Közélet

Hadházy Szegeden: Narancssárga csillagos jogszabály az új civiltörvény

Hadházy Szegeden: Narancssárga csillagos jogszabály az új civiltörvény

2017. április 12., szerda
Hadházy Szegeden: Narancssárga csillagos jogszabály az új civiltörvény
hadhazy_akos_lmp01_gs

Megbélyegez ártatlanokat és bűnbakkeresésről szól az új civiltörvény, amit így Hadházy Ákos szerint narancssárga csillagos törvénynek nevezhetünk. Az LMP társelnöke Szegeden, a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy nem esik elegendő szó a sajtóban a devizahitelesek problémáiról, valamint társadalombiztosítás és az OEP megszüntetéséről sem.

A kormány igyekszik elterelni a figyelmet a valódi problémákról – ezzel indokolta

Hadházy Ákos

, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, hogy országjárásba kezdtek. Hétfőn ennek keretében

Ferenczi István

Paks 2-ről

beszélt Szegeden, most pedig Hadházy többek között az új civiltörvényt bírálta. „Narancssárga csillagos törvényről beszélhetünk, ugyanis sajnálatos módon megbélyegez ártatlan embereket, eltereli a figyelmet a valós problémákról és gyakorlatilag bűnbakkeresésről szól” – közölte az LMP-s politikus. Megjegyezte, meglátása szerint a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat csak a kezdet, hasonló intézkedésekre a közeljövőben még lehet számítani. Arra példaként, hogy mely fontos témákról nem esik szó, a devizahitelesek problémáját hozta fel, mint mondta, bár azt sugallja a kormány, hogy megoldódott ezeknek az embereknek a gondja, ez azonban nem igaz. Akik árfolyamgátat kértek, rövidesen azt fogják tapasztalni, hogy tovább fog nőni az általuk fizetendő törlesztő részlet, és arról sem szabad megfeledkezni az LMP társelnöke szerint, hogy a kilakoltatások újabb hulláma is bármikor megindulhat. „A kormány szép lassan és csöndben megszüntette azokat az egészségügyet szervező intézményeket, amelyeknek köszönhető, hogy még egyáltalán áll az egészségügy. Tavaly december 31-el a társadalombiztosítás, majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) volt soron. Április elejével pedig megszűnt több, egészségügyhöz kapcsolódó intézmény, többek között az ÁNTSZ maradványai, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és az Országos Epidemiológiai Központot is” – sorolta Hadházy. Az LMP társelnöke kitért arra is, hogy a

Korrupcióinfó

címmel útjára indított sorozata pedig az európai uniós források felhasználásának visszásságaira igyekszik ráirányítani a figyelmet. „Kevés olyan helyszínt tudnék bemutatni, ami jobban jellemzi Magyarország gazdaságát, mint amit Kisteleken láttam. Az ipari parkban a 14 csarnokból 12-ben gyakorlatilag nincsen semmi. Elköltjük az EU-s milliárdokat, de ez igazából egy patyomkin gazdaságot hoz létre, úgy tűnik, mintha lenne valami fejlődés, miközben nincs” – hozott példát a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.