Dietetikus: százmilliárd forintot hozna az egészségügynek a lakosság jobb táplálkozástudatossága

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága – mondta Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Házi sertésekre terjedt át az afrikai sertéspestis Kárpátalján

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Házi sertésekre is átterjedt Kárpátalján a térségben eddig csak elhullott vaddisznókban kimutatott afrikai sertéspestis-fertőzés (ASP), amelyben két állat pusztult el a héten a munkácsi járási Alsókerepec (Nizsnij Koropec) község egyik háztáji gazdaságában – adták hírül szombaton kárpátaljai hírportálok. Tovább »

Magyar tudósok felfedezése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

Áttörést ért el az Alzheimer-kór esetén jelentkező epilepszia diagnosztizálásában egy magyar kutatócsoport. Az epilepsziás működészavar korai kezelése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását, és hozzájárulhat a betegek életminőségének megőrzéséhez is. Tovább »

500 millió forint hitelt vettek fel a patikusok a gyógyszerészi hitelprogram keretében

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

A gyógyszerészi tulajdon növelését támogató intézkedésként a patika hitelprogram keretében tizenhárom gyógyszerész 500 millió forint hitelt vett fel, amelyhez a kormány 90 millió forint kamattámogatást biztosít – közölte az Emmi egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár pénteken Budapesten, a gyógyszerészi kamara sajtótájékoztatóján. Tovább »

Elbukott az egészségbiztosítási törvényről szóló szavazás az amerikai szenátusban

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

Elbukott az amerikai szenátusban szerdán az előző, demokrata párti kormány által kiépített egészségbiztosítási rendszer, az Obamacare visszavonásáról és annak egy új egészségbiztosítási törvénnyel való felváltásáról szóló szavazás. Tovább »

Következő oldal »