Ónodi-Szűcs: egymilliárddal növelték a praxisvásárlási támogatások keretét

2017. október 20., péntek · Hozzászólok

Egymilliárd forinttal emelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét, 160 pályázat érkezett – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Rétvári: versenyképes alapellátást szeretnénk kialakítani

2017. október 12., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt években az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198, hosszú távon üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára csütörtökön Miskolcon egy egészségügyi alapellátásról szóló konferencián. Tovább »

Hatszáz milliárddal többet költ a kormány egészségügyre, mint 2010-ben

2017. október 11., szerda · 2 hozzászólás

A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szerdai százhalombattai kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón. Tovább »

Együttműködik a kárpátaljai Bethesda Gyermekkórház az ukrajnai megye gyermekkórházával

2017. szeptember 30., szombat · Hozzászólok

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a munkácsi Kárpátalja Megyei Gyermekkórházzal szombaton Nagydobronyban, ahol a magyarországi kórház negyven orvosa és szakembere az Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthon lakóinak és máshonnan érkezett kárpátaljai gyermekeknek a komplex szűrővizsgálatát végzi. Tovább »

LMP: a prevencióra több forrást kell fordítani

2017. szeptember 28., csütörtök · 3 hozzászólás

A külföldön praktizáló magyar orvosok visszacsábítását is szorgalmazná a Lehet Más a Politika kormányzásra kerülését követően. Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségi tagja volt a párt helyi képviselete által életre hívott nyilvános beszélgetés vendége Szegeden. Tovább »

Thürmer nem fog össze a baloldali és a liberális “pártocskákkal”

2017. szeptember 27., szerda · 4 hozzászólás

A kommunista politikus szerint csupán parlamenti helyeket és a kormánypárt ütését akarják az ellenzéki pártok, de valódi, a nép érdekében végrehajtott változásokat nem kívánnak. A munkáspártiak kiállnak Paks mellett, a jelenlegi nyugdíjminimumot és minimálbért viszont radikálisan megemelnék. Szegeden járt a a Magyar Munkáspárt elnöke. Tovább »

Novák Katalin: családbarát szülészeteket hoz létre a kormány

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország élen jár az átoltottságban

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték. Tovább »

Egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyben

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén. Tovább »

Rétvári: egyre többen szereznek ápolói végzettséget

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

A kormányváltástól emelkedésnek indult a végzett ápolók száma, tavaly csaknem 30 százalékkal több volt az újonnan regisztrált ápolók száma, mint 2010-ben – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából. Tovább »

Számos intézkedéssel fejlesztették a járóbeteg-szakellátást

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

A kormány az elmúlt években számos intézkedéssel segítette a járóbeteg-szakellátást: többek között növelte az egészségügyi szolgáltatók – kiemelten a gyermekellátás – finanszírozását, fejlesztette a diagnosztikai ellátást és az előző évhez képest idén mintegy 20 százalékkal emelte a járóbeteg-szakellátás költségvetési előirányzatát – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából. Tovább »

Ónodi-Szűcs: ösztöndíjprogram indul egészségügyi szakmát tanulók részére

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

Egészségügyi szakközépiskolákban tanulók részére indít ösztöndíjprogramot a kormány – közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Dietetikus: százmilliárd forintot hozna az egészségügynek a lakosság jobb táplálkozástudatossága

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága – mondta Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Házi sertésekre terjedt át az afrikai sertéspestis Kárpátalján

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Házi sertésekre is átterjedt Kárpátalján a térségben eddig csak elhullott vaddisznókban kimutatott afrikai sertéspestis-fertőzés (ASP), amelyben két állat pusztult el a héten a munkácsi járási Alsókerepec (Nizsnij Koropec) község egyik háztáji gazdaságában – adták hírül szombaton kárpátaljai hírportálok. Tovább »

Magyar tudósok felfedezése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

Áttörést ért el az Alzheimer-kór esetén jelentkező epilepszia diagnosztizálásában egy magyar kutatócsoport. Az epilepsziás működészavar korai kezelése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását, és hozzájárulhat a betegek életminőségének megőrzéséhez is. Tovább »

500 millió forint hitelt vettek fel a patikusok a gyógyszerészi hitelprogram keretében

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

A gyógyszerészi tulajdon növelését támogató intézkedésként a patika hitelprogram keretében tizenhárom gyógyszerész 500 millió forint hitelt vett fel, amelyhez a kormány 90 millió forint kamattámogatást biztosít – közölte az Emmi egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár pénteken Budapesten, a gyógyszerészi kamara sajtótájékoztatóján. Tovább »

Elbukott az egészségbiztosítási törvényről szóló szavazás az amerikai szenátusban

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

Elbukott az amerikai szenátusban szerdán az előző, demokrata párti kormány által kiépített egészségbiztosítási rendszer, az Obamacare visszavonásáról és annak egy új egészségbiztosítási törvénnyel való felváltásáról szóló szavazás. Tovább »

Nincs Xanax-hiány Magyarországon

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

Magyarországon elérhető a Xanax gyógyszer, annak csupán egy speciális kiszereléséből volt hiány június 21-e és július 17-e között – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szombaton, sajtóhírekre reagálva az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: sok, korábban a távozását fontolgató orvos itthon gyógyít

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

Az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: jóval több CT és MR szolgálja ma a betegek gyógyulását, mint 2010-ben

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve, míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: a betegbiztonságot erősíti az e-recept

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

Rétvári Bence

Az e-recept erősíti a betegbiztonságot, mert az elektronikus felhőben tárolt vényeket nem lehet elveszíteni és nem is rongálódhatnak meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, egy XIV. kerületi gyógyszertárban tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Ónodi-Szűcs a Semmelweis-napon: a magyar egészségügy számíthat a kormányra

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

egeszsegnapokbordany

A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: az egészségügy legfontosabb része az emberi tényező

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

retvari_forum_tiszasziget002

Az egészségügy legfontosabb része az emberi tényező, ez az a rész, amit a legjobban meg kell becsülni, és amit a Semmelweis-napon ünnepelünk – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon. Tovább »

Magyarországon az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam – mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Ónodi-Szűcs: növekedési pályán van a mentőszolgálat

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: társadalmi egyeztetés a szülés utáni kórházi tartózkodásról

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

A kormány szülői és egészségügyi szakmai szervezetek kérésére társadalmi egyeztetésre bocsátotta azt a javaslatot, amely szerint a szülő nők saját kérésükre, komplikációmentes szülés és az orvos jóváhagyása esetén már 24 óra után újszülöttjükkel együtt elhagyhatnák a kórházat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Ónodi-Szűcs: 220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben – mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetésről szóló törvénnyel kapcsolatban. Tovább »

Rétvári: Európában és Kínában is elismerik magyar egészségügy teljesítményét

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Egészségügyi államtitkár: az e-szolgáltatási rendszerben recept nélkül lehet felírni a gyógyszert

2017. június 13., kedd · 2 hozzászólás

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni – erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára beszélt kedden az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Következő oldal »