Közélet

Magyarország elvi alapon ellenzi a beletelepítési kvótát

Magyarország elvi alapon ellenzi a beletelepítési kvótát

2017. szeptember 12., kedd
Magyarország elvi alapon ellenzi a beletelepítési kvótát

"Német választási lufi" a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) azon cikke, amely szerint megállapodás körvonalazódik az unión belül a menekültek elosztásáról - nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn az MTI-nek.

A frankfurti lap vasárnap arról írt, hogy a megállapodáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével, és hogy a választások után erősödhet

Orbán Viktor

miniszterelnök készsége a kompromisszumra.

Kovács Zoltán

kormányszóvivő a FAZ cikkét úgy kommentálta: az egy német választási lufi, és egy szó sem igaz belőle. Hozzátette: Magyarország elvi alapon, elvi okokból ellenzi a beletelepítési kvótát, a magyar kormány és miniszterelnök álláspontja szerint ugyanis egy olyan szabad ország, mint Magyarország, nem engedheti meg magának, hogy mások döntsék el, kik jöjjenek az ország területére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.