A biztonság jelentheti Európában a legnagyobb értéket

2017. október 15., vasárnap · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Közgyűlés Ásotthalmon tartott kihelyezett ülését követően a képviselők megtekintették azt a fizikai határzárat, amely hathatós szerepet tölt be az ország biztonságának megőrzésében. Tovább »

Takács Szabolcs: nincs elmaradásunk a migrációs kiadásokkal

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Magyarországnak nincs elmaradása a migráció kezelésével kapcsolatos kiadások tekintetében, adóssága más országoknak van Magyarországgal szemben – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács hétfői ülését követően Brüsszelben. Tovább »

Továbbra is szükségesek a határ védelmében hozott intézkedések (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Szilárd határőrizeti rendszer van Magyarországon, ami hazánk és az unió belbiztonságát egyaránt szolgálja – közölte Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó Röszkén. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig azt hangsúlyozta, hogy a két éve meghozott intézkedésekre továbbra is szükség van, ezeknek köszönhető ugyanis, hogy radikálisan csökkent az illegális határátlépők száma. Tovább »

Dömötör Csaba: az EU déli országaiban kialakult migrációs helyzet Magyarország számára is komoly kockázat

2017. augusztus 17., csütörtök · 4 hozzászólás

A magyar határzár hatékony védelmet jelent, de más útvonalakon változatlanul óriási létszámban érkeznek illegális bevándorlók Európába – nyilatkozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek jelezve: a déli uniós országok, Spanyolország és Olaszország, továbbra is jelentős migrációs nyomással néznek szembe. Tovább »

Kontrát Károly: kormány jó és felelős döntést hozott, amikor két éve a kerítés megépítéséről döntött

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Elkészült a második sor kerítés

Az elmúlt két évet és az Európát sújtó terrorfenyegetettséget látva biztos, hogy a magyar kormány jó és felelős döntést hozott, amikor a kerítés megépítéséről döntött – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken. Tovább »

Hallani sem akarnak a kerítés lebontásáról a határ menti gazdák + FOTÓK

2017. június 1., csütörtök · 24 hozzászólás

pakai_istvan01_gs

Futótűzként terjed a hír: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje eltávolítaná a déli határszakaszon lévő kerítést. A témában mórahalmi gazdákkal beszélgettünk, akik elutasítják a szegedi polgármester ötletét, ugyanis nem akarják ismét átélni azt, amit egyszer már igen. Tovább »

Hollik István: Botkát még a közvetlen környezetében élők sem bírják befolyásolni

2017. május 29., hétfő · 22 hozzászólás

kerites06_gs

Botka „Kerítésbontó” Lászlónak is nevezhetjük az MSZP miniszterelnök-jelöltjét – reagált a kereszténydemokrata képviselő hétfőn arra, hogy a szegedi polgármester lebontaná a déli határszakaszon lévő kerítést. Tovább »

Ezen a hétvégén nem léteznek határok a három nemzet között + FOTÓK

2017. május 27., szombat · Egy hozzászólás

harmashatar_kubekhaza13_gs

Immár 20 éve, hogy május utolsó hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitják a magyar-román-szerb hármashatárt Kübekházánál. Szombaton az országok találkozási pontjánál Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: aki békével jön Európába, annak otthont ad a kontinens, de kontroll nélkül nem lehet Canossát járni a határon. Tovább »

Fidesz: Soros szövetségeseinek röszkei látogatása a nyomásgyakorlás része

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

fidesz_logo

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy miután Európát tömeges bevándorlás és terrortámadások sújtják, Soros György brüsszeli szövetségesei – a magyar baloldal asszisztálásával – Európa schengeni határánál arról beszélnek, hogy a kerítés, a jogi határzár és a tranzitzóna “felesleges”. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: a kormány fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (FRISSÍTVE)

2017. március 2., csütörtök · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A kormány fél évvel meghosszabbítja az egész ország területére érvényes tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János azt is bejelentette, hogy a visegrádi országok azt szeretnék elérni, hogy az élelmiszerek kettős minőségének elkerülése végett a fogyasztók érdekeit jogszabály védje. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: a kormány lezártnak tekinti az olimpia ügyét (FRISSÍTVE)

2017. február 23., csütörtök · 5 hozzászólás

Lázár János

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lengyelország 25 határőrt és 25 rendőrt küld Magyarországra

2016. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

Lengyelország több tucat határőrt és rendőrt küld Magyarországra, a magyar-szerb határhoz – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió hírcsatornája, a TVP Info. Az egyik lengyel biztonsági hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva írta: a kontingens 25 határőrből és 25 rendőrből áll.
Tovább »

Illegális bevándorlás: kerítést emelnének a szerb-román határon romániai polgármesterek

2016. szeptember 14., szerda · Hozzászólok

Kerítést építtetnének a szerb-román határra a növekvő migrációs nyomás kivédésére a térség egyes romániai polgármesterei – írta szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap, Sorin Grindeanut, a Temes megyei önkormányzat elnökét idézve.
Tovább »

Illegális bevándorlás: több mint négyszáz határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

2016. augusztus 22., hétfő · Egy hozzászólás

Magyarország területére 432-an próbáltak illegálisan bejutni péntektől vasárnapig a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 239 ember illegális belépését akadályoztak meg az ország területére, 193 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Illegális bevándorlás: Ausztria hamarosan katonákat is küldhet a magyar-szerb határszakaszhoz

2016. augusztus 3., szerda · Hozzászólok

Elképzelhető, hogy Ausztria hamarosan katonákat is küld a magyar-szerb határszakaszhoz segítségképpen az illegális bevándorlók és az embercsempészek megállításához, az erről szóló megegyezés augusztus végén várható – közölte Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter az Ö1 közszolgálati rádió szerdai műsorában.
Tovább »

Nyugodtak a mindennapok a déli határ mentén – a migrációs helyzetet értékelték Mórahalmon

2016. július 15., péntek · 2 hozzászólás

migracios_konferencia02_gs

A hazánk déli határa mentén fekvő települések lakossága fellélegezhetett az ideiglenes biztonsági határzár megépítése, majd a bevezetett jogi határzárnak köszönhetően, ám a súlyosbodó globális migrációs válság továbbra is együttgondolkodásra sarkall – hangzott el az „Összefogásban a migráció kihívásai ellen” címmel rendezett testvérvárosi találkozón Mórahalmon. Tovább »

Illegális bevándorlás – Bakondi: csökken a tiltott határátlépési kísérletek száma

2016. július 13., szerda · Hozzászólok

Napról-napra kevesebb a déli határ mentén az erőszakos, tiltott határátlépési kísérlet – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Tovább »

Következő oldal »