A Czeglédy-ügy hullámai a szegedi bérlakásokhoz is elkísérték Botkát + FOTÓK

botka_ikv01_gs

A Fidesz-kormány rendszeresen a büntetőjog eszközeivel szeretné megoldani a politikai vitáit – jelentette ki pénteken Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint a kormány az elmúlt években tucatnyi szocialista politikust hurcolt meg koholt vádak alapján.

A szegedi önkormányzati lakások felújítási programjáról tartott sajtótájékoztatót Botka László pénteken, amikor újságírói kérdésre Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásáról is szó esett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kifejtette, tartja magát a szerdai közleményében kifejtett álláspontjához. Azaz, mint mondta, a Fidesz az elmúlt években tucatnyi szocialista politikust hurcolt meg koholt vádak alapján, amikről több évig tartó bírósági tárgyalások után kiderült, hogy semmi valóságalapjuk nincs. „Ilyen Molnár Gyula, Székely Dezső és Juhász Ferenc esete is” – sorolta a szegedi polgármester, aki hozzátette, a kormány a diktatúrákra jellemző módon felhasználja az igazságszolgáltatást, a vitákat a büntetőjog eszközeivel próbálja eldönteni.

Botka ugyanakkor felkérte az MSZP etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba ügyét. „Szeretnénk tisztán látni. Ha kiderül, hogy ez is az imént említett példák közé tartozik, akkor a kormányváltás után felelősségre vonjuk azokat, akik részt vettek ebben” – jelentette ki. A párt vezetését egyébként szerdán arra kérte, hogy függessze fel a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik, emiatt utóbb számos MSZP-s és Dk-s vezető politikus bírálatát, rosszallását vívta ki, hogy nem áll ki kellőképpen párttársa mellett.

A politikus egyébként tartotta magát a korábban meghirdetett médiabojkottjához: a Hír TV kérdésére válaszolt, míg az M1 riporterének érdeklődését már figyelembe sem vette.

A szegedi városvezető az önkormányzati bérlakásprogram kapcsán felelevenítette: tavaly indították el az országban egyedülálló kezdeményezést. 2016-ban 204 bérlakást újítottak fel, míg idén félmilliárd forintos saját forrásból 220 lakás teljes korszerűsítését végzik el. Botka szerint Magyarországon jelenleg több százezer alacsony jövedelemmel rendelkező család nem tud lakáshoz jutni és élni a kormány otthonteremtési kedvezményével. „Hazánkban közel 140 ezer önkormányzati bérlakást regisztrálnak, ennek egy jelentős része rossz állapotban van. Évek óta kezdeményezem, hogy a központi költségvetés nyújtson támogatást a településeknek ezen lakások felújítására, de ezt az Országgyűlés soha nem szavazta meg. Amikor kormányra kerülünk, kialakítunk egy koncepciót erre vonatkozóan” – fejtette ki a szocialista polgármester, aki reméli, hogy az egész országban példát vesznek Szegedről. A városban ugyanis jövőre is terveznek felújításokat, így három év alatt 600 lakás rekonstrukciójáról lehet beszámolni a csongrádi megyeszékhelyen. Az elbírálás során a korábbiakhoz képest még inkább a rászorultságot veszik figyelembe, a nyertes pályázók a piaci ár harmadáért bérelhetik a lakásokat.

13 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  13. tikle
  2017. június 17., szombat, 22:01
  Válaszolok

  Anna, nem is fog! A szegedi cégektől közérdekű adatot kicsikarni még Legfelsőbb Bírósági ítélet ellenére sem lehet. Ellenállnak. De, ezen nem csodálkozom. Lehet, nem csak az ügyvédje menne akkor sittre.

 • '>
  12. Csikosabbb
  2017. június 17., szombat, 16:13
  Válaszolok

  Nocsak,,nocsak,egy okoska kérdez? 🙂

 • '>
  11. okosabbnálam
  2017. június 17., szombat, 13:19
  Válaszolok

  10. megmondomnekik

  Mi az a vérbíró?

 • '>
  10. megmondomnekik
  2017. június 17., szombat, 12:59
  Válaszolok

  Nocsak, ez a Botka, a szegedi vörös kiskirály, rákosista diktátor úgy fenyegetőzik mint az ávéhások tették annak idején!
  Még hatalomra sem került és máris a vérbíró szerepkörében tetszeleg!

 • '>
  9. Csikosabbb
  2017. június 17., szombat, 10:02
  Válaszolok

  N’p,farkast 8 évig a te főnököd védte,a gyurcsanyod.

 • '>
  8. Csikosabbb
  2017. június 17., szombat, 10:01
  Válaszolok

  Nem jutnak lakáshoz?persze mert csillagászati áron adná a szoci önkormányzat

 • '>
  7. fecske
  2017. június 17., szombat, 07:41
  Válaszolok

  Polgármester elvtárs! Az ügyvédje, már biztosan előkészítette a cellában a maga priccsét is 🙂

 • '>
  6. alsóvárosi
  2017. június 17., szombat, 07:39
  Válaszolok

  ez egy hulladék polgármester, aki lop, csal, hazudik

 • '>
  5. Anna
  2017. június 16., péntek, 20:29
  Válaszolok

  “A szegedi önkormányzati lakások felújítási programjáról tartott sajtótájékoztatót Botka László pénteken”
  Lesz-e majd a felújítási programról ma elmeséltekről valami részletesebb tájékoztatás?
  Roppant kíváncsi vagyok, mit állított ma erről a programról a polgármester úr, aki az e tárgyban hozzá benyújtott közérdekű adatigénylésemre sajnos már hónapok óta nem válaszol.

 • '>
  4. NP
  2017. június 16., péntek, 19:41
  Válaszolok

  elvtársiasság

  Orbán számára Győzike egy piti csaló. Ő csak olyan igazi fekete öves gazembereket véd mint Farkas Flórián.

 • '>
  3. varosi
  2017. június 16., péntek, 18:54
  Válaszolok

  az évek óta szót nem vivő őrfinévécsei nagyságos asszony kiment a fényre??? Talán már a Kossuth téren érzi magát a szipirtyó??????

 • '>
  2. elvtársiasság
  2017. június 16., péntek, 18:08
  Válaszolok

  Az adócsaló Győzikét is megvédi Boti, ha Orbán nem hajlandó rá? Ellég ha egy bűnöző belép az MSZP-be?
  Botka ügyvédje volt már jogerősen elítélve.

 • '>
  1. sötét múlt
  2017. június 16., péntek, 18:03
  Válaszolok

  A lakásokat a csókos szoci szavazóknak és a Cserepes soriaknak adják oda?