Paksi bővítés – A tárca nélküli miniszter bízik a befejezés határidejének tartásában

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

Suli_Janos

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bízik abban, hogy Paks II. 2026-ban üzemelni fog, az előkészítő beruházások a jövő év elején indulhatnak. Tovább »

Csepreghy: az atomenergiának ma nincs alternatívája

2017. április 26., szerda · 3 hozzászólás

A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után – hangsúlyozta az Ökopolisz Alapítvány szerdai budapesti rendezvényén a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Tovább »

Aszódi: Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország maga dönt energiaigényének fedezéséről

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország saját maga dönti el milyen módon gondoskodik energiaszükségletének fedezéséről – szögezte le Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az osztrák Der Standard lapnak adott interjúban. Tovább »

Lázár János: az atomerőmű-építés a megvalósítás szakaszába lép

2017. április 13., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

Az atomerőmű-építés ügye új szakaszba, a megvalósítás szakaszába lép, a majdani üzembe helyezés és a térség fejlesztése koordinálására Süli Jánost, Paks polgármesterét kérte fel a miniszterelnök – mondta Lázár János csütörtökön Pakson, miután részt vett a térség negyvenegy településének polgármestereit tömörítő Paksi Társadalmi Tanács ülésén. Tovább »

Telefonon beszélt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

2017. március 7., kedd · 7 hozzászólás

Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

A paksi atomerőmű-beruházásról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden, egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta: az építkezés magyar állami támogatást kapjon – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tovább »

Kosárlabda: az utolsó negyedig kiélezett meccset játszott a Szedeák Pakson

2016. december 3., szombat · Egy hozzászólás

szedeak_paks36_gs

Mintegy harmincöt percen keresztül esélye volt akár a győzelemre is a Naturtex-SZTE-Szedeáknak a Paks vendégeként, ám a hajrára három emberét is elveszítette a szegedi együttes, a hazaiak pedig ekkor lendültek játékba, így végül hét ponttal kikapott Nikola Lazic együttese. Tovább »

Kosárlabda: a bronzért játszhat Félegyházán a Szedeák

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

szedeak_felegyhaza_pekseg_kupa

Több új játékossal a soraiban lépett pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák a II. Félegyházi Pékség Kupán: a szegediek a csütörtöki elődöntőben a Paks elleni vereség után pénteken a harmadik helyért játszhatnak. Tovább »

Kovács Árpád: Nem vehetünk fel unokáink terhére újabb hiteleket, amiket nem fizetünk ki

2016. január 19., kedd · Egy hozzászólás

kovacs_arpad003kf

Annyit költünk az államadósság menedzselésére, mint az egészségügyre. A német gazdasághoz erősen kötődik a magyar, de a Volkswagen-botrányból már kilábalóban a német ipar, s valószínűleg a Merkel politikájából fakadó nehézségek sem hatnak ki hazánkra. A paksi beruházás nullszaldós, várhatóan kifizeti magát. Kovács Árpáddal, a Költségvetési Tanács elnökével, az SZTE Gazdaságtudományi Karának egyetemi tanárával beszélgettünk a 2016-os év gazdasági kilátásairól. Tovább »

Egy hibás panel miatt leállt az atomerőmű 2. blokkja szombaton

2015. október 29., csütörtök · Hozzászólok

A paksi atomerőmű 2-es blokkja szombaton délután lekapcsolódott a hálózatról egy panel meghibásodása miatt, az esemény jelentős teljesítményváltozással járt, de a biztonságra nem volt hatással – mondta el Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

Aszódi Attila: 11 ország jelezte részvételét a nemzetközi konzultáción

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Harminc országot hívtak meg a Paks II. beruházás környezeti hatásairól jövő héten kezdődő nemzetközi konzultációkra, hogy mondják el véleményüket a környezeti hatástanulmányról és a környezeti hatásokról, közülük 11 ország jelezte, hogy szeretne ebben a folyamatban részt venni – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatornának. Tovább »

Paksi bővítés: az energetikai jövőképről tárgyalt a fenntartható fejlődés bizottsága

2015. május 13., szerda · Hozzászólok

A kormány centralizált és az atomenergiára magas részarányban támaszkodó energiarendszert képzel el, míg független szakértők inkább decentralizált és a megújuló energiára épülő modellt szeretnének Magyarországon. A különböző elképzelések támogatói szerdán a parlament fenntartható fejlődés bizottságának budapesti ülésén fejtették ki álláspontjukat.
Tovább »

A Miniszterelnökség felügyeli a paksi bővítést

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességének gyakorlója szombattól, 2026. december 31-ig, a Miniszterelnökség – az erről szóló nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Tovább »

Orbán Viktor: Úriember nem csibész

2014. február 7., péntek · 75 hozzászólás

orban_viktor01_gsAz Oroszországgal tervezett pénzügyi megállapodásról, az ELI lézerközpont köré tervezett high-tech park húzóerejéről, a kis- és középvállalkozások megerősítéséről, illetve a közeljövő szegedi sportberuházásairól is beszélt SZEGEDma.hu-nak csütörtöki szegedi látogatásakor adott nagyinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök azt is elárulta, mi a modern gazdaságpolitika legnagyobb feladványa.
Tovább »

Hazánkban nincs atombiztos energiastratégia nukleáris erőmű nélkül

2014. január 17., péntek · 25 hozzászólás

atomeromu01Németország az erőművek 2022-ig történő leállítása mellett döntött, míg a szomszédos Franciaországban a nemzeti büszkeség része a nukleáris energia. Országonként változó az atomerőművek megítélése, hazai szakemberek szerint azonban nincs, ami itthon teljesen kiválthatná őket. Geotermikus energiában azért Csongrád megyében is különösen jó adottságokkal bírunk. Tovább »

Kosárlabda: Kiss Zsolt szerint jól jön a Szedeáknak a pihenő

2013. november 27., szerda · 4 hozzászólás

kisszsolt_szedeak_kaposvar08_gsPénteken az Atomerőmű SE látogatott a Naturtex-SZTE-Szedeák otthonába, a találkozó végén pedig a paksiak távozhattak győzelemmel a tarsolyukban a pályáról. A 74-86-os vereségről és az elmúlt időszak sűrűbb programjáról Kiss Zsoltot kérdezte a klub honlapja. Tovább »

Következő oldal »