Közélet

Fényjátékkal nyílt meg a belvárosi moziünnep + FOTÓK

Fényjátékkal nyílt meg a belvárosi moziünnep + FOTÓK

2013. október 17., csütörtök
Fényjátékkal nyílt meg a belvárosi moziünnep + FOTÓK
moziunnep001_ia

Három nap alatt közel harminc hollywoodi szuperprodukciót és fesztiváldíjas alkotást tekinthetünk meg a Belvárosi Moziban kedvezményesen, emellett filmes témájú beszélgetésekkel és a vizualitáshoz köthető, színes programokkal várnak minden érdeklődőt!

A vetítő elé csalogat minden érdeklődőt a Belvárosi Mozi október 17-19 között, „Gyerünk a moziba be!” címmel a 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programjaként meghirdetett rendezvényen. Közel harminc filmre - köztük látványos hollywoodi produkciók és kevésbé ismert, közönségdíjas alkotások is - válthatunk kedvezményes jegyet a három nap alatt, a hallgatók csupán 500 forintért, a diákigazolvánnyal nem rendelkezők pedig 650 forintért tekinthetnek meg egy-egy alkotást.

Újabb termeket digitalizálnának

A filmkavalkádhoz mérten is igen színes látvány fogadta csütörtök este a Belvárosi Moziba betérőket, erről a Fényszigor csoport néhány kivetítő segítségével gondoskodott. "Fontos, hogy a fiatal egyetemistákat, értelmiségieket megszólítsuk az ilyen rendezvényekkel, hiszen a mozi bázisát mindig is ők alkották. Nem csak a filmek, de egyéb képzőművészeti ágak - mint a most is látható fényfestés - is képviseltetik itt magukat, hála az SZTE Kulturális Irodájának és az egyetemi hallgatói önkormányzatnak, valamint Szabó Éva mozivezető közreműködésének" - mondta a moziban tartott megnyitón

Haág Zalán

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, a kulturális bizottságának elnöke. Kiemelte továbbá: technikailag is lépést kell, hogy tartson a mozi a kor kihívásaival, ezért anyaintézménye, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a város önkormányzata közösen pályázik arra, hogy további termeket tudjon digitalizálni. A Zsigmod Vilmos terem után így hamarosan a Belvárosi Mozi többi helyiségét is felújíthatják. "Ennek segítségével a Belvárosi Mozi felveheti a versenyt az ország bármelyik nagy mozijával, szerepe azonban jóval több ennél: értékmegőrzést, értékközvetítést kell, hogy szem előtt tartson továbbra is" - emelte ki Haág Zalán.

moziunnep003_ia

A filmek mellett mozis témájú beszélgetésekre is invitálták a mozgókép szerelmeseit csütörtökön: este hat órától

Tóth Zoltán János

és

Kérchy Vera

az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékének hallgatóival beszélgetett

Bódy Gábor

Nárcisz és Psyché című filmjéről. Bemutatkozott az Elephant Stúdió is, szót ejtve a jelenlegi amatőrfilmes mozgalmakról és lehetőségeikről egyaránt. A Moziünnep keretében vetítik többek között a Django elszabadul, a Csak a szél, Az acélember, valamint az Úton című filmet is október 17-én. Pénteken a Vizsga két személyre, az Anna Karenina, A vadászat, a Barbara és a Szesztolvajok lesz többek között látható. Szombaton a Dombokon túl, a Tabu, a Lincoln és a Templom a dombon, a Guca! és A tengertörvénye című filmekre várják a mozikedvelőket. A vetítések pontos sorrendjéről és időpontjáról

ITT

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.