Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)

2016. május 31., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: SZEGEDma.hu (archív)

cserepes_sori_piac007

A Fidesz szegedi elnöke fokozott figyelmet kér a hivatalos szervektől, mert értesülései szerint a következő napokban jogsértő cselekmények fordulhatnak elő a piacot üzemeltető cég részéről. 30 kereskedő kapta meg a birtokvédelmet a makói jegyzőtől, a Jobbik elnöksége pedig piaci szemlére készül.

FRISSÍTVE:

Szabó Bálint, a kereskedők képviselője közben Facebook-oldalán hivatalosan is közzétette: 30 kereskedő megkapta a birtokvédelmet a makói jegyzőtől. Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője, helyi elnöke pedig jelezte a SZEGEDma.hu-nak, szerdán reggel a párt szegedi elnöksége helyszíni szemlét tart a piacon, hogy megvizsgálja, hogyan érvényesül a birtokvédelem a gyakorlatban.

Korábban írtuk:

Bejelentést tett kedden Zélity László ezredesnek, szegedi rendőrkapitánynak, illetve Kopasz Zsolt Csongrád megyei főügyésznek Nógrádi Tibor. Erről a Fidesz helyi elnök-frakcióvezetője értesítette a SZEGEDma.hu-t. A politikus portálunknak úgy fogalmazott, megalapozottnak tűnő, rendkívül aggasztó hírek jutottak el hozzá a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, ezért önkormányzati képviselői és állampolgári kötelességének is érezte, hogy a hivatalos szervekhez forduljon, azok segítségét kérje.

“Az elmúlt órákban megalapozott információk jutottak el hozzám abban az ügyben, hogy a szegedi Cserepes sori Piac Kft. vezetése 2016. június 1-jén vagy a közeljövőben rendőrségi közreműködést is igénybe vevő, jogsértő fellépésre készül az érvényes és hatályos szerződéssel, valamint a makói jegyző által kiadott birtokvédelemmel rendelkező kereskedőkkel, bérlőkkel szemben. Kérem Önt, hogy az esetleges jogsértéseket, törvénytelenségeket megelőzendő a rendőri szervek 2016. június 1-jén és a következő időszakban fokozott figyelemmel legyenek a Cserepes sori piacon történtekre, illetve a szokottnál is körültekintőbben járjanak el a Cserepes sori Piac Kft.-vel kapcsolatban, a Cserepes sori kereskedők birtokának, jogainak védelmében” – írta Nógrádi Tibor a szegedi rendőrkapitánynak. A megyei főügyésztől pedig ezek kapcsán azt kéri, a következő időszakban fokozott ügyészi felügyelet gyakoroljanak a rendőrség tevékenységére a Cserepes sori piac tekintetében.

Korábban megírtuk: Rácz Attila, a 92 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori Piac Kft. élére idén év elején kinevezett MSZP-párttag ügyvezető előbb drasztikusan megemelte a bérleti díjakat, kísérletet tett az áfa bevezetésére, illetve a birtokvédelem megvonására, majd május végi hatállyal egyoldalúan felmondott a 77 pavilonos túlnyomó többségének, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a számukra rendkívül hátrányos új szerződési feltételeket. Miközben azóta közel húsz pavilonos visszaadta bérleményét, és távozott a piacról, a Szegedi Járásbíróságon mintegy 40 Cserepes sori kereskedő nyújtott be keresetet, amelyben a bérleti szerződésük felmondása érvénytelenségének megállapítását kezdeményezik (ha a bíróság kimondja, hogy a felmondás érvénytelen, ezért semmis, akkor a régi szerződések élnek tovább). Szintén körülbelül 40 piacos kért birtokvédelmet a makói jegyzőtől.

Szabó Bálint jogász, a kereskedők képviselők azt mondta: a piacigazgató, pontosabban főnöke, Botka László MSZP-s polgármester döntéseivel mintegy száz szegedi munkahelyet és 50 milliós bevételt veszélyeztet. A kereskedők hónapok óta hiába próbálnak az egyoldalú díjemelés és a felmondások miatt tárgyalni a városházával, ugyanis nem állnak velük szóba, petícióikat Botka László nem veszi át.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 41 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.166.154 IP címről szól hozzá.

 • 41. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 17:09
  Válaszolok

  40. kiváncsi
  Nem. Megnyugodhatsz.

 • 40. kiváncsi hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 16:16
  Válaszolok

  39. Továbbra is kíváncsian várom a választ!

 • 39. kiváncsi hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 09:35
  Válaszolok

  okosabbnálam nem az a városházi pártkatona aki a saját garázsuk elé beállók autóit is elviteti?

 • 38. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 09:02
  Válaszolok

  36. Belvárosi
  Betojtál Tágánusz? Látom szoros barátságban vagy Majdnem balossal! Ez talán a tágan értelmezett szoros barátság. :-)

 • 37. cinikus hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 08:09
  Válaszolok

  “Tehát a szegedi rendőrség nyakig sáros.”
  ..És ettől vár segítséget a Nógrádi? :)
  Lúzer!

 • 36. Belvárosi hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 07:57
  Válaszolok

  Van itt olyan városházi bérkommentelő aki a (botka) rendőrséggel fenyeget? Akár csak a Mars térnél,vagy a Cserepes sori kereskedőknél. Hogy áll a parkolóbérlet hűtlen kezelése? Tudjuk már hogy kik a gyanúsitottak?

 • 35. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 07:05
  Válaszolok

  32. Majdnem balos
  Gondolom erre egyértelmű bizonyítékaid vannak, hisz a rágalmazás bűncselekmény.
  Egyébként nagyon ügyes vagy, hogy pont a rendőrséggel kezdesz, náluk könnyebben senki nem deríti fel a kilétedet.

 • 34. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. június 1., szerda, 07:02
  Válaszolok

  32. Grafománia
  Ez a baj veled, hogy te nem írod ki magadból, csak nyeled, nyeled! Baj lesz ebből, már látszik!

 • 33. Majdnem balos hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 23:47
  Válaszolok

  Tehát a szegedi rendőrség nyakig sáros. A jegyző beégett,ráadásul lehet hogy gyanúsitott is ebben abban. Botka szénája rosszul áll. Különösen most,hogy a rendőrség körmére ránéztek.

 • 32. Grafománia hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 22:57
  Válaszolok

  Okoskodó! Mára is kiírtad magadból azt a nagy adag sz@rt amit terápiásan elrendeltek?
  http://www.szabadfold.hu/eletegeszseg/irja_ki_magabol_a_stresszt

 • 31. kekec hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 21:22
  Válaszolok

  A jobbik szegedi vezetői vajon vesznek-e zoknit holnap a kínaiaktól? :) Ha már ott lesznek alapon… :)

 • 30. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 20:31
  Válaszolok

  28. varosi
  “Persze mózeselvtárs postán küldte át az iratokat, ezzel eltelt jónéhány nap a 15-ből.”
  A fidesz postája gyors, mint a hasmenés, ne ócsárold, nem lesz jutalomfalat!

 • 29. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 20:28
  Válaszolok

  28. varosi
  Az a helyzet, hogy nem igazán értheted te ezeket a dolgokat, maradj meg a boldog tudatlanságban.

 • 28. varosi hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 20:09
  Válaszolok

  23. hogyhogy nem gyalázkodtál ahogy eddig szoktad. Talán bottkagazdád megintett. Persze mózeselvtárs postán küldte át az iratokat, ezzel eltelt jónéhány nap a 15-ből. De a szociktól nem is várjuk el, hogy 2016-nak megfelelő, civilizált, modern dolgokat tudjanak, intézzenek. Beszélgessetek inkább horngyuláról, meg a munkásőr időszakról. A délmagyarotok jó nagy benyalós cikket szentelt borosgyulának. Bár tényleg hálával lehettek neki, hogy a sok iskolázatlan nyuggert megveszi az ingyenfürdőért, ingyenpörköltért.

 • 27. piacjáró hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 20:02
  Válaszolok

  Ez egyre “mókásabb”: “a Jobbik szegedi elnöksége helyszíni szemlét tart a piacon, hogy megvizsgálja, hogyan érvényesül a birtokvédelem a gyakorlatban.”

 • 26. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 19:32
  Válaszolok

  6. Jövőbelátó
  A döntést elsőként a megye futballistáival közölték. A kérelmező és az ellenérdekű fél csak ezután következett.

 • 25. piacjáró hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 19:31
  Válaszolok

  Érdekes “kis” határozat! Egy “kicsit” hiányosnak tűnik!?

 • 24. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 19:25
  Válaszolok

  11. Belvárosi
  Tágánusz barát, ez neked szakkérdés! :-)

 • 23. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 19:23
  Válaszolok

  19. varosi
  Bizony igyekezett a makói jegyző, illetve hivatala, hiszen a birtokvédelmi ügyekben 15 napon belül kell intézkedni (nem egy napon belül, mint az Sz. Bálint állítja, bár ő ugye jogász, tehát honnan tudná?), és bizony az nagyjából a 14-ik nap volt, amikor nagy hirtelen roadshow keretében kezdtek ügyet intézni. Bár az ügyintézési határidő igazából azt jelenti, hogy azon az időn belül a döntést is meg kell hozni, tehát nagy valószínűséggel határidőn túli ügyintézésről beszélhetünk.

 • 22. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. május 31., kedd, 19:19
  Válaszolok

  14. Jogsértőcsicska
  Ennek bizony több szépséghibája is vagyon. Az egyik mindjárt az, hogy szó sincs ebben a felmondás esetéről, egy elmúlt időben elkövetett apróságról mondja ki utólag, hogy birtoksértés volt, és ugyanezt a jövőben ne kövessék el. A másik, hogy legalább ilyen érdekes és informatív volna a határozat indoklása is, amit valamiért -ki tudja miért – elfelejtettek beszkennelni? Talán abból kiderülne, hogy egyébként amit kérnek, nem teljesíthető? Ki tudja?

Ugrás az oldal tetejére