Sport

Labdarúgás: másféléves veretlenségét őrizné az UTC a HFC ellen

Labdarúgás: másféléves veretlenségét őrizné az UTC a HFC ellen

2014. október 10., péntek
Labdarúgás: másféléves veretlenségét őrizné az UTC a HFC ellen
utc_hfc09_gs

Gigászi csatára van kilátás a megyei I. osztály 9. körében, a bajnokaspiráns Hódmezővásárhelyi FC az egyre inkább tavalyi formáját idéző UTC-hez látogat szombat délután.

A két együttes az elmúlt szezonban sem hagyta cserben a mérkőzéseikre kilátogató nézőket, hiszen az odavágón többek között

Hatvani József

csodaszámba menő találatával

nyert kiélezett meccsen

a vásárhelyi alakulat 2-1-re, majd a tavaszi visszavágón az újszegediek húzták be a három pontot egy fordulatos,

öt találatot hozó derbin

. Bár a nyáron mindkét oldalon számos változás történt a játékoskeretben, az eddig eltelt fordulók azt mutatják, különösebben gyengébb egyik alakulat sem lett, így minden bizonnyal szombaton sem unatkozik majd a publikum a csatájuk láttán. Papíron talán a HFC tűnhet esélyesebbnek, ugyanakkor a Kertész utcába az utóbbi időben nem nyerni járnak az riválisok. Az UTC immár 18 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban hazai környezetben, utoljára a Csongrád tudott tőlük győzelemmel távozni - több mint egy éve, 2013 májusában.

Az idei félévre is felépült az UTC

Online

Szombaton 15 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az Ujszegedi TC - Hódmezővásárhelyi FC megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Ahogy a 2013/2014-es szezon elején és félidejében, úgy idén nyáron is új csapatot építettek az UTC-nél, de hiába a rendkívül erős fluktuáció a keretben, az eredményeket ugyanúgy szállítja a gárda. Augusztus 16-án, az első fordulóban a Tápé

verte 4-1-re

Brinszky Adrián

legénységét, azóta két döntetlen mellett öt győzelem az együttes mérlege. Legutóbb Mórahalomról távoztak

nagyszerű diadallal

a zsebben Gajdacsiék, amivel már a táblázat negyedik helyéig léptek előre. A nagy menetelésben kulcsszerepe van

Balogh Ádámnak

, aki a pontrúgások mestereként idén már 9 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, a tiszaszigeti

Bernát Péterrel

holtversenyben vezetve így a mesterlövészek különversenyét. Érdekesség, a középpályás az előző bajnokságban 28 meccsen mindössze egyetlen találatot jegyzett. "Úgy érzem, a keretünk összerázódott, talán mostanra érte utol magát a csapat. Kialakult egy egységes keménymag, de a kiegészítő emberek is partnerek abban, hogy egy jó együttest építsünk. Egységesen, motiváltan játszunk, hazai pályán nem is lehet más a célunk, minthogy a győzelem feltett szándékával álljunk ki. Azon leszünk, hogy felnőjünk a feladathoz és minél tovább életben tartsuk a győzelmi reményeinket. A találkozó után pedig együtt vacsorázik a csapat, és együtt szurkolunk majd a magyar válogatott sikeréért a románok ellen" - fogalmazott portálunknak Brinszky Adrián játékos-edző. Hozzátette, szombaton Polczer Norbert és Rácz Zoltán szolgálatára nem számíthat, a többiek mind bevethetők.

Újszegeden is győzelemre játszik a listavezető HFC

utc_hfc16_gs

A HFC az élmezőnyben található Tápé mellett veretlenül vette az akadályokat az erős középmezőnybe tartozó Fk 1899 Szeged, a Tiszasziget, a Makó, a Csongrád és az Algyő ellen is. A hétvégén azonban újabb komoly erőpróba előtt állnak a vásárhelyiek, hiszen az elmúlt bajnokság ezüstérmese, a jelenleg negyedik helyen álló UTC otthonába látogatnak. Az összecsapásról Bódi Attila vezetőedzővel beszélgettünk.

- Hogyan készültek a héten az újabb rangadóra?

- A felkészülésünk továbbra is nagyon messze áll az én általam elképzeltektől, hiszen már hetek óta van három-négy betegünk és sérültünk, ehhez jön az, hogy a magyar amatőr válogatottnak öt játékosunk is kerettagja és ők a hét közepén nincsenek velünk, ráadásul a már korábban is említett szúnyogok továbbra is keserítik az életünket a pályán. A héten Dordevic és Juhász II. Sándor bajlódott vírusos fertőzéssel, ami korábban már szinte az egész csapaton átment, míg sérülése miatt nem tudott edzeni Kerepeczki, Szilágyi és Szabó Dávid sem. Vannak tehát gondjaink, de az a szerencse, hogy bő a keretünk.

- Mire számít az újabb megyei rangadón?

- Nem szeretném, ha elkoptatott lenne a megyei rangadó jelző, de tény, hogy korábban is több mérkőzést játszottunk olyan csapatok ellen, amelyek az adott pillanatban a bajnokság élmezőnyébe tartoztak. Most ilyen az UTC is, akiknek az eredményeit elismerjük - főleg a mórahalmi siker figyelemre méltó - de mi a Kertész utcába is győzni megyünk. Bizakodásunkra jó okot adhat az, hogy az utóbbi hetekben már nemcsak az eredményeinkkel, hanem a mutatott játékunkkal is elégedettek lehettünk és szurkolóink is elismerően szóltak közönségszórakoztató játékunkról. Természetesen nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az első helyen álló ellen mindenki kettőzött erővel küzd, de nyerni megyünk Újszegedre is.

- A Kertész utcai pálya nem a remek talajáról közismert. Nem tart attól, hogy ez is megnehezítheti a dolgukat?

- Mi sem a spanyol vagy a német bajnokságban játszunk, tehát hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy nem mindenütt biliárd asztal simaságúak a pályák. Játszottunk már Mártélyon és Tápén is, tehát nem érhet meglepetés, legfeljebb a szokásosnál több technikai hibát rá lehet majd fogni a talajra. Azt szokták mondani, hogy az ellenfél is ugyanazon a pályán játszik, tehát neki sem könnyebb, a siker érdekében alkalmazkodni kell a körülményekhez.

- Változtat-e az elmúlt heti győztes csapaton?

- A sérültek és betegek állapota nagymértékben meghatározza majd, hogy kik lépnek kezdőként pályára. Egyelőre csak keretet tudok mondani, talán a péntek délutáni edzés után már tisztább lesz a kép. Az biztos, hogy Varga Róbertre nem számíthatok, hiszen a fegyelmi ügye még nem zárult le, addig pedig a játékjoga fel van függesztve.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása:

Szabó M. – Mészáros Z., Bálint D., Mihalkó G., Laczkó J., Balogh Á., Mészáros T., Zsibrita, Kovács M., Valach, Gajdacsi.

A Hódmezővásárhelyi FC várható kerete:

Kovács K., Gábor V. (kapusok), Tóth J., Kökény, Brizik-Bodrogi I., Nagy A., Szilágyi, Marton B., Nikutovic, Bertók, Huszár, Antal K., Rácz D., Király D., Maravic, Huszka, Szabó D., Dordevic, Kerepeczki, Juhász II. S.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. május 31.):

Ujszegedi TC - Hódmezővásárhelyi FC 3-2 (1-1)

Újszeged, Kertész utca, 50 néző. Vezette: Mihálik P. (Kepka R., Szebegyinszki R.).

UTC:

Tombácz - Balogh Á., Bilics, Puhalák, Bálint D., Mészáros T. (Gajdacsi 60'), Brinszky, Dürgő, Mészáros Z., Kazi, Hegyesi Zs.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

HFC:

Vasas - Tóth J., Antal, Kökény, Marton, Szabó M. (Kerepeczki 77'), Grósz, Varga M., Varga R. (Keller Z. 80'), Huszka (Rácz D. 69'), Bernát.

Edző:

Lóczi István.

Gólszerzők:

Hegyesi (39', 65'), Dürgő (68'), ill. Bernát (45' - tizenegyesből), Bilics (47' - öngól).

Így játszottak a csapatok a 8. fordulóban:

Mórahalom VSE - Ujszegedi TC 2-3 (1-1)

Mórahalom, 200 néző. Vezette: Rácz Béla (Allaga Iván, Hulej Álmos).

Mórahalom:

Czirják - Takács A., Szücs, Kothencz, Márki (Bokányi B. 77'), Zámbori (Németh R. 49'), Vojnic-Zelic, Tóth L., Magyar, K. Tóth, Gonda.

Játékos-edző:

Magyar György.

UTC:

Szabó M. - Mészáros Z., Bálint D., Mihalkó G., Laczkó J. (Bánóczki 75'), Gajdacsi (Berndt 75'), Balogh Á., Mészáros T., Zsibrita, Kovács M., Valach (Polczer 75').

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Gonda A. (31'), K. Tóth Gy. (84'), ill. Balogh Á. (39', 78' - 11-esből), Mészáros Z. (80').

Sárga lap:

Gonda A. (40'), ill. Gajdacsi M. (48'), Balogh Á. (57').

Kiállítva:

Kothencz P. (77').

Hódmezővásárhelyi FC - Tiszasziget SE 6-0 (4-0)

Hódmezővásárhely, 250 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Török Tamás, Csányi Ferenc).

HFC:

Kovács K. (Gábor 51') - Tóth J., Kökény, Brizik-Bodrogi (Huszár 73'), Szabó (Bertók 35'), Nagy, Szilágyi (Király - a szünetben), Marton, Nikutovic, Dordevic, Maravic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Tiszasziget:

Kispéter - Papp Á., Illés, Puhalák, Bálint, Bódi, Juhász Á., Frank, Drágity (Gárgyán - a szünetben), Juhász I., Kiss.

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Szilágyi (7'), Nikutovic (17', 88'), Puhalák (25' - öngól), Kökény (43'), Dordevic (54').

Sárga lap:

Marton (16'), Szilágyi (38'), Tóth (86'), ill. Frank (34') Papp Á. (53'), Gárgyán (66').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.