Filmforgatási támogatásokról és rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Két filmtervhez kapcsolódó forgatási támogatásokról és három rádiós frekvencia ideiglenes hatósági szerződéskötéséről döntött a médiatanács heti ülésén – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Rekordokat döntött bemutatója hétvégéjén az Az című Stephen King-horroradaptáció

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros. stúdiók Az című Stephen King-horroradaptációja, amelyre 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók – adta hírül a Varity.com. Tovább »

Harmincnégy év után vette le műsoráról egy mozi az Elfújta a szél című filmet annak “rasszizmusa” miatt

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Harmincnégy év után vette le műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak “rasszizmusa” miatt – írta a Breitbart News című jobboldali hírportál a mozi közlése alapján vasárnap. Tovább »

Szeptember végétől vetítik a magyar mozikban a Salamon király kalandjai című új rajzfilmet

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

Szeptember 28-tól vetítik a magyar mozikban a csaknem 700 millió forintból megvalósított Salamon király kalandjai című új magyar családi rajzfilmet, amely a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró, valamint a több népszerű animációs filmet is jegyző Albert Hanan Kaminski belga rendező közreműködésével készült. Tovább »

Hétvégi programajánló: élvezzük együtt a hétvégét!

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

programajanlo

Vízitúrázás, I. Holdfény Éjszakai Félmaraton, vadasparki kalandok és még sok más vár a hétvégén a szegediekre. Tovább »

Idén is támogatja a médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemlét

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Idén is félmillió forinttal járul hozzá a médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához, a testület ezen kívül előzetes korhatár-besorolásról és rádiós eljárásokról is döntött legutóbbi ülésén – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Csütörtöki programajánló: a Brazilok ismét a mozi vásznon, illetve Jazz zene egészen Görögországból

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

brazilok_film

Délután a Belvárosi moziban egy remek vígjáték várja mindazokat, akik szeretnének végre egy kis komikumot látni a magyarságról. Este pedig Jazz dallamok érkeznek hozzánk, egészen Görögországból. Akinek pedig ez sem lenne elég folytathatja a szórakozást a Tisza DOKK-on. Tovább »

Csütörtöki programajánló: komolyság, és szórakozás egyszerre Szegeden!

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

faces_of_love

Szegeden vetítik az idei Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet, a Nyugiban Reppszakkör hip-hop esték várják az érdeklődőket, illetve egy igaz történetetből szőtt darabot láthatunk az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

A szeretet arcai – vásárhelyi születésű operatőr filmjét mutatták be az Emlékpontban + FOTÓK

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

emlekpont_faces_of_love_001

A hódmezővásárhelyi Emlékpont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi szervezetével közös rendezvényén mutatta be a The faces of love – A szeretet arcai című filmet. A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek – köztük a Csongrád megyei Bordányból származó Fábián Edit Mirjam – munkáját megörökítő film operatőre, a vásárhelyi származású Farkas Ferenc is jelen volt a vetítésen. Az alkotóval Árva László gimnáziumigazgató, a KÉSZ helyi elnöke beszélgetett. Tovább »

A világ legjobb természetfilmjei a szegedi Agórában

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

film_mozi

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és Országos Természet- és Dokumentumfilm Napok programsorozatának ad otthont a Szent-Györgyi Albert Agóra május 25-e és 28-a között. Tovább »

Cannes – Az orosz versenyfilm és egy francia alkotás a kritikusi listák élén

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

A versenyt megnyitó Andrej Zvjagincev orosz rendező Loveless (Szeretethiány) című filmje és egy francia alkotás, Robin Campillo 120 battements par minute (Percenként 120 szívverés) című alkotása nyerte el eddig leginkább a kritikusok tetszését a 70. cannes-i fesztiválon a sajtó által vasárnap közzétett rangsorolásokban. Tovább »

Megosztotta a nemzetközi kritikusokat a magyar versenyfilm a cannes-i filmfesztiválon

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A nagysikerű díszbemutató után megosztotta szombaton a külföldi kritikusokat Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása a 70. cannes-i filmfesztiválon. Az újságírók méltatják a magyar versenyfilm nagyszabású és látványos képi világát és rendezői virtuozitását, a politikai és misztikus mondanivalót illetően ugyanakkor megoszlanak a vélemények. Tovább »

Véget ért a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

belvarosi_mozi1

Ünnepélyes díjátadóval ért véget szombaton a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál Szegeden. A versenyfilmek mezőnye olyan erősnek bizonyult, hogy a nemzetközi zsűri megduplázta a díjakat, s a fődíj kivételével valamennyi kategóriában osztott különdíjat is. Tovább »

Következő oldal »