Fotókiállítás és könyvkiemelés a Somogyiban

2017. április 11., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc (archív)

somogyi_konyvtar01kf

A Somogyi-könyvtár fotókiállítással, beszélgetéssel és egy Örkény-programmal is várja az érdeklődőket.

A Fiatal képzőművész-tehetségek a Somogyi-könyvtárban című tavaszi programsorozat Mostoha Marcell Ákos grafikus Lélegzem című kiállításával mutatkozik be az érdeklődő közönség előtt. A tárlat megnyitója április 12-én, szerdán 17 órakor kezdődik a bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében. Mostoha Marcell Ákos alkotásait Kovács Gyula András grafikusművész ajánlja a művészetkedvelők figyelmébe. A kiállítás április 18-ig tekinthető meg.

“Mostoha Marcell Ákos a Szegedi Tudományegyetem képi ábrázolás, grafika szakirányos hallgatója. Festészettel, videó montázsokkal, kísérleti zenével foglalkozik. Figyelme középpontjában az ember, identitása, egzisztenciája – a lét áll, az érzékelésben rejlő potenciál vizsgálata. Az évek során kifejezésmódja is sokat csiszolódott; szegregáció helyett immár a dolgokban rejlő kettősséget helyezi előtérbe – ezzel is felismerve, illetve élve a párhuzamokban rejlő lehetőségekkel” – írja a kiállítás ajánlója.

A program a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a Szegedi Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

„Csináld azt, amit szeretsz, és soha többé nem kell dolgoznod!” – vallja Bobkó Anna, a Szegedi Tudományegyetem fotósa, aki április 12-én, szerdán, a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában mesél pályájáról az érdeklődőknek. A Hobbiból hivatás című program délután fél ötkor kezdődik. Bobkó Anna beszélgetőtársa Kodácz Csengele lesz, a rendezvény a Szegedi Közéleti Kávéház szervezésében valósul meg.

Bobkó Anna az SZTE-n diplomázott történelem-művelődésszervező szakon. Pályáját újságíróként kezdte: a Délmagyarország munkatársaként tudósított hat éven át. Élt Budapesten, ahol elmerült az online marketing világában, de a szíve visszahúzta szülővárosába, alma materébe. Itthon sikerrel ötvözte munkáját legkedvesebb szabadidős tevékenységével: a fotózással.

Örkény István (1912 – 1979) József Attila- és Kossuth-díjas író születésének 105. évfordulóján idézetekkel színesített könyvkiemelés ad áttekintést az író munkásságáról a Somogyi-könyvtár második emeleti kölcsönzőjében. Az összegyűjtött Örkény-köteteket április 10-től május 4-ig láthatják az érdeklődők.

„Örkény a magyar abszurd kitűnő képviselője. Írásait groteszk humor hatja át, nincs bennük egyértelműen jó vagy rossz ember – a tragédiák nála néhol komédiába fordulnak. A stílusteremtő Egyperces novellák 1967-ben látott napvilágot, és nem csak Magyarországon, de a világirodalomban is újdonság volt rendkívül rövid, tömör, filozofikus látásmódja” – olvasható az Örkény-megemlékezés ajánlójában.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.68.152 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére