Labdarúgás: három meccs után is hibátlan a SZEOL + FOTÓK

A Paksi FC II. ellen sem hibázott a SZEOL SC, amely Maksimovic Nikola góljával újabb három pontot szerzett.

Két veretlen együttes találkozott vasárnap délután a SZVSE-pályán, a SZEOL az NB III Közép csoportjának egyetlen hibátlan együttese volt a meccs előtt, míg a Paks egy mórahalmi iksz és egy Dabas elleni győzelem után érkezett a Tisza-partjára.

Aktívabban kezdett a SZEOL, mezőnyben sikerült ellefele fölé nőnie, bár az magasabb osztálybeli tapasztalatokkal is bíró Daru Bence fejesével a Paks II. is jelezte, hogy abszolút nem elégedne meg az egy ponttal. Negyed óra elteltével Kéri Tamás lapos beadásáról maradt le centikkel Rácz László és Lévai Norbert is, majd Prokop Rostislavnak kellett bemutatnia egy szép védést Adamcsek Máté átlövése után. Nyílt, élvezetes meccs zajlott a félidő második felében, a SZEOL főképp a széleken próbálkozott, de Nikola Maksimovic átlövése után Rácz Gergőnek is nagyot kellett tornáznia azért, hogy kiszedje ezt a lövést a léc alól. A szünet előtt felgyorsultak az események: előbb Fejős Áron lopott labdát Gajág Gergőtől, de Daru Bence lapos lövése nem jelentett veszélyt a szegedi kapura, nem úgy Ondrejó Tamás látványos lövése, aki a Mihály Dávid által fejjel lekészített labdát lőtte a keresztlécre mintegy tíz méterről.

A félidő után sem változott a helyzet, és a mezőnyben sokat dolgozó szegedieknek tíz perc kellett a gólhoz: Beretka Péter egy csellel több védőt is elküldött, majd ugyan leblokkolták lövését, de Nikola Maksimovic másodjára már nem hibázott, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. A folytatásban kevésbé játszotta a futball a főszerepet: tíz perces szünetet követően Maksimovic majdnem megszerezte a második találatot is, de kevéssel elsuhant lövése a jobb alsó mellett. A hajrában átvette a kezdeményezést az atomvárosi fakó csapat, de egy szabadrúgáson kívül igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni Osztermájer Gábor együttese – a végén ugyan egy szögletet követően még a vendégek kapusa is előrejött, de ez sem hozott eredményt, így a SZEOL megnyerte harmadik mérkőzését, és továbbra is egyedüli csapatként 100%-osnak mondhatja magát a mezőnyben – ezzel a teljesítménnyel pedig vezeti a bajnokságot három fordulót követően.

A SZEOL a következő játéknapon az újonc Vecsés vendége lesz, szombaton 17.30-tól.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző.
2017. augusztus 27., 17.30
SZEOL SC
Paksi FC II.
Vége a mérkőzésnek

Játékvezető: Antal Péter * Asszisztens: Sebestyén László, Molnár Alex
1
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló

SZEOL SC – Paksi FC II. 1 – 0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Antal Péter (Sebestyén László, Molnár Alex).
SZEOL: Prokop – Kéri, Rácz L., Gajág, Grünvald, Forró, Ondrejó, Lévai, Mihály (Rabatin, 90′), Maksimovic (Papp Á., 81′), Beretka (Szabó A., 88′). Edző: Siha Zsolt.
Paks II.: Rácz G. – Nagy Á., Hanol, Vlasics, Rácz Zs. (Berdó, 60′), Fejős, Simon M., Zachán (Kovács E., 86′), Nagy R., Adamcsek, Daru (Györgye, 65′). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
Gól: Maksimovic (55′).
Sárga lap: Kéri (61′) ill. Fejős (59′).

Siha Zsolt: “Férfias küzdelemben, megérdemelten nyertünk. Egy szervezett csapatot győztünk le. Ami tetszett, hogy végig masszívak voltunk, talán egy lehetősége volt az ellenfélnek, nekünk az első félidőben is volt három komoly helyzetünk, kapufát is rúgtunk, és a gólig a kapujukhoz tudtuk őket szegezni. Csak ismételni tudom magam, helyén kezeljük a dolgokat, jövő héten egy újabb nehéz, egy teljesen más meccs vár ránk, de oda is pontokért megyünk. Szerettünk volna két héttel ez előtt is így játszani, de akkor az ellenfél nem engedte, a srácok ma maximálisan betartották az általam kérteket. Beretka Péter olyan cselt csinált, ami ha az NB I-ben van, azt hetekig mutatják. Futballban a legnehezebb, hogy eredményes legyél és közben szolgáld ki a közönséget, most elsősorban arra törekszünk, minél több pontot szerezzünk.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

Ez a vége! Lefújja a játékvezető, megnyeri a harmadik találkozóját is a SZEOL SC, ezzel továbbra is egyedüliként hibátlan mérleggel áll az NB III Közép csoportjában!

92′

Még egy paksi szöglet: ehhez előrejön a vendégek kapusa is, de Prokop lehúzza!

90′

Mihály helyett Rabatin érkezik a SZEOL-ba, még három percet tesz rá a meccs végén a játékvezető.

90′

Nagy Richárd végez el egy jó helyről járó szabadrúgást: kísérlete azonban elszáll Prokop kapuja felett.

88′

Cserél Siha Zsolt is: Beretka helyett Szabó Attila áll be.

86′

Paksi csere: Zachán helyett Kovács Eriket veti be Osztermájer Gábor.

81′

Az első szegedi csere: a gólszerző Maksimovicot Papp Ádám váltja a hazaiaknál.

78′

Egy szegedi felhőfejes, ami elkerülte a kaput - mindössze ennyi veszélyes jelenet zajlott a pályán. Gajág ment egy nagyot becsúszva Adamcsek elől, meg is tapsolja érte a közönség.

72′

Közeledik az utolsó negyed óra, a SZEOL továbbra is aktívabb mezőnyben, a Paks egyelőre nem tudott váltani a meccs elején felvett ritmusából. Kérdéses persze, hogy mindez mennyire változik meg a hajrára.

67′

Majdnem ott a második! Lévai szerez harcosan labdát, majd Beretka Maksimovic elé tálal, aki a jobbösszekötő helyéről a hosszú alsót célozza meg - Rácz Gergő is kellett hozzá, hogy ez ne a sarokban kössön ki.

65′

Daru Bencét lehívja a pályáról a paksi fakó mestere, Györgye a helyén a folytatásban.

61′

Kéri is besárgul, aki a felezőnél pakol oda egyet ellenfelének.

59′

Fejősé a meccs első sárgája, aki sípszó után rúgja el a labdát.

55′

GÓÓÓÓÓL! Ez már érett, és meg is van! Beretka tudott lefordulni a védőjéről a tizenhatos előtt, de a blokkról lejött a lövése, a labda Maksimovichoz került, aki másodjára már nem hibázott, és a bal alsóba helyezte a labdát, 1-0!

49′

Ez többet ígért, Mihályt lerántani sem tudta ellenfele, majd hirtelen óriási terület volt előtte a tizenhatos előtt, azonban hosszan tolta meg a labdát, így kivágta azt az atomvárosi védelem.

46′

Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik csapat edzője sem változtatott csapatán.

45′

Ez az első félidő vége: ugyan a SZEOL-nak több lehetősége is volt arra, hogy megszerezze a vezetést, de gól nélkül zárul az első félidő - nincs más teendő, csak folytatni ugyanígy a szünet után!

45′

Kettő perces hosszabbítást jelez az első félidő végén a játékvezető.

42′

KAPUFA! Ez gyönyörű volt, Maksimovic ívelt balról a hosszúra, Mihály lefejelte a labdát Ondrejónak, aki kapásból, félollóval lőtt kapura, labdája a keresztlécen csattant - mondhatni, gólt érdemlő támadás volt, de marad a 0-0!

40′

Ebben több volt! Gajágtól lopott labdát Fejős a szegedi tizenhatos bal oldalánál, azonban lapos centerezését Daru pontosan középre lőtte, így Prokop magabiztosan fogta.

35′

Három szegedi szöglet követi az előző szituációt, de Forró Rácznak lekészített labdáján túl nem sikerül nagy helyzetet kialakítani. Érik a SZEOL vezető találata, támadásban lényegesen többet tesz a kék-fekete együttes, mint ellenfele.

34′

Maksimovic! Ez szép volt, jó 18 méterről egy igazítás után bombázott a keresztléc alá, Rácz Gergő nagyot fogott!

33′

Szép szöglet-kombináció után Mihály lőhet: Beretka lapos labdáját átlépte Rácz László, de Mihály előtt annyian tornyosultak, hogy ott nem volt helye arra, hogy kaput fogjon. A második korner után már tisztáz a paksi évdelem.

31′

Fejős bontja meg a szegedi védelmet egyedül, majd az ötös bal sarkáról laposan lő, de Prokop lábbal védeni tudja a rövidre tartó labdát. A korner után paksi fejről megy ki a labda az alapvonalon, így felszabadul a SZEOL kapuja.

28′

Rácz László marad lent egy szegedi szabadrúgás után, nem tűnt komolynak a dolog, végül folytatni is tudja. Nem túl kellemes az idő egyébiránt, a meleg továbbra is "beszorul", magas a páratartalom, hiába érkezett a frissítő eső, inkább rontott a dolgon.

23′

Adamcsek töri meg a csendet egy jó húszméteres átlövéssel: életerős bombáját Prokop szép mozdulattal szedi ki a léc alól.

21′

Kicsit leült a meccs az utóbbi percekhez képest, főképp mezőnyjáték zajlik. A SZEOL néha szemre is tetszetősen tudja kihozni, vagy épp megtartani a labdát, viszont a vendégek védekezése valamelyest masszívabb lett.

15′

Egyre erősödő szegedi fölény: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást Kéri tett be laposan jobbról, az arra érkező Rácz László azonban hiába csúszott, lemaradt a labdáról, miképp a hosszún robbanó Lévai is. A széleken egyelőre van keresnivalója a SZEOL-nak.

10′

Szép szegedi akció végén Beretka fejelhet, de Rácz ezen rajta volt: Mihály verte át látványos csellel védőjét a jobb oldalon, centerezése viszont elment mindenki fölött, Lévai azonban megküzdött a labdáért, és Grünvaldhoz játszotta, aki egyből betekerte: ám a szegedi 9-es magas ívű fejese nem okozott gondot Rácz Gergőnek. Közben újból eleredt az eső, mi több, villámlik is, ám egyelőre mehet tovább a játék.

8′

Az első lehetőség a vendégek előtt: Adamcsek ívelt középre balról, Daru emelkedett a legmagasabbra, csúsztatott fejese azonban -
ha nem is sokkal, de - elkerülte Prokop kapuját,

5′

Nem lett volna csúnya ez a háromszögelés Mihály, Maksimovic és Beretka között, azonban utóbbi egy picit hosszan teszi vissza a jól meginduló Maksimovicnak, így Rácz kapusé a labda. Picit többet van a labda a SZEOL-nál, de a Paks feltolja a védekezését mér az első percektől.

3′

Gajág labdájával Mihály lépne ki a védője mellett, de végül Hanol az utolsó pillanatban menteni tud előle. Beretka szögletét lehúzza a paksi kapus.

1′

A hazaiak kezdték a találkozót. A SZEOL kék-feketében, a Paks tiszta fehérben játszik.

17.14′

A szegediek kezdője megegyezik az elmúlt hétvégén pályára lépett csapattal, a túloldalon ott van az élvonalbeli keretből Daru Bence és Fejős Áron, valamint az a Nagy Richárd, aki tavasszal még a SZEOL-t erősítette.

17.10′

Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a SZEOL második hazai mérkőzése. Igen fülledt, meleg idő fogadta a feleket, miközben egyre több a felhő is az égen - nem könnyű ebben az időben futballozni.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. Bakai Csaba
  2017. szeptember 3., vasárnap, 04:39
  Válaszolok

  Ez most nagyon szépen indul ! Gratulálok Siha Zsoltnak! Úgy látszik végre megtalálták a megfelelő edzőt !

 • '>
  3. Tonypilot
  2017. augusztus 30., szerda, 07:34
  Válaszolok

  Alakul ez …döcögve , rakkolva ,..
  Fiúk!
  Csúszva -mászva , szerényen ,csak így tovább !
  A közönség hálás lesz !

 • '>
  2. utánpótlás
  2017. augusztus 28., hétfő, 18:42
  Válaszolok

  Szép volt fiuk !

 • '>
  1. utánpótlás
  2017. augusztus 28., hétfő, 18:40