Közélet

Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet

Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet

2017. április 12., szerda
Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet
ceu_tuntetes_szeged30_gs

A szegedi Fidesz közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza, egyetlen egyetemet sem zárt be a polgári kormány. A helyi elnökség a figyelmet, hogy az utóbbi években jelentősen növelték a felsőoktatásra fordított összegeket. Nyitottak a vitára, de az uszítást elutasítják.

A Fidesz Szegedi Szervezetének Elnöksége közleményeben reagált a

mai tüntetésre

: “Magyarországon az egyetemi autonómiát semmi sem fenyegeti, semmi sem korlátozza, a tanszabadságot semmi sem veszélyezteti. A polgári kormányzat 2010 óta egyetlen egyetemet sem zár be! A kormány elkötelezett a felsőoktatás fejlesztése mellett, amit jól mutat, hogy esztendők óta folyamatosan emelkednek az ágazatra fordított források. A 2013-as 1340 milliárd forintról mára 2000 milliárd forintra nőtt a felsőoktatás támogatása, amivel a cél a színvonal és a hatékonyság növelése, a minél értékesebb és használhatóbb diplomák kibocsátásának lehetővé tétele. Fontos szempont ugyanakkor, hogy minden felsőoktatási intézményre azonos szabályok vonatkozzanak. Mindezek jegyében, és a Magyarországon jól működő demokrácia szellemiségét szem előtt tartva a Fidesz szegedi elnöksége a párt Victor Hugo utcai székházában szerdán este nyitott ajtókkal várta a láthatóan félretájékoztatott, félreinformált, félrevezetett, pártpolitikai céloktól motivált szónokok által feltüzelt demonstrálókat. Mi a jövőben is minden építő jellegű gondolatra, vitára nyitottak vagyunk a felsőoktatást illetően. Hiszen abban nem lehet és nincs is vita, hogy az oktatás minősége az ország és a nemzet jövőjének záloga. Természetesen konzultációra mindig készek vagyunk, ugyanakkor úgy véljük, ehhez nem szükséges tanórákat elhalasztani a Szegedi Tudományegyetemen, és különösen nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet. A valódi konzultáció csak akkor lehetséges, ha nem részeg politikai aktivisták ordítozása akarja megteremteni annak kereteit. Az érvek kulturált keretek között történő ütköztetésére, az álláspontok kölcsönös megismertetésére nyitottak vagyunk, az öncélú politikai hisztériához nem tudunk asszisztálni. Továbbra is rendületlenül hiszünk a magyar oktatásban és Magyarország jövőjében!” – zárta közleményét a Fidesz szegedi elnöksége nevében Nógrádi Tibor elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.