Színes programkínálattal jelentkezik az SZTE Kulturális Irodája tavasszal

2017. február 1., szerda · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Örkény-, Pintér Béla-darab és Jim Morrison est, egyetemi tavaszi fesztivál és egyetemi színházi találkozó, kórushangverseny, Arany János-emlékév, levendulanapok – a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és az egyetem művészeti csoportjai több száz programot kínálnak az év elején. Tovább »

Örkény Istvánért terpeszkedtek a Fekete Házban + FOTÓK

2013. június 12., szerda · 21 hozzászólás

SZS20130612_nyilvanos_terpesztes_007Örkény egyik híres novellájából ihletet merítve egy tucat látogató dugta fejét a lábai közé szerdán a Fekete Házban. A nyilvános terpeszkedést vállalók ingyenesen tekinthették meg a prózaíró tárgyaiból és műveinek hangulatából összeválogatott kiállítást is.
Tovább »

Groteszk szemvillanások a Fekete házban – Pénteken nyílik az Örkény-kiállítás + VIDEÓ

2013. május 29., szerda · Hozzászólok

Orkeny001A groteszk nagymesterének életét mutatja be szokatlan formában a Fekete ház új tárlata: az Örkény István emlékkiállítás dobozlabirintussal, a szerző saját hangját hallató telefonfülkével és egyedi installációs megoldásokkal várja a látogatókat. A tárlatot május 31-én, pénteken 16 óra 30 perckor nyitják meg. Tovább »

Dobozlabirintus épül a Fekete házban

2013. május 24., péntek · Hozzászólok

Orkeny01Folyik a dobozolás a Fekete házban: különleges installációs megoldással, kartondobozokból építik a múzeum munkatársai az Örkény István emlékkiállítás dobozlabirintusát. Az építés hetekkel ezelőtt megkezdődött, mely komoly szakmai figyelmet és munkát követel az egyedi installáció kialakítása miatt.
Tovább »

Ingyenes tárlatlátogatás, beavatószínház a diákoknak a szegedi Reök-ben

2008. október 15., szerda · Hozzászólok

Ingyenes tárlatvezetést biztosít a szegedi hatodik osztályosoknak, a kötelező olvasmányokat pedig beavatószínházi formában népszerűsíti a középiskolásoknak a Regionális Összművészeti Központ (Reök) abból a 2,5 millió forintból, amelyet az oktatási és kulturális miniszter külön keretéből kapnak – közölte a központ igazgatója szerdán a Tisza-parti városban. Tovább »

A SZESZ idén három produkcióval készült az évadra

2008. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

Három előadást tervez a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) a 2008-2009-es évadra műsorra tűzni; egy új darabot és két, korábban már látott produkciót élvezhet idén a közönség – jelentette be pénteken Czene Zoltán. Tovább »