Orbán: az EU-csúcs ülésének legnagyobb eredménye az unió védelmi dimenziójának erősítése (FRISSÍTVE)

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

Az Európai Unió védelmi dimenziójának erősítése az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozójának legnagyobb eredménye, az ülésen teljes egyetértés volt, minden tagállam részt kíván venni a kialakuló rendszerben – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a tanácskozást követően. Tovább »

Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását (FRISSÍTVE)

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

eli_bejaras31_gs

A német szövetségi kormány támogatja szegedi ELI lézerközpont kapacitásainak hasznosítására szervezett nemzetközi konzorcium létrehozását – jelentette be kedden Berlinben Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke. Tovább »

Ujhelyi: erős Európa nélkül nincsenek erős visegrádi országok sem

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Fontos pillére lehetne az átalakuló Európai Uniónak a visegrádi országok szövetsége, de csak akkor, ha a szándékok nem a közösség szétverésére, hanem az unió józan és bölcs megerősítésére irányulnak – hangsúlyozta hétfői közleményében Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő. Tovább »

Tuzson Bence: kettős mércét alkalmaz az EU

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

Kettős mércét alkalmaz az Európai Bizottság, amikor kötelezettségszegési eljárást indít a kötelező elosztási mechanizmust vitató Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, de közben nem indít más országok ellen, amelyek nem fogadnak be migránsokat – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek este. Tovább »

Deutsch elutasította, hogy “a zsarolás eszközévé tegyék” az uniós kohéziós politikát

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Határozottan elutasította Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kedden azokat a javaslatokat, amelyek értelmében az alapvető jogállamisági elvek betartásához vagy a bevándorlók átvételéhez kötnék az uniós kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára. Tovább »

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen (FRISSÍTVE)

2017. június 13., kedd · Egy hozzászólás

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést – jelentette be kedden a brüsszeli testület. Tovább »

Avramopulosz: nem jelent megoldást a határkerítések építése Európában

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

Nem jó megoldás az európai határvédelem szempontjából, ha az uniós tagállamok kerítéseket húznak fel a külső határokon – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos pénteken a tagországok belügyminisztereinek luxembourgi tanácsülését követően. Tovább »

Juncker: kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek elosztását elutasító tagállamok

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

Kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásától elzárkózó tagállamok, köztük Magyarország – jelezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke egy német lapinterjúban. Tovább »

Következő oldal »