kritika ellenére rátesznek még egy lapáttal. A SZEGEDma.hu-nak adott interjújukban Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos arra is kitértek, hogy miért kezeli méltánytalanul a Tankcsapdát Szeged városa. Tovább »

Jön a Modern Love a Baron Mantis-tól

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Modern Love címmel szeptember 13-án jelenik meg a Baron Mantis második nagylemeze. A 16 számos album számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál. Az ingyenes lemezbemutató koncertjük a duó dobosának búcsúkoncertje is egyben. Tovább »

A stoner három árnyalata Szegeden

2016. december 5., hétfő · Hozzászólok

dungaree_red_swamp_support_the_habit_tourHárom kiváló hazai stoner zenekar lép fel az IH Rendezvényközpontban december nyolcadikán, hogy bemutassák debütáló lemezüket, ugyanis a Red Swamp, a Dungaree és a Hot Beaver is nemrégiben jelentkezett első albumával, így három remek koronggal ismerkedhet meg a szegedi közönség csütörtökön. Tovább »

„A gitározás most éppen nem menő” – Twentees-interjú

2016. január 23., szombat · Hozzászólok

twentees_interju013kf

Nem csak indie rockban gondolkodik a hódmezővásárhelyi Twentees zenekar, a Balázs Konrád (ének, gitár), Böjti Tamás (ének, basszusgitár), Prjevara Miklós (gitár, billentyűk) és Héjja Áron (dob) alkotta négyes idén új nagylemezzel jelentkezik, melyen a magyar nyelvű dalokra helyezik a hangsúlyt. Balázs Konráddal beszélgettünk. Tovább »

A rock mesterei Szegeden – Tankcsapda, Ossian és Road-koncert + VIDEÓ

2012. november 20., kedd · 2 hozzászólás

Évzáró turnéjuk egyik utolsó állomásaként Szegeden lépnek fel a hazai rockélet legközismertebb képviselői: a Tankcsapda, a The Grenma, a Road és az Ossian zenekarok december 15-én adnak koncertet a Városi Sportcsarnok színpadán.
Tovább »

Rozsdamentes zaj – Stainless a klubban

2010. augusztus 21., szombat · Hozzászólok

Ahogy elnézem, a manapság alakuló underground zenekarok kínálatát, az érzésem a következő: csak szaporán jelentkező tolófájások révén képesek valódi, sajátos hangzást szülni. Túlságosan tagoltak a hazai műfajok – alter, metál, punk –, kéne még egy kis penész az érleléshez. Persze izgalmas péntek esténként lemeózni, mi a helyzet a kis szegedi klubok gyéren megvilágított színpadain.
Tovább »

Underground – vakondtúrás E-mollban

2010. június 19., szombat · 2 hozzászólás

plesi_0 Az underground zene mindannyiunk közösen értelmezhető élménye – egy klub vagy pincehelyiség izzadó anyaméhében. Főként a szegedi underground érára fókuszálva Pleskonics Andrással, az SZTE rock-gurujával társalogtam a SZTEage nevű egyetemistákkal tömött csehó Doorstól málló falai közt.
Tovább »

Tankcsapda a Tisza-parton – FOTÓKKAL

2009. augusztus 27., csütörtök · Egy hozzászólás

tankcsapda27 A SZIN nulladik napján a nagyszínpadon a Depresszió után Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda lépett fel. A debreceni banda látványos, közel két órás koncerttel ajándékozta meg a több ezres tömeget. A SZEGEDma.hu fotósa megörökítette az ifjúsági napok első dörgedelmes punk-rock buliját.
Tovább »

Szombat-vasárnap: hétvége az advent jegyében

2008. november 28., péntek · Hozzászólok

Vasárnap: advent első vasárnapja. A fogadalmi templomban és a Dóm téren meggyulladnak az ünnepi várakozás első gyertyái. Az ünnep jegyében várjuk a Mikulást a Széchenyi téren, színházi előadások bőven lesznek mindkét napon, a kicsiknek pedig bábszínház. A könyvtárban és a Reökben a Napfényes Afrika záró rendezvényein vehetünk részt, és az adventi koszorú készítésének rejtelmeivel ismerkedhetünk Alsóvároson. Lesz még a hétvégén műtárgyvásár és Rozsdamaró Táncház is. Hűvös az este, ilyenkor jó beülni a moziba, és érdemes is: vasárnap zárul a Román Filmnapok, még láthatunk néhány jó filmet. Aki pedig szombat esti bulira vágyik, az sem fog csalódni. Tovább »

Szerda: a bakelit lemeztől a bábszínházig

2008. október 7., kedd · Hozzászólok

Részletes programajánlókban mindenki megtalálhatja  a magáét a rock zenétől a görög táncházig, de színház- és moziajánlónk is igyekszik feltérképezni, mit kínál Szeged ezen az októberi szerdán. Tovább »

Móra-múzeum: Rocktörténet – bakeliten

2008. október 7., kedd · Hozzászólok

A „Bakelit. A magyar rockzene története lemezborítókon” címmel nyílik kiállítás október 8-án a Móra Ferenc Múzeumban Arató Mátyás egy magángyűjtő jóvoltából, akinek közel kilencszáz  darabot számláló bakelitlemez-gyűjteményéből válogatott lemezek adják a tárlat anyagát – tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. Tovább »

Ifjúságibb nap a SZIN-nél – galéria!

2008. augusztus 27., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Ifjúsági Napok árnyékában, pontosabban tőszomszédságában, a “Laposon” kedden este egy “ifjabb” fesztivál bontogatta első “rügyeit”. Délután hat órától este tízig három kimondottan fiatalkorú, helyi érdekeltségű zenekar próbálgatta magát és szépszámú közönségét.
Tovább »

A szegedi underground gőzerővel

2008. augusztus 23., szombat · Egy hozzászólás

A szegedi Rock Klub atyja őrizte az ifjúsági napok lángját

Fotók: Gémes Sándor

A Gőzerő zenekar vezetője Szurdi Zsolt, aki a Rock Klub megálmodója és megteremtője is egyben. Játszik táncegyüttesben, fellép testvérével s két fiával is, ilyenkor tiszta nemzeti folklórt adnak elő. A rendszerváltás után sokáig ő és csapata rendezte a Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN). Tanít a József Attila Szakiskolában és a HAMIDO művészeti iskolában. A SZEGEDma.hu a zenei életről faggatta a népszerű muzsikus-rockzenészt. Tovább »