Sport

Az utolsó negyedórában lépte le az Eger csapatát a Pick Szeged

Az utolsó negyedórában lépte le az Eger csapatát a Pick Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 27., szombat
Az utolsó negyedórában lépte le az Eger csapatát a Pick Szeged

A Telekom Veszprém elleni vereséget követően ismét pályán volt az OTP Bank - Pick Szeged, ezúttal az Eger vendégeként. A hazaiak a kiesés elkerülése érdekében a győzelemért kellett, hogy hajtsanak. A Szeged pedig már a kupa négyesdöntőre, illetve a bajnoki fináléra készülhetett.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Matej Gaber kezdte meg a gólgyártást, de a vezetése megszerzése semmit sem jelentett, hiszen az egriek a negyedik perc végén 4-3-ra átvették a vezetést. Az előny több mint 5 percig tartott, majd Miguel Martins révén ismét a szegedieknél volt az előny (5-6). A következő percekben volt ismét döntetlen állás, de kétgólos szegedi vezetés is, mindenesetre szorosan áll a találkozó. A félidő felénél 8-9 állt az eredményjelzőn.

A találkozó 22. percében alakult ki az eddigi legnagyobb különbség a felek között: Szilágyi Benjámin gólja révén hárommal vezettek a szegediek (10-13). Nem törtek meg az egriek, akik 14-15-nél ismét egy gólra zárkóztak fel. Ekkor volt még kereken 5 perc játékidő az első félidőből. Az utolsó percekben sem tudott elszakadni ellenfelétől a Pick Szeged, amely egygólos előnnyel mehetett pihenőre.

Félidőben: QHB Eger - OTP Bank - Pick Szeged 16-17

 

Nem is indulhatott volna rosszabbul szegedi szempontból a második játékrész: két gólt szerzett az Eger, és átvette a vezetést, 5-4 után újra. Úgy eltelt a második félidő 10 perce, hogy a vezetést nem tudták visszaszerezni a szegediek. Majd nem sokkal később Bombac révén 21-22-re módosult az állás, sőt Frimmelnek köszönhetően azonnal kétgólosra duzzadt a szegedi előny. A meccs háromnegyedéhez közeledve már három, majd négy gólos előnyt is kiépített a Pick, sőt az utolsó 10 perc kezdetén 5 volt a felek között. A vendégek előnye csak nőtt tovább, elfáradni látszott az Eger. Az utolsó percekre már egy nyolcgólos szakadék tátongott a csapatok között (27-35). A vége egy hétgólos szegedi siker lett, ami az Egernek nagyon nem jó hír a kiesés elleni küzdelmében. A Pick pedig győzelemmel folytatta a kupa négyesdöntőre, valamint a bajnoki finálére való felkészülést.

Végeredmény: QHB Eger - OTP Bank - Pick Szeged 29-36

 

K&H férfi kézilabda liga 25. forduló, Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok
QHB Eger - OTP Bank - Pck Szeged 29-36 (16-17)
QHB Eger: Ágoston Á., Kiss G., Tóvizi T., Kavin M., Lezák É., Döme Sz., Boros B., Nastaj B., Száva M., Bajus B., Tóth K., Oliveira S., Maracskó Z., Zennadi A., vezetőedző: Tóth Edmond
OTP Bank - Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins M., Jelinic M., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Kalarash G., Molina C., Garciandia I., Bombac D., Balogh D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Kriszitán
Kiállítás: Kiss G. ('30), Oliveira S. ('35), Maracskó Z. ('49) illetve Sostaric M. ('17), Molina C. ('55)
Hétméteres: 1/1 illetve 1/0

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.