A személyes adatok fokozott védelmére tett javaslatot az Európai Bizottság

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

Az Európai Bizottság kedden bemutatott csomagjában a magánélet és a személyes adatok magas fokú védelmét javasolta az elektronikus hírközlés területén. Az új adatvédelmi szabályok a legújabb elektronikus hírközlési szolgáltatásokat – WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage, Viber – nyújtó ágazati szereplőkre is érvényesek lesznek. Tovább »

Szijjártó: ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni az EU-nak

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni Brüsszelnek, különösen akkor, amikor látható, hogy a történelmi kihívásokra a tagállamok adnak használható válaszokat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Így látják politikai elemzőink az elmúlt évet és a következőt – három név, három vélemény

2016. december 29., csütörtök · 5 hozzászólás

Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

2016-ban talán még a szokásosnál is több olyan politikai esemény történt, amelyre évek múlva is emlékezni fogunk, elég csak Donald Trump elnökké választására, vagy a brexitra gondolnunk. Három politikai elemzőt, kutatót – Orbán Balázst, Mráz Ágoston Sámuelt és Kiszelly Zoltánt – kérdeztünk az eltelt egy esztendőről, illetve a következőben várható tendenciákról. Tovább »

Orbán: minden a határok lezárásán áll vagy bukik (FRISSÍTVE)

2016. december 16., péntek · 3 hozzászólás

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

A migrációs válságban minden azon áll vagy bukik, hogy zárjuk-e a határokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

EU-csúcs: megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett az uniós vezetők

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

Megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett, a nyugat-balkáni migrációs útvonal mentén fekvő országokat pedig további támogatásukról biztosították az uniós országok állam- és kormányfői Brüsszelben csütörtökön. Tovább »

Orbán: egyre többen támogatják az unión kívüli menekülttáborok létrehozását

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

Lassan többségivé válik az az álláspont az Európai Unióban, amelynek értelmében az EU területén kívül kellene menekülttáborokat létrehozni – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben csütörtökön, az uniós állam- és kormányfők találkozója előtt. Tovább »

Schulz: az elmúlt öt évben az Európai Parlament az demokrácia központi intézményévé vált

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

Elnöki mandátumának öt éve alatt az Európai Parlament “jobban látható, jobban hallható és befolyásosabb” lett, a demokrácia központi intézményévé vált – hangsúlyozta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, az intézmény strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében. Tovább »

Szerbia segítséget vár Európától a migránsok kitoloncolásának ügyében

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

Európai uniós országokkal országokkal való együttműködésre van szükség a migránsok kitoloncolása ügyében, Szerbia ugyanis egyedül nem tudja megoldani az illegális bevándorlók visszaszállítását Pakisztánba és Afganisztánba – jelentette ki hétfőn Belgrádban Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter. Tovább »

Következő oldal »