Indokolt a korrupciós bűncselekmények hosszabb üldözhetősége

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

A korrupciós bűncselekmények hosszabb üldözhetősége helyes és indokolt követelés – ezzel magyarázta a kormánypártok támogató álláspontját hétfőn újságírók előtt Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke. Tovább »

Gulyás: indokolt az elévülési idő meghosszabbítása a korrupciós bűncselekmények esetében

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek. Tovább »

Budai Gyula: Szegedig is elér az MSZP korrupciós gépezete

2017. szeptember 7., csütörtök · 8 hozzászólás

A Hagyó-per csak egy láncszeme a szocialisták korrupciós gépezetének, amelynek szegedi szálai is vannak Czeglédy-ügy révén – közölte Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Szegedi Ítélőtábla előtt tartott sajtótájékoztatóján. Megítélése szerint Magyarországot százmilliárdos kár érte, s ezek a botrányos ügyek mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején kezdődtek. Tovább »

Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 10., csütörtök · 5 hozzászólás

czegledy_csaba03_gs

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a Humán Operátor Zrt-hez köthető bűnszervezet keretében egy bodajki székhelyű iskolaszövetkezet vezetőjeként követett el költségvetési csalást. A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Tovább »

Kormánypártok: minden idők legsúlyosabb korrupciós botránya zajlik a Jobbiknál

2017. július 19., szerda · 3 hozzászólás

hollik_istvan04_gs

A kormánypártok szerint minden idők legsúlyosabb korrupciós botránya zajlik a Jobbiknál: Kovács Bélával, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjével kapcsolatban amerikai, európai és magyar hatóságok gyanúja is az, hogy az oroszoknak kémkedett. Tovább »

Egy ügyész és három NAV-os került őrizetbe korrupciós bűncselekmény miatt

2017. június 28., szerda · Egy hozzászólás

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három hivatásos állományú tagját, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy további személyt a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt – közölte a főügyészség az MTI-vel. Tovább »

Szabó Bálint: A parkolóbotrány és a Czeglédy-ügy csak a jéghegy csúcsa

2017. június 23., péntek · 17 hozzászólás

cof

A jogász botrányosnak tartja, hogy a baloldali politikusok nem a Czeglédy nevéhez köthető diákszövetkezet, vagy a Szeviép károsultjaival szolidárisak, hanem azzal az ügyvéddel, akit több milliárdos adócsalásban való részvétellel vádolnak. Felszólította Botka Lászlót, hogy a „tegyünk igazságot” szlogent először azok érdekében alkalmazza, akiket ezen ügyek miatt ért kár. Tovább »

„A kompország kifejezés geopolitikai transzneműség”

2017. június 18., vasárnap · 3 hozzászólás

puzser_beszelgetes005kf

Szegeden tett „rendet a fejekben” a Lehet Más a Politika (LMP) rendezvényén a párt elnökségének tagja, Ungár Péter és Puzsér Róbert műsorvezető, szerkesztő. Az IH Rendezvényközpontban tartott eseményen elsősorban a párt által tematizált ügyekre helyezték a hangsúlyt, azaz a magyar-orosz viszonyra, valamint a korrupció témakörére. Kétszer is elhangzott Csurka István-idézet pozitív értelemben, a magyar kormány mellett pedig a Nyugatot is kritikával illették. Tovább »

Soros: az Európai Unió létét veszély fenyegeti, alapvető reformokra van szükség (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · 13 hozzászólás

soros_gyorgy_mti

Veszély fenyegeti az Európai Unió létét, a kontinensnek számos kihívással kell megküzdenie, ezért mielőbb mélyreható átalakításra van szükség – jelentette ki Soros György egy brüsszeli gazdasági fórumon csütörtökön. Tovább »

OLAF-jelentés – Borbély Lénárd: úgy tűnik, minden szál Demszkyékhez és az MSZP-hez vezet

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

Borbély Lénárd

A 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy minden szál Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármesterhez, egykori pártjához és a szocialista párthoz vezet. Tovább »

Hadházy Szegeden: Narancssárga csillagos jogszabály az új civiltörvény

2017. április 12., szerda · 3 hozzászólás

hadhazy_akos_lmp01_gs

Megbélyegez ártatlanokat és bűnbakkeresésről szól az új civiltörvény, amit így Hadházy Ákos szerint narancssárga csillagos törvénynek nevezhetünk. Az LMP társelnöke Szegeden, a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy nem esik elegendő szó a sajtóban a devizahitelesek problémáiról, valamint társadalombiztosítás és az OEP megszüntetéséről sem. Tovább »

Fidesz: Botka és az MSZP tisztázza, mi a szerepe a Szeviépnél eltűnt milliárdok ügyében!

2017. március 8., szerda · 38 hozzászólás

szeviep01_gs

A Fidesz felszólítja Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, illetve a szocialistákat, hogy tisztázzák, milyen szerepük volt a Szeviép építőipari cég sötét korrupciót sejtető ügyében – jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

Kormányszóvivő: Érdekes, hogy 2010 előtt a Transparency Internationalnek nem volt jelentős észrevétele

2017. január 25., szerda · 3 hozzászólás

Kovács Zoltán kormányszóvivő érdekesnek tartja, hogy a Transparency Internationalnek (TI) 2010 előtt – a Gyurcsány-Bajnai kormányzás időszaka alatt, amikor alapvető problémák voltak közpénzfelhasználással – nem volt jelentős észrevétele. Tovább »

Korrupció miatt emeltek vádat a növényvédelmi felügyelőkkel szemben

2016. december 19., hétfő · 5 hozzászólás

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a határkirendeltségen növényvédelmi felügyelőként dolgozó hat személlyel és egy szerb állampolgárral szemben hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt. Tovább »

Az uniós biztosokra vonatkozó magatartási kódex szigorítását javasolták EP képviselők

2016. október 4., kedd · Hozzászólok

Az európai polgárok bizalmának helyreállítása és az összeférhetetlenség kiküszöbölése érdekében az uniós biztosokra vonatkozó magatartási kódex szigorítását javasolták európai parlamenti képviselők – írta közleményében az uniós parlament sajtószolgálata kedden. Tovább »

Négyfős flashmob az SZTE-ért – a Fehérkéz Mozgalom még mindig az egyetem pénzügyeiről szeretne többet tudni (FRISSÍTVE)

2016. július 22., péntek · Egy hozzászólás

SAMSUNG CSC

Konkrétumok nem hangzottak el, habár az egyetemtől az adatok egy részét már megkapták. A flashmob résztvevőitől kérték, hogy hozzanak egy csomag zabot, az ötletet Török Márk nyílt leveléből vették. A pereskedés ősszel tovább folytatódik. Az Szegedi Tudományegyetem azt kéri, ha vannak bizonyítékaik, akkor hozzák nyilvánosságra. Tovább »

Van még tennivaló a szegedi cégek átláthatósága terén + FOTÓK

2016. február 18., csütörtök · Hozzászólok

jobbik_aquapolis001kf

A vizsgált állami vállalatoktól a mutatók tekintetében még elmaradnak a szegedi cégek, de a Transparency International bízik abban, hogy tanácsaikat megfogadva javulhatnak az eredmények. Tovább »

Új eljárást kér az ügyész budapesti rendőrök korrupciós ügyében

2016. február 10., szerda · Hozzászólok

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás elrendelését kérte több vádlott esetében az ügyészség a Szegedi Ítélőtáblán szerdán másodfokon megkezdődött perben, amelyben budapesti rendőröket, közterület-felügyelőket és vállalkozókat marasztaltak el korrupciós bűncselekmények miatt.
Tovább »

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korrupt szegedi földhivatali ügyintézőt

2016. február 10., szerda · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

Jogerősen két év, a végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy földhivatali ügyintézőt, aki ötvenezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból.
Tovább »

Az állami vállalatok január végéig tölthetik ki az integritás kérdőívet

2016. január 15., péntek · Hozzászólok

A többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok január 31-ig tölthetik le és küldhetik vissza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére az integritás kérdőívet, amely a vállalatok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét vizsgálja – közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel. Tovább »

Csepreghy Nándor: a kormány meghozza a szükséges intézkedéseket a korrupció visszaszorításáért

2015. december 11., péntek · Egy hozzászólás

A kormány eddig is, és ezután is mindent megtesz a gyanús ügyek kivizsgálásáért, és meghozza a szükséges intézkedéseket a korrupció visszaszorítása érdekében – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára az Európai Bizottság, a Miniszterelnökség és a Transparency International Magyarország közös szakmai rendezvényén pénteken Budapesten.
Tovább »

Amerikai tisztségviselő: Románia példát mutat a régiónak a korrupcióellenes harc terén

2015. november 23., hétfő · Hozzászólok

Románia kiemelkedő eredményeket ért el a korrupció elleni harcban, és ezen a téren példát mutat az egész térség számára – hangoztatta Hoyt Yee, az amerikai külügyminisztérium közép-európai és nyugat-balkáni ügyekért felelős vezető munkatársa hétfőn Bukarestben, a Románia-Egyesült Államok munkacsoport idei ülésén. Tovább »

KPMG: a vállalatoknak nagy kihívás a korrupcióellenes harc

2015. szeptember 10., csütörtök · Hozzászólok

A világ vezető nagyvállalatait egyre jobban aggasztják a korrupciós ügyek, és egyre nagyobb kihívás számukra, hogy szilárd korrupcióellenes struktúrával rendelkezzenek – derül ki a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég felméréséből, amelyet 64 ország mintegy 660 vállalatvezetőjének megkérdezésével készítettek. Tovább »

Őrizetbe vette Bukarest főpolgármesterét a korrupcióellenes ügyészség

2015. szeptember 6., vasárnap · Egy hozzászólás

Vasárnapra virradó éjszaka őrizetbe vették Bukarestben Sorin Oprescut, a román főváros főpolgármesterét, miután tetten érték, hogy egy közvetítőtől, egy önkormányzati intézményvezetőtől 25 ezer euró kenőpénzt vett át – közölte a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Tovább »

Az Európa Tanács a korrupcióellenes intézkedések megerősítését szorgalmazza Magyarországon

2015. július 22., szerda · Hozzászólok

Szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében. Tovább »

Javult, de nem megfelelő az állami cégek közzétételi gyakorlata a Transparency International szerint

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

Javítottak közzétételi gyakorlatukon az állami cégek az elmúlt másfél évben, de a vállalati átláthatóság még elmarad a szükséges szinttől a Transparency International (TI) Magyarország pénteken Budapesten nyilvánosságra hozott kutatása szerint. Tovább »

Korrupcióellenes demonstrácókat ígért az Együtt Szegeden

2015. március 20., péntek · 3 hozzászólás

Április 19-én több mint száz településen tartanak korrupcióellenes demonstrációt. Az Együtt kezdeményezéséhez a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd Magyarországért (PM), a Modern Magyarországért Mozgalom és civil szervezetek is csatlakoztak – jelentette be Juhász Péter, az Együtt – a Korszakváltók Pártja alelnöke pénteken Szegeden. Tovább »

Orbán: az Egyesült Államok fedőtörténetnek használja a korrupciót

2014. december 25., csütörtök · 22 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Egyesült Államok befolyást akar szerezni Közép-Európában, és ehhez használja fedőtörténetként a korrupciót. A kormányfő kedden az M1 Az este című műsorában felvételről sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy nem tulajdonít nagy jelentőséget a fideszes politikusok közti vitáknak. A 2018-ig tartó ciklus céljául a bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítését fogalmazta meg. Tovább »

Változatlan helyen Magyarország a Transparency International korrupciós rangsorában

2014. december 3., szerda · Egy hozzászólás

Nem változott tavalyhoz képest világszinten a magyarországi korrupció mértéke a Transparency International (TI) felmérése szerint – a vizsgált 175 országból Magyarország a 47. helyen áll -, a kelet-európai régión belül eggyel hátrébb csúszott a rangsorban – hangzott el a civil szervezet huszadik alkalommal elkészített korrupciós érzékelési indexe (CPI) eredményét ismertető budapesti sajtótájékoztatón szerdán. Tovább »

Előzetesben a korrupcióval gyanúsított gyulai határrendészek

2014. április 18., péntek · 2 hozzászólás

Gyulai korrupciógyanú - Határrendészek elõzetes letartózta

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa azokat a korrupcióval gyanúsított gyulai határrendészeket, akiknek az ügyében péntek délelőtt megszületett a döntés; a katonai tanács várhatóan a korrupciós ügyben érintett összes határrendészről dönt a nap folyamán.
Tovább »

Következő oldal »