A határzár lebontását ígéri Botka László

2017. május 25., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: MTI (archív)

Botka László

Lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést az MSZP kormányfőjelöltje, ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna.

Botka Lászlót a Közép- és Kelet-európai Beruházási Csúcstalálkozón kérdezte a Reuters brit hírügynökség. A szocialista politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a jövő évi választáson egyféleképp lehet legyőzni Orbán Viktort: ha egyetlen baloldali kihívója.

“Nem lehet választási sikert elérni a jelenlegi tömegbázis szélesítése nélkül. Hiteles és erőteljes, a társadalmi egyenlőségre szilárdan épülő programra van szükségünk, továbbá biztosítékokkal kell szolgálnunk arra, hogy tanultunk 2010 előtti hibáinkból” – idézte a Reuters Botka Lászlót.

Az MSZP kormányfőjelöltje kizártnak mondta, hogy együttműködés jöhetne létre pártja és a Jobbik között. Utóbbi politikáját sikertelennek és hiteltelennek minősítette. Saját pártjáról szólva azt mondta, hogy az nem fogja megismételni 2014-ben elkövetett hibáit, amikoris a baloldali pártok belesüppedtek egy hosszadalmas civakodásba arról, hogy együttműködjenek-e egyáltalán, és ha igen, miként.

Botka szavai szerint a szocialisták szükség esetén egyedül mennek végig az úton. “Mindenki a saját útját keresgéli mostanság. Én előálltam egy határozottan új baloldali programmal. Ki akarom szélesíteni támogatóim körét, és biztos vagyok abban, hogy végül mindenki fontolóra veszi felelősségét a jelenlegi kormány leváltásában” – mondta Botka László.

Az MSZP az MTI-nek küldött közleményben úgy reagált: hazudik a fideszes propaganda, mivel Botka László a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva nem azt mondta, hogy győzelme esetén lebontja a déli határszakaszon a kerítést, hanem azt, hogy az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadása és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén a kerítésre már nem lesz szükség.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 33 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.42.111 IP címről szól hozzá.

 • 33. Nemethne Mária hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 15:47
  Válaszolok

  Botka Laci a saját kerítését bontassa le, és a saját családjába engedje be a migránsokat.Miniszterelnok sose lesz,de már a magyar nép ellensége lett.Magyarorszag miniszterelnöke Orbán Viktor és az is marad!

 • 32. szenilis Boti hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 18:26
  Válaszolok

  30. “Most is azt mondta, hogy lebontaná a kerítést. Nem változtatott az álláspontján.”
  - Ellenkezőleg. Úgy néz ki hogy Botka végre elismerte hogy szükség van a kerítésre.
  Itt lenne az ideje, hogy bocsánatot kérjen a kerítésépítőktől az eddigi acsarkodása és nyilatkozatai miatt!

 • 31. diktátor jeti hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 17:36
  Válaszolok

  28. “A kerítésbontás Soroséknak és az EB-nak szól a kampánytámogatás reményében.”
  Nem gondolta, hogy a hazai választók is értesülnek erről. Az Mszp mindig kerítésellenes volt ezért a kongresszuson teljhatalmat szavazhatnak neki, hogy megkezdhesse a belső konkurencia eltiprását, kirekesztését. Szegeden is így szerezte meg a pártelnöki pozíciót.

 • 30. következetes hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 16:25
  Válaszolok

  18. “„Csak Botka merte kritizálni a kerítésépítést” – harsogta büszkén 2015 júniusában az Index.”
  Most is azt mondta, hogy lebontaná a kerítést. Nem változtatott az álláspontján.

 • 29. anker alfonz hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 15:35
  Válaszolok

  Laci! Én is támogatlak…egy vaslapáttal.Hazátlan senkiházi.

 • 28. Botka kampány hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 10:09
  Válaszolok

  27.”a balliberális párt Sorosék által preferált álláspontját képviselte amikor erről a vállalásáról nyilatkozott a Reutersnek.”
  Ez az ígéret nem a magyar nyugdíjasoknak szól. Azoknak az ingyen gyógyszert és a szocialisták által elvett 13. havi nyugdíj visszaadását kampányolja.
  A kerítésbontás Soroséknak és az EB-nak szól a kampánytámogatás reményében.

 • 27. NyitottTársadal hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 09:45
  Válaszolok

  11. “Az Mszp mindig is a kerítés lebontását szorgalmazta.”
  Ezért nem értem miért bántják Botkát. Ő a balliberális párt Sorosék által preferált álláspontját képviselte amikor erről a vállalásáról nyilatkozott a Reutersnek.

 • 26. Jobbbikos hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 08:18
  Válaszolok

  mszp 4 % debrecenben
  gyulán 0 %
  nahát:)

 • 25. Jobbbikos hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 08:17
  Válaszolok

  A Jobbikot a Medián becsüli a legmagasabbra 23 százalékkal, míg a Századvég a legalacsonyabbra 18 százalékkal. Ez alapján az várható, hogy a Jobbik meg tudja ismételni a négy évvel ezelőtti teljesítményét.

 • 24. ingyenélő hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 08:14
  Válaszolok

  kezdje el bontani ,egyedűl,
  majd elkapják a határőrők.

 • 23. ingyenélő hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 08:06
  Válaszolok

  és a nyaralójába is 10 családot költöztetne
  :)
  10 embert elvinne a j0rdán tengerbe buvárkodni
  10 embernek adna 0lcso r0lex 0rát
  ?
  ;-)

 • 22. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 08:01
  Válaszolok

  Látva a legfrisebb kutatások eredményeit a kormányváltással és Botka miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban érthető, hogy a fideSS-nél pánikszerűen elernyedt a záróizom! :-)

  Amit itt művelnek a fideSS-trollok az olyan, mintha a zárt osztályon a bolondok egymást hergelnék olyan épelméjű ellen, akit még messziről sem fognak látni soha! Annyi a különbség, hogy ti szabadon kószáltok – egyelőre. :-)

 • 21. ingyenélő hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 07:58
  Válaszolok

  A polgármester kijelentette, hogy megválasztása esetén lebontaná a déli határzárat.
  és befogadna baktoi házába
  10 családot.
  :)
  :)
  :)

 • 20. migránssimogató hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 00:20
  Válaszolok

  Ezt Botkától is meg kellene kérdezni:
  Miért akarják Önök a sok millió migránst Európára kényszeríteni?
  http://www.youtube.com/watch?v=iWeLQcRB-0k#t=4.812138

 • 19. Sztgeorg hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 23:51
  Válaszolok

  Hát iegn ez lenne a Botka program lényege: Ránk zúdítana ezt a javarészt 20-éves férfiakból álló sáskahadat, a mi adóforintunkból humanitáriusan jól tartatná őket! S míg a magyar honpolgárok azzal bíbelődnének, hogy migránsok a házaikat, kertjeiket, stb fosztogatják, addig a 8 év alatt pénzre kiéhezett szoc-lib siserehadát rászadítaná a közvagyonra, uniós vezetőségnek tetszelegve adókat és energia árakat emelne, s ha ez nem tetszik, akkor demokrácia nevében bilincseltetne, esetleg még gumilövedékkel közénk is lövetne. Ime, ez a Botka féle jövő vázlata!

 • 18. Nyitott ország hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 23:35
  Válaszolok

  „Csak Botka merte kritizálni a kerítésépítést” – harsogta büszkén 2015 júniusában az Index. A cikk Botka László Facebook-bejegyzését idézi, amiben a polgármester kifejti: a bevándorlás nem valódi probléma, a határzár pedig csak figyelemelterelésként szolgál („teljesen hasztalan 175 km-es drótkerítés”).
  Igen, bő másfél évvel ezelőtt abban a korszakban jártunk, amikor a balliberális pártok, élükön az MSZP-vel, úton-útfélen bizonygatták, hogy „a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált”. Botka Lászlót még az Európai Parlament akkori elnöke, a szocdem Martin Schulz is dicsérettel illette: „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni” – nyilatkozta Schulz.
  Az MSZP miniszterelnök-jelöltje tehát eddig is világos álláspontot képviselt a bevándorlás kérdésében: bevándorlás nincs is, a kerítés értelmetlen és csak elterelés, és ha mégis van bevándorlás, akkor csak és kizárólag menekültek érkeznek Európába, akiket egytől egyig be kell fogadnunk. Botka minapi Reuters-nyilatkozata csak megerősítette mindezt. A polgármester kijelentette, hogy megválasztása esetén lebontaná a déli határzárat.

 • 17. migránssimogató hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 23:18
  Válaszolok

  Botka László kerítésbontásról szóló kijelentésével „kibújt a szög a zsákból”.
  Amit az MSZP miniszterelnök-jelöltségére pályázó szegedi polgármester mondott, az egyértelműen Soros György forgatókönyve.
  Az unióban „a folyamatok nem abba az irányba mutatnak, hogy egyetértés látszana kialakulni, hogy mit kell tenni a határokon”, hiszen az Európai Parlament nemrégiben hozott határozata „annak a magyar határ-, illetve rendvédelmi politikának az elutasítása”, amelynek eredményeként szinte nullára sikerült csökkenteni az illegális migrációt.
  Titkosszolgálati jelentések szerint egyre több a „közvetlenül Európa környékén ugrásra készen várakozó” bevándorló, ami azt mutatja, hogy nem egy-két évig, hanem évtizedekig vagy generációkon keresztül fennálló nyomással kell számolni.”

 • 16. Soros fiai hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 23:03
  Válaszolok

  10. “3 330 000 ember mondta azt tavaly ősszel, hogy nem kér a bevándorlókból, ezzel egyidejűleg kiállt a kerítés mellett.”
  És ezek az emberek mind a migránssimogató szocik ellen fognak szavazni.
  Botkát nem a magyar emberek biztonsága érdekli, hanem hogy mit mondanak a brüsszeli bürokraták a spekuláns soros tanácsára.

 • 15. sasszöm hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 22:34
  Válaszolok

  Javaslom a lacinak hogy olvassa el a fészbúkon a kommenteket! Szegény anyukáját elég sokan emlegetik.
  Ez az elszólás a következő mérésekben minimum 1-2 % minuszt fog hozni a maszopnak.
  Csak így tovább laci, jó úton haladsz.

 • 14. DPG hozzászólt ekkor: 2017. május 25., csütörtök, 22:13
  Válaszolok

  Reméljük Botka úr erre minél hamarabb sor kerülhet! Sajnos lévén a Fidesz szavazók két mondatot is nehezen értenek meg, kár volt ezt elmondania, lám máris kiforgatták a szavait.

  Ettől függetlenül sok sikert, és reméljük mihamarabb dőlhet a vasfüggöny, és csak egy rossz emlék lesz, mint egykori nyugati határon álló társa.

Ugrás az oldal tetejére