Bakondi: Botkáék elképzelése beláthatatlan következményekkel járna

2017. szeptember 17., vasárnap · 9 hozzászólás

Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját – jelentette ki a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György arról is beszélt portálunknak: a kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a baloldal a kerítés lebontását szorgalmazza, akkor egyértelműen a féktelen, ellenőrizetlen illegális bevándorlás híve. Tovább »

Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

Kósa: személyi ügyek, fontos kérdések a velencei frakcióülésen

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén – például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika. Tovább »

Dömötör: Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik, hogy a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés, Brüsszel ugyanis szintet lép, és felpörgeti a betelepítési programot – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Jogi szempontból nagy a bizonytalanság a kvótaügy körül

2017. szeptember 10., vasárnap · Egy hozzászólás

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint jogi szempontból nagy a bizonytalanság a kvótaügy körül, mivel az Európai Bíróság arra hivatkozva utasította el a magyar és a szlovák keresetet, hogy a kvótahatározat átmeneti döntés, amelynek határideje szeptember 26-án lejár, azonban az Európai Bizottság azt állítja, azután is végre kell hajtani a határozatot. Tovább »

Német lap: megállapodás körvonalazódik az EU-ban a menekültek elosztásáról

2017. szeptember 10., vasárnap · Egy hozzászólás

Kompromisszum körvonalazódik az EU-s tagállamok között a menekültek elosztásáról, a formálódó megoldáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap. Tovább »

Bakondi: kinyílt a kapu a felső határ nélküli kvóták előtt

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntése kinyitotta a kaput azelőtt, hogy egy felső határ nélküli automatizmus szerint osszák el a migránsokat az uniós tagállamok között – mondta Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Tovább »

Maas: ha szükséges, meg kell vonni uniós pénzeket Magyarországtól

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket – szögezte le a dpa német hírügynökség szombat hajnalban megjelent interjújában Heiko Maas szociáldemokrata német belügyminiszter. Tovább »

Kunhalmi után Botka is álproblémának tartja a bevándorlást + VIDEÓK

2017. szeptember 9., szombat · 4 hozzászólás

Botka László most 2017-ben gyakorlatilag ugyanazt üzeni egy videóban, amit Kunhalmi Ágnes 2015-ben. A szocialisták budapesti elnöke akkor az egész bevándorlási kérdést álproblémának nevezte, amikor közel másfél millió migráns tartott Magyarország felé – olvasható a ballator18ker.blogstar.hu-n. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

Szijjártó: a visegrádi csoport egységes marad

2017. szeptember 8., péntek · Hozzászólok

Dacára minden megbontási kísérletnek, a visegrádi csoport egységes marad általánosságban, de ezen belül a migráció szempontjából is, ezt világossá tették egymás között és mások előtt a V4-ek az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozóján – közölte Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter pénteken az MTI-vel telefonon Tallinnból, a találkozó helyszínéről. Tovább »

Orbán: kinyitották az ajtót a Soros-terv előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 8., péntek · 3 hozzászólás

Tudomásul kell venni a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de ez a döntés nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa migránsokat elutasító bevándorláspolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, közölve azt is: sosem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot “bevándorlóországgá” változtassák. Tovább »

Orbán: nem vagyunk bevándorló ország és nem is leszünk azok

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Sem az uniós joggal, sem a magyar történelmi hagyományokkal nincs összhangban az, ahogy a brüsszeli bizottság elnöke a szolidaritást értelmezi – egyebek mellett ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött válaszlevelében, amelynek szövegét a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan csütörtök délután bocsátotta az MTI rendelkezésére. Tovább »

Fidesz: a kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

2017. szeptember 7., csütörtök · Egy hozzászólás

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, és akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére Magyarországra kényszerbetelepítés történjen – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Pesti Srácok: a kvótapárti ellenzék már rég behódolt volna Brüsszelnek

2017. szeptember 6., szerda · 6 hozzászólás

Elmeszelték Magyarországot, örömtáncot jár az ellenzék – írja a Pesti Srácok. Ez annak fényében nem meglepő, hogy minden ellenzéki párt a magyar és az európai parlamentben is a kvóta, a migránsok betelepítése mellett foglalt állást. Tovább »

Az Európai Bíróság elutasította a magyar keresetet + SZAVAZÁS

2017. szeptember 6., szerda · 31 hozzászólás

Elutasította az Európai Bíróság a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet – ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyű bírói testület. Tovább »

B. Nagy László: Nem engedünk a kvótaügyben!

2017. szeptember 5., kedd · 8 hozzászólás

A magyar kormány elkötelezett, hogy a választók akaratát érvényesítse, nem engedünk kvótaügyben – szögezte le B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: az európai terrorcselekmények csak tovább erősítik a kabinet eltökéltségét és határozottságát. Az Európai Bíróság szerdai döntésével kapcsolatban az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber úgy fogalmazott, esélyt jelent, hogy „végleg begyógyítsák” a migrációs politikával kapcsolatos „nyílt sebeket”. Tovább »

Alapjogokért Központ: ideiglenessége miatt nem kellene végrehajtani a kvótahatározatot

2017. augusztus 29., kedd · Hozzászólok

Ellentmondásos érvelések láttak napvilágot a kvótahatározat végrehajtásának kötelező érvényét illetően, a fő kérdés, hogy a határozat szeptember 26-án valóban hatályát veszti-e, vagyis ideiglenes döntésnek minősül-e – mondta Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. Tovább »

Kvótaper – Az Európai Bíróság szeptember 6-án hirdet ítéletet

2017. augusztus 27., vasárnap · Egy hozzászólás

Szeptember 6-án hirdet ítéletet az Európai Bíróság a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák kereset ügyében – tájékoztatta az MTI-t a luxembourgi székhelyű bíróság. Tovább »

Kvótaper – IM: a kormány nem enged az ügyben

2017. augusztus 23., szerda · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Szerbia

A kormány nem enged kvótaügyben, és ezt egyértelművé tette az Európai Bizottsághoz eljuttatott válaszában is – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kvótaper tétje a magyar államiság és szuverenitás (FRISSÍTVE)

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

Lázár János szerint ha a magyar parlamenttől, kormánytól és az emberektől megvonják a jogot, hogy meghatározhassák, az ország területén ki él, ki tartózkodhat, azzal a magyar államiság és szuverenitás alapjai kerülnek veszélybe, vagyis ez a kvótaper tétje. Tovább »