VándorBagoly-díjat kapott a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára

2017. október 17., kedd · Hozzászólok

A kitüntetéssel a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Gyermekkönyvtáros Szekciója ismerte el a szegedi Gyermekkönyvtár sokéves kiemelkedő munkáját. A díjat a szekció idei őszi szakmai napján, október 16-án adták át Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. Tovább »

Több mint 200 rendezvény a megyében az Országos Könyvtári Napokon

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Neves költők, írók érkeznek Szegedre és a megyébe a jövő héten. A fiókkönyvtárakban elsősorban a helyi kultúrát népszerűsítik. A rendezvények ingyenesek, de egyes programokra már hiába regisztrálnánk: beteltek a helyek. Tovább »

TeSzedd! – Kis lépés a környezetünkért, de nagy ugrás a jövőnkért

2017. szeptember 4., hétfő · 2 hozzászólás

teszedd

Önkéntesen a tiszta Magyarországért – ezzel a mottóval indította útjára 2011-ben a Földművelésügyi Minisztérium a TeSzedd! akciót. A környezetvédelmi kezdeményezés egyre nagyobb méreteket öltött a csatlakozó települések és csoportok számát illetően. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai is rendszeres résztvevők, de kedd éjfélig még bárki csatlakozhat az akcióhoz. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

Reformáció 500 – Könyvritkaságokkal tiszteleg a Somogyi az évforduló előtt + FOTÓK

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

somogyi_konyvtar_mj 018

A reformációt a könyvek tükrében is megismerhetjük a Somogyi-könyvtár legújabb tárlatán, amely bemutatja Magyarországot is a reformáció hajnalán, továbbá a hit szolgálatában tett nyelvészeti törekvéseket is. Mindezt a bibliotéka értékes, régi könyvein keresztül tárja elénk egészen október elejéig. Tovább »

Harry Potter varázsa Szegeden sem múlik el

2017. július 25., kedd · 3 hozzászólás

Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-II_1366x768_large

Húsz éve jelent meg J.K Rowling első könyve, a Harry Potter és a bölcsek köve. A hétkötetes sorozat futótűzként hódította meg a világot, és a mai napig rendkívül népszerű. A szegediek is igencsak kedvelik, a helyi gyermekkönyvtárban szinte a varázslófiúról szóló regényeket kölcsönzik ki a legtöbbször. Tovább »

Leányrablás Budapesten – 80 nap alatt 12 könyv körül

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A Somogyi-könyvtár nyári olvasásnépszerűsítő programjában már hét forduló könyveiből válogathatnak a Somogyi-könyvtár 80 nap alatt 12 könyv körül című olvasási játékához csatlakozók. Az augusztus 31-ig tartó sorozat a „csajos könyvek”, fantasy és sci-fi mellett a kortárs szépirodalomból kínál nyári olvasnivalót a 14-20 éves fiataloknak. Tovább »

Női sorsok a Gulágon + FOTÓK

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

konyvbemutato_somogyi

A 88. ünnepi könyvhét rendezvényeinek keretében mutatták be a szegedi Somogyi-könyvtárban Tatár Rózsa Túléltük! Emlékezések a malenkij robotra című könyvét. A szerzővel Miklós Péter történész, címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője beszélgetett. Tovább »

Száz könyvet olvasott el az idei könyvkirálynő + FOTÓK

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

konyvkiraly015kf

Benedek Elek dédunokája is részt vett a városháza dísztermében megrendezett ceremónián. A birodalom tagjai hűségesek a nyomtatott szóhoz, többen közülük már nem először büszkélkedhetnek szépszámú könyv elolvasásával. Tovább »

Megnyílt a 88. Ünnepi Könyvhét + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · 2 hozzászólás

cof

Temesi Ferenc Kossuth-díjas író köszöntötte a megnyitó résztvevőit. Hétfőig a könyveké a Dugonics tér, több mint 110 programmal várják a nyomtatott szavak barátait. Az Év Könyve díjat Bene Zoltán nyerte el regényével. Tovább »

Hamarosan ismét a könyv(b)irodalomé a Dugonics tér

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

konyvhet_sajttaj001kf

Egy hét múlva megnyílik a könyvhét. A szegedi és országos kiadók bemutatkoznak, kedvelt írók dedikálnak, beszélnek a legújabb könyveikről. A díszvendég Temesi Ferenc mellett Krasznahorkai László, Grecsó Krisztián és Farkas Bertalan is Szegedre érkezik hamarosan. Tovább »

Egy több mint 200 éves orvosi szakkönyvet fogadott örökbe az új díszpolgár + FOTÓK

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

pinter_prof_konyvorokbefogadas014kf

A Pintér Sándor által kiválasztott könyv a gyermek anyaméhen belüli fejlődéséről és a szülésről szól. A kiadvány ritkaságnak számít a nyugat-európai könyvtárakban. Tovább »

Változatos programokkal köszöntik a költészet napját Szegeden

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Változatos programokkal köszöntik a költészet napját Szegeden: felcsendülnek József Attila és Juhász Gyula versei, az érdeklődők megismerkedhetnek kortárs szerzők műveinek helyszíneivel és videoüzenetet is küldhetnek kedvenc alkotójuknak. Tovább »

A sport és a kultúra segítségével hozták közelebb egymáshoz a szegedi kollégistákat + FOTÓK

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

sportnap008kf

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Tehetség7-et a szegedi középiskolai kollégiumok. A programok ma és holnap folytatódnak. Tovább »

Háy János színművének ősbemutatója előtt rendeznek közönségtalálkozót a Somogyiban

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Háy János Utánképzés (ittas vezetőknek) című színművéhez kapcsolódóan rendez a Szegedi Nemzeti Színház közönségtalálkozót a darab áprilisi ősbemutatóját megelőzően. Tovább »

Hetven év, hetven könyv, hetven írás – Tandi Lajos estje a Somogyiban

2017. március 6., hétfő · Hozzászólok

Tandi Lajos újságíró, szerkesztő 70. születésnapja alkalmából könyvbemutatóval egybekötött ünnepséget rendez a Somogyi-könyvtárban a Dugonics Társaság, valamint a Szeged folyóirat szerkesztősége. A program március 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik a könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Tovább »

Következő oldal »