Sport

A Kaposvár ellen szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

A Kaposvár ellen szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

2024. április 27., szombat
A Kaposvár ellen szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

A Kecskemét elleni győzelem, valamint az Oroszlánnyal szemben aratott fölényes siker után ismét hazai környezetben léphetett pályára az SZTE-Szedeák, az ellenfél a Kaposvár volt.

 

A mérkőzés Locke triplájával indult, amihez Woolridge tett hozzá két büntetőt, ezzel egy gyors 5-0-val indított a szegedi csapat. A túloldalon Koprovica egy faulttal együtt szerzett kosárral kezdte meg a kaposvári pontgyártást. A vendégek az első perctől kezdve csapdázták Lockeot, ami megtörte a hazai csapat ritmusát. Nagyon sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a vendégek tudtak hamarabb megnyugodni és három perccel a negyed vége előtt Eady kosarával átvették a vezetést, azonban a túloldalon Bognár kosarával egyenlítettek a hazaiak. Az utolsó percekben a szegedi csapat Lake vezetésével hat pontos előnyt épített ki és 26-20-ra megnyerte az első játékrészt.

A második negyedben két perc gólcsend után kaposvári oldalon Jackson talált be, majd Mucza adta el a labdát és Koprovica kosarával egy pontra zárkóztak a vendégek. A hazaiak bár limitálták védekezésben a kaposváriakat de sokat hibáztak támadásban, így nem tudtak meglógni. Ezt követően Zsíros két nagy triplával tolta meg a hazaiak szekerét és ezzel nyolc pontos előnyt épített ki a Szedeák, Az időkérés után magasabb fokozatba kapcsolt a Kaposvár. Viszont a Szedeák is tudott még feljebb venni a fordulatszámon: Woolridge vezetésével átrohant ellenfelén a hazai csapat, így tizenhárom pontos előnnyel vonulhatott szünetre.

Félidőben: SZTE-Szedeák - Kometa Kaposvári KK 48-35

 

A harmadik negyedet Halmai triplája nyitott, majd Locke eladott labdáját követen Filipovity volt eredményes, így egy 5-0 ás periódussal indítottak a vendégek. Lake szerezte meg a hazaiak első pontjait a szünet után, de a túloldalon Halmai kosarával zárkóztak tovább a kaposváriak. Egy időkérés után támadásban rendeződtek a hazai sorok, de a lendületbe kerülő vendégek hatalmas triplákkal lőtték szét a Szedeákot és két pontra zárkóztak. Széthullott a szegedi csapat védekezése egy perccel a negyed vége előtt egyenlítettek a kaposváriak. A Szedeák csak Woolridge bravúrkosaraival tudott egyáltalán meccsben maradni. Végül a szegedi csapat Balogh Szilárd nagy játékainak köszönhetően egy pontos előnnyel fordulhatott a záró játékrészre

Az utolsó negyedet Szőke triplája nyitotta, továbbá szegedi oldalan Locke a két büntetőből csak egyet értékesített. Ezt követően Bognár gyors öt pontjával visszavette a vezetést a Szedeák, majd Balogh Szilárd vágott be egy hatalmas triplát és 73-68 nál időt kért a Kaposvár. A kaposváriak nem adták fel, végig ott lihegtek a hazaiak nyakában, Koprovica kosarával egyenlíteni is tudtak. Két és fél perccel a meccs vége előtt Eady kosarával újfent a vendégek szerezték meg a vezetést és a Szedeák teljesen összeomlott védekezésben. Locke remeklése végig meccsben tartotta a Szedeákot, azonban az amerikai légiós hiába tett meg mindent a Szeged már nem tudta megfordítani a meccset és 94-89-re kikapott.

Végeredmény: SZTE-Szedeák - Kometa Kaposvári KK 89-94

 

SZTE-Szedeák - Kometa Kaposvári KK 89-94 (26-20, 22-15, 16-28, 25-31)

Alsóházi rájátszás, 5. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, JAKAB László Imre (Bogárdi János)
SZTE-Szedeák: Woolridge 11, Locke 24/12, Balogh 8/3, Bognár 17/3, Lake 19. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2, Cohill -.
Kometa Kaposvári KK: Eaddy 30/21, Halmai 11/6, Filipovity 16/12, Jackson 9, Koprivica 17. Csere: Krnjajski 4, Szőke 7/3, Paár -.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.