Betiltott tánc a Bölcsészkaron

2017. október 20., péntek · Hozzászólok

Imkaan, vagyis lehetőség címmel nyílik táncos fotókiállítás az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékén október 26-án. A Choreomundus program keretében megvalósuló tárlat azt hivatott bemutatni, hogy mit is jelenthet nem táncolni ott, ahol a tánc illegális, ahol a test korlátozott és leplezett dolog. Tovább »

Máté Bence kamarakiállításával nyílik meg a World Press Photo

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A természetábrázolás kategóriában harmadik helyezett magyar alkotó, Máté Bence kamaratárlatával együtt várja a látogatókat az idei World Press Photo kiállítás a Néprajzi Múzeumban – hangzott el a tárlat csütörtöki megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

A vörös csillag gyújtotta lángra a Városháza tornyát – Fotókiállítás nyílt az Emlékpontban

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

emlekpont_finisszazs

Hódmezővásárhely történetének meghatározó két elemét, a téglagyártást és a téglaépítészetet járta körül Dömötör Mihály Requiem egy téglagyárért című fotókiállításának finisszázsa csütörtök délután az Emlékpontban. A Város épült agyagból és tűzből című beszélgetés során Dömötör Mihály és vendégei érintették a város történetét, de szó volt a filozófiai gondolatoknak az építészetben való tetten érhetőségéről is. Tovább »

A Vásárhelyi Fotószimpózium anyagát mutatják be Budapesten

2016. november 14., hétfő · Hozzászólok

B_GY_Martely_pano

A 13. Vásárhelyi Fotószimpóziumon, a mártélyi Tisza-holtág festői környezetében készült legszebb képeket bemutató tárlat nyílik csütörtökön Budapesten, a Bartók1 Galériában – tájékoztatta a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t. Tovább »

Mintegy 300 programmal vár az Őszi Kulturális Fesztivál + FOTÓK

2016. október 3., hétfő · Egy hozzászólás

bobko_anna_kiallitasa34_gsA hétfői ünnepi megnyitóval hivatalosan is elstartolt az Őszi Kulturális Fesztivál, mely csaknem 300 programmal örvendezteti meg a szegedieket. A fesztivált – átvitt értelemben – a Szegedi Tudományegyetem oktatói, kutatói nyitották meg, a Rektori Hivatalban berendezett tárlaton ugyanis munkájuk és hobbijuk közben ismerhetik meg őket a látogatók.
Tovább »

Fókuszban a bíróság – fotókiállítás nyílt a Szegedi Törvényszéken

2016. április 22., péntek · Hozzászólok

vandorkiallitas_torvenyszek

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke második alkalommal hirdette meg a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot, amelynek célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása volt.
Tovább »

Apátfalva míves deszkaoromzatai – Márton Gábor fotókiállítása Ópusztaszeren

2016. április 19., kedd · Hozzászólok

160422fotokiallitas_meghivo_onteMárton Gábor műveiből fotókiállítás nyílik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 22-én. A tárlatban látható képek a XIX. század vége és a XX. század első néhány évtizede között épült apátfalvi házakat és melléképületeiket mutatják be.
Tovább »

Fotókiállítással gyűjtenek daganatos gyerekek átmeneti otthonára

2015. november 16., hétfő · Hozzászólok

Fotókiállítással gyûjtenek a daganatos gyerekek átmeneti o

A csontvelő-átültetésen átesett, tartós orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és családjaik átmeneti otthonául szolgáló Démétér Ház működését és az ott gyógyuló betegek életét mutatja be Koszticsák Szilárdnak, az MTVA/MTI fotóriporterének csütörtökön a Szent László Kórházban nyíló Ilyen a box című kiállítása. A tárlattal a Démétér Ház új szárnyának felújítására gyűjtenek.
Tovább »

Kulka János nyitja meg a fiatal SZTE-s hallgató fotótárlatát

2015. november 4., szerda · Egy hozzászólás

selfie_meghivoFlashmobbal nyílik meg Tóth Tamás Sándor fotós, az SZTE hallgatójának Selfie című rendhagyó tárlata. Az SZTE Tehetségpont támogatásával megvalósuló fotókiállítást Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész nyitja meg november 5-én, csütörtökön 17 órakor a Klauzál téren, rossz idő esetén az SZTE Rektori Hivatalában..
Tovább »

Egyenruhában nem lehet fagyizni! – Fotókiállítás a Móra-múzeumban

2015. október 1., csütörtök · Hozzászólok

Egyenruhaban_Meghivo

A katonai uniformisokkal kapcsolatos írott és íratlan szabályokkal foglalkozik a Móra Ferenc Múzeum új fotókiállítása. Az „Egyenruhában nem lehet fagyizni” című tárlat „katonához nem illő” tevékenységek közben mutatja be az alkotókat. A kiállítást október 2-án, pénteken 16 órakor nyitják meg. Tovább »

A legjobb magyar sajtófotók a REÖK-ben

2015. szeptember 26., szombat · Hozzászólok

Roma nyomortelepek Szlovakiaban. ciganysorok, a fallal korulvett Nagyida, Velka Ida kep: Stiller Akos 2014.03.19.

Megnyílt a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás a REÖK-ben. A képeken idén is az elmúlt év legmeghatározóbb pillanatait láthatjuk viszont. A válogatásba bekerült például Erdei Zsolt utolsó mérkőzéséről egy sorozat és a szocsi téli olimpia emlékezetes momentumai. Tovább »

Nekünk ilyen Mártély – fotókiállítás a Tisza-holtágról a BFMK-ban

2015. augusztus 5., szerda · Hozzászólok

Pasztor_Andras_Martely

A hódmezővásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub – névadója születésének 115. évfordulója előtti tisztelgés jegyében – fotókiállítást rendez Nekünk ilyen Mártély címmel Pásztor András és Varga András felvételeiből a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Dömötör Mihály fotóművész, a klub elnöke nyitja meg augusztus 7-én, pénteken 17 órakor a kultúrközpontban.
Tovább »

Budapesten a Vásárhelyi Fotószimpózium kiállítása

2015. július 16., csütörtök · Hozzászólok

Fekete Istvan - Osszhang

Budapesten, az Art IX-XI. Galériában is bemutatkozik a XII. Hódmezővásárhelyi Fotószimpózium alkotóinak Lucien Hervé előtt tisztelgő, Elmém lencsémen keresztül című kiállítása. A neves fotográfusok alkotásaiból nyíló tárlatot Dömötör Mihály fotóművész nyitja meg július 17-én, pénteken 18 órakor a Bartók Béla úti kiállítóhelyen. Tovább »

A fekete arany algyői hőskora fotográfiákon a Reök-palotánál + FOTÓK

2015. június 11., csütörtök · Hozzászólok

egy_aranykor_emlekei18kf

Mai napig Magyarország legnagyobb olajmezője az algyői, ahol fél évszázada kezdődött meg a kitermelés. A jubileum alkalmából szabadtéri fotókiállítás nyílt a Reök előtti téren, ahol az olajipar dolgozóinak portréin és gondolatain keresztül ismerkedhetünk meg azzal, hogy mit is jelent valójában „olajosnak lenni”. Tovább »

Mártély örök – Fotószimpózium a Tisza holtág “festői” természeti világában

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

Herbst Rudolf - Martely IV

Mártély immár több mint egy évszázada “örök” témát ad a hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő képzőművészeknek. Június második hetében tizenhat országosan elismert fotóművész alkot együtt a Tisza holtág partján a XIII. Vásárhelyi Fotószimpózium keretében. A fotográfusok egy hetes közös gondolkodásának célja Mártély “negatívon” és memóriakártyán” történő művészi megörökítése. Tovább »

Szentesen nyílik kiállítás a Lucien Hervé Kamera Klub fényképeiből

2015. május 11., hétfő · Hozzászólok

Lucien Herve Kamera Klub meghívó Szentesre k

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében Fény-képmutatók címmel nyílik fotókiállítás május 18-án, hétfő délután 18 órától a Művelődési és Ifjúsági Házban. Tovább »

Sanghaji delegáció látogatott Szegedre + FOTÓK

2015. április 19., vasárnap · 15 hozzászólás

sanghaj_four_seasons_kiallitas049gsMagyarország és Kína együttműködési színtereinek lehetőségeiről értekezett a Csongrád megyei vállalkozói szféra többek között Wu Zhiming, Sanghaj tartomány miniszterével, valamint Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetével. A Reök-palota előtti, Sanghaj életét felölelő fotókiállítás a tartományminiszter szerint a kínai-magyar barátság újabb megnyilvánulása.
Tovább »

Oravecz Kinga fotóiból nyílik kiállítás a Somogyiban

2015. április 14., kedd · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Fotótárlattal kezdődik a Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban című rendezvénysorozat tavaszi programja. Oravecz Kinga Apróságok az erdőrezervátumban című kiállításának megnyitója április 16-án, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik földszinti Internet-térben. Április és május hónapban hetente jelentkezik új programokkal a rendezvénysorozat.
Tovább »

Francia katonák, szovjet tankok és a nagyárvíz pusztítása a Széchenyi téren

2015. január 19., hétfő · Egy hozzászólás

mfm_t7188_békeidők

Az első világháború idején bevonuló francia hadsereg, tankok a Városháza előtt 1956-ban, a nagy árvíz pusztítása – a szegediek Széchenyi terének elmúlt 150 évéből, a rendkívüli eseményekből és a hétköznapok érdekességeiből szemezget a Fekete ház új fotókiállítása. A sokat látott tér című tárlatot január 21-én, szerdán 17 órakor nyitják meg.
Tovább »

Szemelvények – Vásárhelyen mutatkoznak be az SZTE alkalmazott fotográfusai + FOTÓK

2015. január 10., szombat · Egy hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Portrék, zsánerképek és kísérleti munkák is díszítik a BFMK emeletét, ahol az SZTE alkalmazott fotográfus képzésének végzősei mutatkoznak be egy közös tárlaton. Tovább »

Szegedi zsidó fotósok a Móra-múzeumban + FOTÓK

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

zsido_fotokiallitas06_KF

Négy szegedi zsidó fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban pénteken. A tárlatot Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki a művészeket egy embertelen kor humanista szellemű dokumentátorainak nevezte. Tovább »

Kézműves fotógráfiák kiállítása Szentesen

2014. november 11., kedd · Hozzászólok

alfoldi_kezmuves_plakatA Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör “Alföldi Kézműves Fotográfiák” címmel indít kiállítást november 24-én a Művelődési és Ifjúsági Házban. A 18 órakor kezdődő ünnepségen Seres Géza debreceni fotóművész nyitja meg a tárlatot.
Tovább »

Bemutatkozik a Lucien Hervé Kamera Klub

2014. október 3., péntek · Hozzászólok

foto baranovszky jeno

Első csoportos kiállítását rendezi meg a hódmezővásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tizenkilenc alapító tag fotográfiáiból nyílik tárlat pénteken délután. Tovább »

Következő oldal »