Háromszoros volt a túljelentkezés a szegedi szociális bérlakáspályázatra

2017. augusztus 10., csütörtök · 4 hozzászólás

szocialis_berlakas_eredmenyhirdetes001kf

Harminc Székely sori garzon talált új bérlőre, az IKV Zrt. által szociális alapon meghirdetett lakásokra csaknem százan pályáztak. Néhány héten belül újabb félszáz lakást hirdet meg az ingatlankezelő. Tovább »

A Czeglédy-ügy hullámai a szegedi bérlakásokhoz is elkísérték Botkát + FOTÓK

2017. június 16., péntek · 13 hozzászólás

botka_ikv01_gs

A Fidesz-kormány rendszeresen a büntetőjog eszközeivel szeretné megoldani a politikai vitáit – jelentette ki pénteken Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint a kormány az elmúlt években tucatnyi szocialista politikust hurcolt meg koholt vádak alapján. Tovább »

A szobrok megmászásától a 2 milliós irodabérletig – a közgyűlésre hangolt a városüzemeltetési bizottság

2016. november 10., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi06_gs

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet egyes passzusait tartotta túl szigorúnak Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén, indokolatlannak tartja, hogy 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatnák azokat, akik például labdáznak egy parkban, és 200 ezret is fizethetne, aki felmászik egy szoborra. Tovább »

Szentistványi szerint Botkának csak a szavai baloldaliak, a tettei nem

2016. november 10., csütörtök · 4 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

A független képviselő az utóbbi 10 napból hozta három példáját, amelyek nem egy szociálisan érzékeny városvezetés képét mutatják. Módosító indítványokat nyújtott be, hogy a problémák egy részét orvosolhassák. Tovább »

Csongrád megyei LMP: Szociális bérlakás-program? – Kérdőjelekkel, de támogatjuk

2016. szeptember 9., péntek · 2 hozzászólás

Bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa, amivel kapcsolatban közleményt juttatott el portálunkhoz az LMP Csongrád megyei területi szervezete.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Pont a legrászorulóbbaknak és a fiataloknak nem jut önkormányzati bérlakás

2016. szeptember 9., péntek · 19 hozzászólás

jobbik_sajttaj003kf

Az önkormányzat által meghirdetett bérlakás-felújítási és pályáztatási program nem oldja meg a szegediek problémáit – mondja a helyi Jobbik. Tóth Péter szerint az IKV-s lakások épületszerkezeti problémáit korántsem oldja meg, ha rendbe hoznak néhány lakást. Tovább »

Szociális bérlakásokat újítanak fel Szegeden, közben a jelenlegi bérlők panaszkodnak az IKV-ra

2016. szeptember 6., kedd · 46 hozzászólás

botka__toronyhaz_sajttaj01_gs

A brutális gázszámlákról hírhedtté vált újszegedi toronyháznál, a Temesvári körúton jelentette be Botka László polgármester, hogy nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa. Közben a háttérben a bérlők csendben morgolódnak, sokallják a közös költséget, beázik a lakás, de panaszaikra ezúttal sem érkezett reakció. Tovább »

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

2016. július 1., péntek · 5 hozzászólás

csongradi76_panel01_gs

Remélhetőleg nem sokáig kell egy garzonban meghúznia magát a három gyermeket nevelő Fehér házaspárnak a nagymamánál, az IKV Zrt. felkereste őket, és ha minden feltételnek megfelel a család, akkor akár már a jövő héten egy Csongrádi sugárúti önkormányzati bérlakásba költözhetnek. Tovább »

Pénzügyi bizottság: Nyár végéig a SULI-HOST főz a gyerekeknek

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

penzbizottsagi_ules01_gs

Az előzetes kalkulációnál több mint kétmillió forinttal többe kerül a Hajnóczy utcai óvoda tetőfelújítása – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol kiderült, a vakáció végéig a SULI-HOST főz a gyerekekre, majd új közbeszerzési eljárás következik a szegedi közétkeztetésről. Tovább »