Sport

Labdarúgás: a SZEOL nyerte a Csongrád megyei rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a SZEOL nyerte a Csongrád megyei rangadót + FOTÓK

2015. szeptember 26., szombat
Labdarúgás: a SZEOL nyerte a Csongrád megyei rangadót + FOTÓK
szeol-hfc18kf

Csongrád megyei derbit rendeznek az NB III Közép csoportjának 9. fordulójában: a SZEOL SC a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadja a Felső Tisza-parti stadionban.

A SZEOL csupán három mezőnycserével, a HFC azonban régi-új játékosokkal várhatta a Csongrád megyei derbit, miután az előző szezonban egyaránt a csapatot erősítő

Denis Lazinica-Zdravko Maravic

kettős is pályára léphetett már a vásárhelyieknél azt követően, hogy megkapták az állampolgárságot, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy játszhassanak. Mindkét együttes számára borzasztóan fontos volt a három pont, nem csak azért, mert az elmúlt fordulóban egyaránt vereséget szenvedtek, hanem mert ezzel a három ponttal mindkét csapat felzárkózhatott volna az élmezőny mögé. Nagyobb helyzet nélkül telt az első negyed óra, ám igen magas ritmusú, és számtalan kemény párharccal tarkított találkozót láthattak a kilátogató nézők. Majd ezt követően mindkét együttes eltalálta egyszer-egyszer a kaput:

Gajág

távolról, míg

Komáromi

Dordevic

lekészítése után jóval közelebbről próbálkozott, de eredménytelenül. Kiegyenlített mérkőzésen a SZEOL nem egyszer gyorsan vezetett akciói után tudott veszélyeztetni, azonban az utolsó passzok nem sikerült

Tóth Ákos

együttesének, míg a HFC inkább Dordevic fizikai adottságait próbálta kihasználni az első 45 percben. A fordulás után azonban egyből jött a gól: Bordás és a vásárhelyi védelem nem tudta eltakarítani a

Maksimovic

felé belőtt labdát, amit összeszedett

Beretka

, és a gólvonalon álló Kökény sem tudta hárítani az üres kapu felé tartó labdáját, 1-0. Két perccel később villant a piros is, igaz, csak a kispadon, miután

Kovács Krisztiánt

, a HFC reklamáló cserekapusát kiállította a játékvezető. Továbbra is élénk volt a meccs, és csupán hét percig volt előnyben a SZEOL: egy jobb oldali szabadrúgás után a hosszún érkező

Markovic

tudta kapura fejelni a labdát, a rövidre érkező labdát pedig

Leindler

sem tudta hárítani, ezzel kiegyenlített a Vásárhely, 1-1. Tíz perccel később Denis Lazinica ordító helyzetben hibázott: középen teljesen üresen maradt az idei első bajnokiját játszó középpályás, akinek léc alá tartó lövését Leindler ütötte fölé. Erre szintén helyzettel válaszolt a SZEOL: a szöglet után

Rácz

fejesét hárította

Bordás

, azonban alig negyed órával a vége előtt már a HFC kapusa is tehetetlen volt: Maksimovic lapos centerezését Beretka egy igazítás után, laposan küldte a vásárhelyi kapuba, 2-1. A folytatásban többet kockáztatott a HFC, így maradt terület a SZEOL számára a kontrákhoz, azonban igazán nagy helyzetet már egyik együttes sem tudott kidolgozni, így Beretka Péter duplájával megnyerte a Csongrád megyei rangadót a SZEOL SC. Ezzel a vasárnapi játéknap előtt a szegediek feljöttek az ötödik helyre 14 pontjuknak köszönhetően, a következő fordulóban pedig ismét hazai pályán játszanak

Kéri Tamásék

: jövő vasárnap a Paksi FC II. csapatát fogadják a Felső Tisza parti stadionban. A Hódmezővásárhelyi FC hatodik vereségét elszenvedve a 12., a következő fordulóban pedig a Gyulai Termál FC-hez utaznak

Bódi Attila

tanítványai.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző
2015. szeptember 26., 16.00
SZEOL SC
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berényi Tamás • asszisztens: Baghy Csaba, Török Katalin
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 9. forduló:

SZEOL SC - Hódmezővásárhelyi FC 2 - 1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Török Katalin).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Gajág (Végh, 78'), Rácz, Grünvald, Forró, Ondrejó, Buzási, Kéri, Beretka (Huszárik, 88'), Maksimovic (Fülöp, 84').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

HFC:

Bordás - Komáromi, Tóth I., Kökény, Nagy A., Lazinica, Markovic, Bartyik N. (Bartyik R., 82'), Tóth A. (Szabó D., 78'), Fábián (Maravic, 62'), Dordevic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerző:

Beretka (47', 77') ill. Markovic (54')

Sárga lap:

Beretka (22'), Rácz (24'), Kéri (58'), Buzási (90+4') ill. Tóth A. (40'), Nagy A. (52')

Kiállítva:

Kovács K. (49') Tóth Ákos:

"Mindenképpen dicséret illeti a srácokat, hiszen nagyon-nagyot melóztak. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés iramára és hangulatára sem lehetett panasz,a parázs jeleneteket is megkapták a szurkolók. Vérbeli rangadó volt, amin elsősorban a földön gyorsabban tudtunk játszani, és a széleken többször is a Vásárhely mögé mentünk, véleményem szerint ennyivel jobbak voltunk."

Bódi Attila:

"Teljesen olyan meccs volt, amilyet vártam, inkább küzdő jellege volt, de mindkét csapat tisztességesen dolgozott, fejben viszont mi voltunk a gyengébbek. A Szegednek nem volt olyan ordító lehetősége, mint nekünk az első félidőben Komáromié, vagy a második félidőben Lazinica ziccere, itt hibáztunk, a többi része viszont kiegyenlített. A futball nem az igazságról, hanem az eredményről szól, ebben a Szeged jobb volt, gratulálunk nekik, és sok sikert a folytatásban!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
A szabadrúgást még felívelik a vásárhelyiek, de ezt kifejeli Forró: itt a vége, egy nagyon küzdelmes mérkőzésen otthon tartja a három pontot a HFC ellen a SZEOL!
90+4'
Buzási kap egy sárgát már a jelzett hosszabbításon túl.
90+1'
Három perc ráadást mutat a játékvezető.
88'
Harmadik cseréjét is kihasználja Tóth Ákos: Beretka helyét Huszárik foglalja el, vastapsot kap a csatár.
87'
A HFC értelemszerűen egyre jobban kinyílik az utolsó percekre - ugyanakkor a meccs egészen remek ritmusban zajlik továbbra is.
84'
Cserél a SZEOL is: Maksimovic jön le, a pályán a folytatásban Fülöp.
82'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Bódi Attila, a két Bartyik váltja egymást: Norbert helyére Roland áll be.
78'
Mindkét csapat cserél: Gajág helyére Végh Ariel áll be a SZEOL-ba, míg a HFC-nél Tóth Attilát Szabó Dávid váltja.
77'
GÓÓÓÓL! Újra vezet a SZEOL! Egy bal oldali akció után Maksimovic gurított laposan középre, majd Beretka ismét higgadt megoldást választott 10 méterről, és belsővel Bordás mellett a kapuba lőtt, 2-1!
73'
Ez többet ígért elsőre, egy bedobás után Maksimovic tette vissza Beretkának, aki csak egy ütemmel később tette tovább a balon teljesen üresen álló Buzásinak, utóbbi előtt már kevesebb terület volt, de így is el tudta tekerni, azonban labdája éppen Bordás kezeiben landolt.
71'
Ondrejó is besárgul, miután megakasztotta a lendületes vásárhelyi kontrát már a SZEOL térfelén - az eset előtt pedig Maksimovic terült el a tizenhatoson belül gyanús körülmények között, de Berényi sporttárs továbbot intett.
69'
Nem fogott kisebbet most Bordás sem, egy bal oldali kicsiben elvégzett szöglet után végül Rácz fejelt, jobb kapufa felé tartó labdát Bordás kiváló mozdulattal ütötte szögletre.
64'
Mit hagyott ki Lazinica! Egy szépen felépített akció végén teljesen üresen maradt középen, 14 méterről szabadon lőhetett, a léc alá tartó lövését azonban Leindler nagy bravúrral tolta fölé.
62'
Először Bódi Attila változtat csapatán: Fábián helyére Zdravko Maravic érkezik.
58'
Kéri kap sárgát, miután hátulról nem talált labdát.
54'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a HFC! Egy jobb oldali szabadrúgást íveltek a vendégek az ötös bal sarkára, ahol a két védő között kibúvó Markovic a rövidbe tudta fejelni a labdát, ezzel 1-1!
52'
Nagy András buktatja a jobb oldalon meginduló Kérit, ő is sárgát kap.
50'
Nem sok hiányzott Beretka második góljához, ezúttal balról, laposan érkezett a beadás, amit Markovic vétett el, Beretka spiccel tűzte kapura, de még az utolsó pillanatban blokkolták a lövést.
49'
Kiállítás, de "csak" a kispadon: cserekapusát veszti a HFC, miután Kovács Krisztián oly' hevesen reklamál, hogy a partjelző intésére Berényi kiállítja a kapust.
47'
GÓÓÓÓL! Rögtön góllal kezdi a második félidőt a SZEOL, egy remek jobb oldali beadásnál csak röviden tudta kibokszolni Bordás az érkező Maksimovic elől a labdát, a lecsorgót pedig Beretka egy igazítás után az üres kapuba passzolta tíz méterről, a gólvonalon álló Kökény nem tudott menteni, 1-0!
46'
Folytatódik a mérkőzés, a HFC jóval több időt öltött az öltözőben.
SZÜNET
45+1'
Mindössze pár másodperces hosszabbítás után ér véget az első félidő: a kaput többször találta el a SZEOL, ugyanakkor a döntés a második félidőre marad.
44'
Egy újabb gyors szegedi kontra után Kéri egy csel után ballal lő a jobb szélről, Komáromit találja telibe, aki elterül a földön, majd végül folytatni tudja.
40'
Tóth Attiláé az első vásárhelyi sárga, miután nem enged elvégezni egy szabadrúgást.
39'
Buzási fordult kapura éppen a célterülettel szemben, de 17 méteres lövése is középre érkezett, így nagy gondot nem okozott Bordásnak.
35'
Ez egy jóval ígéretesebb lehetőség volt, Beretka középen próbált indítani, holott a balon teljesen üresen állt Grünvald, aki akár kapura is törhetett volna ezzel. Továbbra is kiegyenlített a csata.
31'
Ismét egy roppant gyors kontrát vezetett a SZEOL, Kormányos jó 60 métert vezethette a labdát, majd Beretkának tette ki jobbra, aki visszapasszolt hozzá, Kormányos lapos lövését végül sarokkal húzta tovább Maksimovic, azonban már lest jelzett a játékvezető az utóbbi megmozdulásnál.
24'
Rácz is kap egy lapot, miután az oldalvonalnál késett el belépőjével Tóth Attilával szemben.
22'
Beretkáé az első sárga a meccsen, aki egy, a SZEOL saját térfelén eladott labda után lép közbe, megakadályozva a nagyobb bajt.
19'
Megvan a HFC kaput eltaláló kísérlete is: ismét Dordevic volt az, aki lekészítette a labdát, amit 16 méterről Komáromi lőtt rá, Leindler tolta oldalra.
17'
Ez most szép lekészítés volt Dordevictól, de Tóth Attila hosszan szökteti magát a tizenhatoson belül, így nem tud lőni.
16'
Gajágé az első kaput eltaláló lövés: a bátran fellépő védő jó 20 méterről kínálta meg Bordást, aki látványos mozdulattal ütötte a labdát szögletre. A sarokrúgás után a lecsorgót Beretka vágja nagy erővel fölé.
13'
Beretka ugrana ki egyedül Kéri agresszív labdaszerzése után a HFC kapujának előterében, de les miatt már megállítja az akciót a játékvezető. Mérges Bódi Attila, hiszen egy könnyelműség után nagy ziccert alakíthatott volna ki a SZEOL.
10'
Az első komolyabb lehetőség a SZEOL előtt adódik: a HFC szabadrúgását lehúzza Leindler, majd a villámgyors kontra után Beretka jól teszi ki balra Maksimovicnak, akinek a beadását Kéri lövi egyből kapura, de a labda elsuhan keresztbe a vásárhelyi kapu előtt a nélkül, hogy bárki beleérne.
7'
Kormányosnak szól Kéri, hogy ne ívelje fel, mert üresen van, ennek ellenére megteszi Kormányos, labdája pedig csak egy picit volt hosszú Maksimovicnak, Bordás jól élt együtt a játékkal. Megérkeztek a vásárhelyi szurkolók, hangot is adnak itt létüknek.
4'
Egyelőre megannyi párharc és ütközés jellemzi a találkozó első perceit, a labda többet van a SZEOL-nál, a kapuig még nem jutott el egyik csapat sem.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést. A SZEOL fehér felsőben, fekete nadrágban, míg a HFC pedig ezúttal kék-sárga dresszben lép pályára.
15:55 - A HFC-nél azonban már pályára léphet a tavalyi szezon másik két légiósa, az immáron honosított Zdravko Maravic és Denis Lazinica is - utóbbi rögtön a kezdőben debütál az idei bajnokságban, így Slobodan Dordevic után ők is a keret tagjai lehetnek. 15:51 - Tóth Ákos nem dolgozhat a bő kerettel, csupán három mezőnycseréje maradt a mai meccsre a SZEOL mesterének, így nincs ott a házi gólkirály, a csapatkapitány Puskás Csaba sem a keretben, ahogy Makra Zsolt is hiányzik, így Szabó kapus mellett csupán Huszárik Zsolt, Végh Ariel és Fülöp Tibor foglalnak helyett a kispadon. 15:47 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol borongós idős fogadta a csapatokat: az égi áldás ugyan megszűnt, de nem lenne meglepő, ha a meccs folyamán is elkezdene esni. A mérkőzés Berényi Tamás sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Focifanok! Ma 16 órától két mérkőzést is élőben közvetít a Szegedma.hu!Szeged-Grosics - Mezőkövesdhttp://szegedma.hu/?p=574483SZEOL - HFChttp://szegedma.hu/?p=574207

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.