Hétfői programajánló: egy kis kikapcsolódás

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

programajanlo

Délelőtt a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára várja a kicsiket foglalkozásra. Este az érdeklődőket várja a Grand Café, a Belvárosi mozi és a 27. Thealter társulat. Tovább »

Hétvégi programajánló: élvezzük együtt a hétvégét!

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

programajanlo

Vízitúrázás, I. Holdfény Éjszakai Félmaraton, vadasparki kalandok és még sok más vár a hétvégén a szegediekre. Tovább »

Csütörtöki programajánló: a Brazilok ismét a mozi vásznon, illetve Jazz zene egészen Görögországból

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

brazilok_film

Délután a Belvárosi moziban egy remek vígjáték várja mindazokat, akik szeretnének végre egy kis komikumot látni a magyarságról. Este pedig Jazz dallamok érkeznek hozzánk, egészen Görögországból. Akinek pedig ez sem lenne elég folytathatja a szórakozást a Tisza DOKK-on. Tovább »

Csütörtöki programajánló: komolyság, és szórakozás egyszerre Szegeden!

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

faces_of_love

Szegeden vetítik az idei Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet, a Nyugiban Reppszakkör hip-hop esték várják az érdeklődőket, illetve egy igaz történetetből szőtt darabot láthatunk az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Véget ért a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

belvarosi_mozi1

Ünnepélyes díjátadóval ért véget szombaton a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál Szegeden. A versenyfilmek mezőnye olyan erősnek bizonyult, hogy a nemzetközi zsűri megduplázta a díjakat, s a fődíj kivételével valamennyi kategóriában osztott különdíjat is. Tovább »

Szerdán indul a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

belvarosi_mozi_nezoter

Különleges eseményekkel nyitja kapuit a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál szerdán a Belvárosi Moziban. Az információs programok már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődnek a Balázs Béla teremben, ahol 15 órától Zsigmond Vilmos pályájáról beszélgetnek filmes szakemberek, köztük Rófusz Ferenc, aki A légy című animációs filmjével 1981-ben megnyerte az első magyar Oscar-díjat. Tovább »

Egyetemes üzenetet hordoz az 1945 + FOTÓK, KRITIKA, VIDEÓ

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

1945_film_

Szegeden járt az 1945 című film két alkotója Török Ferenc és Szántó T. Gábor, akik a nézőkkel is beszélgettek művükről. A film ugyan a magyar történelem kis szeletét mutatja be, azonban üzenetét az egész világon értik. Tovább »

Harminchárom alkotás szerepel a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál versenyprogramján

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

belvarosi_mozi1

Harminchárom alkotás szerepel a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző nemzetközi filmfesztivál versenyprogramján, a találkozó május 10-én kezdődik Szegeden – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t. Tovább »

Párkapcsolati előadást tartanak a Belvárosi Moziban

2017. március 18., szombat · Hozzászólok

Március 24-én, pénteken, 18 órakor Szegeden, a Belvárosi Moziban Hogyan szelídítsünk férfit? … a férfi agy és amit tudnod kellene róla nőként” címmel párkapcsolati előadást tartanak. A Csongrád megyei székhelyen először rendeznek ilyen jellegű tréninget. Tovább »

Három napig a kínai filmeké a szegedi mozi + FOTÓK

2017. március 17., péntek · Hozzászólok

kinai_filmnapok_megnyito032kf

Az Arany Medve-díjas Xie Fei is megjelent filmjei szegedi bemutatóján. A kínai nagykövet szerint a kulturális együttműködés mellett fontosak a turisztikai és a gazdasági kapcsolatok is. Tovább »

Tapsvihar várta Szegeden az Arany Medve-díjas filmrendezőt + FOTÓK, KRITIKA

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

testrol_es_lelekrol_film_kozonsegtalalkozo002kf

Enyedi Ildikó rendező és Muhi András producer a Belvárosi Moziban beszélt a Testről és lélekről című filmről. A két szerelmes nehézkes egymásra találásáról szóló alkotást Arany Medve-díjjal ismerték el Berlinben – 42 év után kapta meg a rangos elismerést magyar film újból. Tovább »

Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

15451231_1339051862792592_917834859_n

Elmenni a moziba, és megnézni egy mesefilmet egy család életében nem számít különös dolognak, de vannak gyerekek, akikért sokaknak kell összefogniuk, hogy egy ilyen vidám program nekik is természetes legyen. A napokban csaknem kétszáz, családból kiemelt fiatal nézhette meg Szegeden a Barátságos óriás című filmet, ingyen, a Belvárosi mozi felajánlása jóvoltából. Tovább »

Március elsejéig pályázhatnak a filmesek a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

Zsigmond Vilmos

A Belvárosi Mozi honlapján lehet jelentkezni a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál kapcsán meghirdetett pályázatra, melyre elsősorban filmművészetet tanuló, rendező és operatőr szakos, közép-európai egyetemi hallgatókat, alkotói csoportokat várnak. Tovább »

Szegedre látogatott A martfűi rém + FOTÓK, KRITIKA, VIDEÓ

2016. november 9., szerda · Hozzászólok

martfuirem

A Belvárosi Moziban tartott vetítést követően a rendező, az operatőr és a főszereplő beszélt az új magyar filmről. Az összes gyilkosságot vászonra vitte Sopsits Árpád, mert csak így értheti meg a néző a gyilkos eldurvulását. Tovább »

A mozi csak ajánl, a határokról a szülő dönt

2016. augusztus 27., szombat · Hozzászólok

film_moziAz erőszakos tartalom egyértelműen traumatizálja a gyerekeket, a gyermekpszichológus szerint ezért nem szabad olyan mozifilmre beülni velük, mely az ő korosztályuknak nem javasolt. A hatóság és a mozi csak ajánlhat, nem szólhat bele a szülői döntésbe. Akkor mégis mi értelme van a korhatár-besorolásnak?
Tovább »

Reményvasút Szegeden – Trencsényi Klára dokumentumfilmjét vetítik a Belvárosi moziban

2016. április 28., csütörtök · Hozzászólok

remenyvasut-magyar-plakatEgyenruhában dolgoznak, fegyelmezetten menetelnek, tisztelegnek, mini felnőttként működtetik a vasutat. A Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy vonalon robogó Gyermekvasút több mint egy élményvonat: a rajta szolgálatot teljesítő kiskamaszok barátságot, szeretetközösséget, gyakran menedéket találnak itt az ő életüket is beárnyékoló kis magyar valóság elől. Trencsényi Klára Reményvasút című dokumentumfilmjét közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen tekintheti meg a szegedi közönség április 29-én 17 órától, a Belvárosi Moziban.
Tovább »

Rajzolja meg a Belvárosi Mozi logóját!

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

belvarosi_mozi00_gs

A Belvárosi Mozi fokozatos megújulásának (digitalizálás, Csőke József terem felújítása) egyik következő állomása egy új, modern logó bevezetése, amelynek elkészítéséhez Szeged kreatív szakembereitől, képzőművészeitől vár ötleteket, megoldásokat a lassan 100 éves intézmény. Tovább »

Szegeden is bemutatják Frei Tamás új könyvét

2015. november 5., csütörtök · Hozzászólok

agrarbarokNovember 15-én a Belvárosi Moziban mutatják be Frei Tamás “Agrárbárók – Magyarország az oroszok csapdájában” című könyvét, amely a Alexandra Kiadó gondozásában október 30-án jelent meg az André-sorozat negyedik köteteként.
Tovább »

Nemes Jeles: Auschwitz az európai civilizáció fekete lyuka. Bemutatták a Saul fiát Szegeden + FOTÓK

2015. június 11., csütörtök · 30 hozzászólás

saul_fia_kozonsegtalalkozo04kf
A mai naptól vetítik hivatalosan Nemes László új filmjét, a Saul fiát a hazai mozikban. A SZEGEDma is részt vett a premier előtti vetítésen és közönségtalálkozón a Belvárosi Moziban. Tovább »

2001: Űrodüsszeia – Digitálisan felújítva kerül a Belvárosi moziba Kubrick korszakalkotó sci-fi klasszikusa

2015. március 11., szerda · Hozzászólok

2001 plakatKözel fél évtizeddel elkészülte és 14 évvel a cselekmény ideje után március 12-től a Belvárosi mozi vásznán látható a sci-fi filmek mérföldköveként számon tartott Oscar®-díjas filmalkotás. A 47 éves kultfilm ezúttal digitálisan felújított képi világgal és hanggal, 4K felbontásban tér vissza a honi mozivásznakra. A nézőt magával ragadja egy olyan mestermű, mely a mai napig megosztja a fanokat és a hozzáértőket egyaránt. Meghökkentő és felkavaró ma is a 2001:Űrodüsszeia, mely címében is egy nagy utazóra utal, aki ez esetben nem más, mint maga az emberiség. Tovább »

Jávorszky Iván: Pénzkiáramlás után, Partfürdő-fejlesztés előtt

2015. február 16., hétfő · 12 hozzászólás

javorszky_ivan02_gs

A Partfürdő fellendítését is tervezi Jávorszky Iván, akit az IH és a VTV élére nevezett ki a városvezetés. A civil szférából jött szakembert az átadás-átvétel tapasztalatiról és a jövőbeni fejlesztési elképzelésekről is kérdeztük. Tovább »

Megtartó hűség – Az értékekre koncentrál a Házasság Hete Szegeden

2015. február 4., szerda · Hozzászólok

hazassag_hete_sajttaj_gs

Szerelempróbával, geocachinggel, előadásokkal, filmvetítéssel és egyéb színes programokkal hetedik alkalommal csatlakozik a Házasság Hete országos és nemzetközi programsorozathoz Szeged, melynek az idei mottója a megtartó hűség. Tovább »

Slow Hétvége – Két napra lelassult Szeged + FOTÓK

2015. január 24., szombat · Hozzászólok

slow _ mj  005

Január utolsó hétvégéjére lelassított a Belvárosi Mozi. A slow program a “Wifi nincs. Beszélgess!” kocsmafeliratot választotta mottójául, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a kommunikáció, a közösségi szellem fontosságára.
Tovább »

Jégvarázs és pizzázás a Belvárosi moziban + FOTÓK

2014. december 17., szerda · Hozzászólok

rotary_club02_kf

Kedd délután jótékonysági filmvetítést tartott a Belvárosi moziban a Rotary Club Szeged Dóm. A rendezvényen üdítővel és pizzával is megvendégelték a rászoruló családokat, a Jégvarázs című animációs film megtekintését követően pedig ajándékokat kaptak. Tovább »

Következő oldal »