Sport

Labdarúgás: a Tápé nyerte a fordulatok meccsét Mórahalmon + FOTÓK

Labdarúgás: a Tápé nyerte a fordulatok meccsét Mórahalmon + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat
Labdarúgás: a Tápé nyerte a fordulatok meccsét Mórahalmon + FOTÓK
mora_tape_mj 019

Hat év után először szerzett pontot a Mórahalom ellen a Tápé, Paksi Péter tanítványai ráadásul rögtön egy győzelemmel szakították meg a rossz sorozatot a rivális otthonában a megyei I. osztály 6. fordulójának rangadóján.

Kiélezett taktikai küzdelemmel kezdődött a találkozó, keresték egymáson a fogást a csapatok, amit hébe-hóba meg is találtak. Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, ezek közül végül az elsőt a vendégek használták ki. Fél óra telt el a találkozóból, amikor

Dalibor Crkvenjakov

csúsztatta bevetődve 8 méterről a bal alsóba

Mario Cindel

beadását. (0-1) Pár minutummal később azonban máris érkezett a válasz hazai részről, miután

Simon Szabolcs

kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül,

Lovas László

pedig befújta a tizenegyest. A végrehajtó szerepét

Szőke Péter

vállalta magára, és a csatár nem is hibázott, erővel lőtt a kapu közepébe a balra mozduló

Szabó Gergely

mellett. (1-1) A tápéiak jószerével még fel sem ocsúdtak a bekapott gólból, máris ékezett a következő.

K.Tóth Gyula

eresztett meg életerős löketet egy rosszra sikeredett felszabadítás után a bal alsóra. Bár Szabó kapus még beleért a kísérletbe, kezéről a hálóba perdült a labda. (2-1) Szünet után alaposan bekezdett a vendég együttes, aminek a 60. percben lett meg az eredménye.

Péter Sándor

rabolt labdát az utolsó emberként cselezni próbáló

Szücs Szasától

, majd a büntetőterületig robogott, ahol Szücs és

Sasa Vojnic-Zelic

gyűrűjében került földre. A játékvezető ezt a büntetőt is megadta,

Bilics Igor

pedig értékesítette azt. (2-2) Ekkor átmenetileg a mezőnybe szorult a játék, egy ideig úgy tűnt, túlontúl keménnyé és agresszívvá válhat a mérkőzés. A baljós folyamatot Péter szakította félbe, miután Crkvenjakov passzát és két cselt követően közelről repesztett meg egy bombát a hazai kapuba, ismét vezetéshez juttatva ezáltal csapatát. (2-3) A három pont sorsa a 86. percben dőlt el végleg, amikor a csereként beállt

Szentes Bíró Tamás

lőtte be

Pócs Tamás

centerezését a jobb alsóba. (2-4) Sikerével

Paksi Péter

együttese átmenetileg mindenképpen átvette a megyeegyes táblázat első helyét a vasárnap a Szentesi Kinizsit fogadó HFC-től, míg a Mórahalom 2008. június 8. óta először veszített pontokat a Tápé ellen a bajnokságban.

Mórahalom, 150 néző
2014. szeptember 20., 16.00
Mórahalom VSE
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Lovas László • asszisztens: Tihanyi Gábor, Kovács Imre
2
-
4

Csongrád megyei I. osztály, 6. forduló:

Mórahalom VSE - Tápé ESK 2-4 (2-1)

Mórahalom, 150 néző, Vezette: Lovas László (Tihanyi Gábor, Kovács Imre).

Mórahalom:

Czirják - Takács, Szücs, Vojnic-Zelic, Márki (Barna 58'), Zámbori, Magyar, Tóth L., Gonda, K.Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Tápé:

Szabó G. - Simon (Szántó 67'), Bilics, Cseh, Cindel (Papdi 49'), Pócs, Mike, Németh L. (Szentes Bíró 57'), Crkvenjakov (Lőrinc 82'), Péter, Glendza (Simovic 62').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Szőke (37' - tizenegyesből), K.Tóth (39'), ill. Crkvenjakov (30'), Bilics (61' - tizenegyesből), Péter (80'), Szentes Bíró (86').

Sárga lap:

Vojnic-Zelic (15'), K.Tóth (42'), Tóth L. (88'), ill. Mike (36'), Simon (37'), Cseh (73'). Magyar György:

"Az első félidőben igen kiegyenlített volt a játék. Ugyanakkor érthetetlen számomra, hogy amit szünetben megbeszéltünk, és amit régóta sulykolok az edzéseken, hogy a hátsó alakzatban nem szabad kockázatos megoldásokat választanunk. Nem azt mondom, folyamatosan vágjuk ki a labdát taccsra, de rendre előjön az a hiba, hogy az ellenfelet hozzuk helyzetbe. A védelmünk a mai napon teljes mértékben csődöt mondott. Azt szoktam mondani, hogy a csapat együtt támad, együtt védekezik. A mai napon azonban hiába volt a középpálya hátul, ha a védelmünk teljesen csütörtököt mondott. A Tápé ezt tökéletesen kihasználta. Talán most jött ki fizikálisan, hogy a múlt héten három meccset játszottunk, illetve a héten a mélyebb talaj akadályozta a megfelelő edzésmunka elvégzését. Persze, nem akarok takarózni, az ellenfelünk ma frissebb volt. A második félidőben nagyon enerváltan mozogtunk, a lehetőségeiknél lassan döntöttünk, míg a Tápé 2-2-nél tökéletesen használta ki a mentális előnyét. A csapatunk a mai mutatottnál többet tud, de a mai napon a Tápé mutatta meg, hogyan is kell focizni."

Paksi Péter:

"Először is gratulálni szeretnék a csapatomnak, mert a második félidei játékunkkal, úgy érzem, megérdemelten nyertünk a nagyon jó játékerőt képviselő Mórahalom ellen. Ami megfordította a mérkőzés kimenetelét, hogy az utolsó húsz percben az erőnlétünk lényegesen jobb volt, mint az ellenfelünké. A kondíció sokat számít ezen a szinten, és a hajrában tudtuk megnyerni a mérkőzést. A második félidő 25. percétől kezdve láttam azt a játékosokon, hogy sebességbeli fölényben vagyunk a hazai csapattal szemben. Addigra persze már volt több fordulópontja a találkozónak. Nagy taktikai csatának indult az összecsapás, majd sorozatban jöttek problémáink. Szünet után át kellett szerveznem a csapatot sérülések és betegségek miatt, de ez nem roppantotta össze a csapatot, függetlenül attól, hogy hátrányban voltunk. Inkább lelki erőt adott, és nagyon jól szálltak be azok a játékosok, akik segítségével végülis ez a szép győzelem megszületett."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Nincs tovább, a spori lefújta a mérkőzést. Számtalan fordulat után aratott győzelmet a Tápé Mórahalmon, hat év után először pontot szerezve a homokhátiak ellen - rögtön hármat is!
90'
A vendégek tartják a labdát az utolsó percekben. Szántó lövését Szücs blokkolt az imént, Lovas bíró pedig a szöglettel egyetemben négy perc hosszabbítást is jelzett.
88'
Tóth Lukács rúgta meg hátulról egy lapért Péter Sándort.
86'
GÓÓÓL!!! Eldőlt? Péter játszott vissza kényszerítőben Pócshoz, aki balról beadva Szentes Bírónak adott asszisztot. A csereként beállt fiatal tehetség középen becsúszva továbbított a rövid alsóba. 2-4!
83'
Hajt az egyenlítésért a Mórahalom, Szőke három bekk előtt tolta el a labdát a tizenhatos előterében, mielőtt a balon felzárkózó Gondát játszotta volna meg. A társ kapáslövése azonban alaposan lecsúszott.
mora_tape_mj 014
82'
Ismét cserélnek a vendégek, Crkvenjakov hagyta el a gyepet, Lőrinc szállt be a hajrára.
80'
GÓÓÓL!!! Simovic és Crkvenjakov kiválóan passzolták ki középen az ellenfeleket, utóbbi a büntetőterületen belül egy lövőcsellel két védőt fektetett el, majd a jobbon érkező Pétert szolgálta ki. Az egész meccsen nagyszerű teljesítményt nyújtó szélső két csel után 8 méterről bombázott a hálóba. 2-3!
76'
Nem semmi, amit most Lovas László a nézőktől kap: öt-hat passzal ment előre a mórahalmi támadás, aminek végén Magyar adott gyilkos átadást a védők mögé bemozgó Barnához, de a játékvezető les miatt megállította az akciót.
73'
Cseh csúszott rá szemből az őt kicselező Gonda lábára, ezért is villant egy sárga.
70'
Kevésen múlott, hogy Szőke egy góllal törje meg a viszonylagos eseménytelenséget: szűken kezelt egy hosszú felívelést, pár dekával két védőt is elküldött, majd a hosszú alsóra lőtt, de tévesztett egy fél métert.
69'
Egyre keményebb a játék a gyepen, miközben mindkét együttes csak keresi játékát. AZ utóbbi percekben főként mezőnyben pattog a labda.
67'
Szántó Dániel is megkapja az esélyt a bizonyításra, Simont váltotta.
62'
Frissíti övéit Paksi Péter: Simovicot küldte fel a pályára Glendza helyett.
61'
GÓÓÓL!!! Bilics hasonló magabiztossággal értékesítette tizit, mint Szőke az első félidőben. 2-2!
60'
Tizenegyes! Péter használt ki megint egy őrületes védelmi hibát - a cselezésbe kezdő Szücsöt szerelte. Bár a hibázó bekk és Vojnic-Zelic beérték a szélsőt, ő egy csel után átesett a hazai játékosok ollójában, Lovas László pedig befújta - jogosan - a büntetőt.
58'
Magyar György az imént egy összecsapás után fájdalmasan a bokájához nyúló Márkit kénytelen lecserélni. Ránézésre nem nagy a baj,, mindenesetre Barna Dávid kapott így lehetőséget a játékra.
mora_tape_mj 018
57'
Újabb csere a vendégeknél, Németh László helyét Szentes Bíró vette át a folytatásra.
56'
Glendza kevéssel, de a rövid felső fölé tekerte a lehetőséget.
55'
Hiába szorította a hasára, kézzel blokkolta Crkvenjakov felemelt cselét Zámbori. Kissé jobbról, 20 méterről jöhet szabadrúgással a Tápé
53'
Magyar válaszolt a túloldalon egy sistergős bombával, amit Szabó Gergely csak jelentős erőfeszítések árán tudott szögletre tolni.
52'
Támadásban a vendégek, Péter agilisan szerzett labdát a saját térfelén cselezgető K.Tóth Gyulától. A kék mezes szélső egészen a tizenhatosig robogott, hogy aztán két védő között lőjön a bal alsóra. Erőt azonban nem sikerült belevinnie, Czirjákot így nem tudta megverni.
51'
Crkvenjakov ügyesen bolondította meg a jobb szélen Márkit, majd Pócs elé tálalt, aki befelé csel után a hosszú felsőt vette célba. Nagyjából két métert tévesztett fölé-mellé.
49'
Paksi Péter máris változtat csapatán, Cindel helyett Papdit vetette be.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyik oldalon sem történt változás a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első játékrésznek, amelynek második felére igencsak felpörögtek az események. Mindkét fél előtt bőven adódtak gólszerzési lehetőségek, a Mórahalom azonban eggyel többet használt ki ezekből, így vezetéssel várhatja a második felvonást.
43'
Kis híján ott az egyenlítés! Péter lőtt be sarokrúgást jobbról, középen Pócs érkezett üresen, de nem találta el jól 7 méternél a beadást kapásból, Czirják pedig könnyedén fogta az éppen hozzá tartó, erőtlen kísérletet.
42'
Ezúttal talán kicsit túl szigorú Lovas játékvezető, K.Tóth Gyulának mutatott fel egy lapot, miután a hazai szélső lerántotta egy párharc során Gelndzát.
39'
GÓÓÓL!!! Máris fordult a kocka! Egy rövid felszabadítás K.Tóthtot találta meg, aki jobbról 15-ről azonnal bombázott is. Szabó Gergely még beleért a lövésbe, de kesztyűjéről a léc alá vágódott a bogyó! 2-1!
37'
GÓÓÓL!!! Szabó balra ment, Szőke pedig a kapu közepébe bombázott erővel. 1-1!
37'
Simon Szabolcs sárgát kapott a megmozdulásáért.
mora_tape_mj 033
36'
Tizenegyes! Az imént megítélt szabadot Magyar ívelte fel, K.Tóth adott be jobbról, középen pedig Simon előzte meg Gondát. A játékvezető ítélete szerint azonban kézzel tette mindezt a bekk, így a mészpontra mutatott a spori.
36'
Mike bizonyult túlzottan agresszívnek egy belépőnél a térfél közepén, villant a sárga.
34'
A gól óta fölényben játszik a Mórahalom, de a vendégek egyrészt jól védekeznek saját tizenhatosuk előterében, másrészt veszélyes kontrákkal tartják sakkban a hazai második-harmadik hullámot.
30'
GÓÓÓL!!! Vezet a Tápé! Cindel tekert középre balról, Crkvenjakovról minden védő emaradt, így a támadó zavartalanul csúsztathatott bevetődve a bal alsóba 8-9 méterről. 0-1!
28'
Zámbori! Az általában a középpálya védekező szekciójában hasznos futballt nyújtó játékos 25-ről tüzelt, életerős lökete pedig a jobb kapufa csattanva hagyta el a játékteret. Szabó Gergely már csak kötelességtudatból vetődött pedig, nem ért volna oda.
26'
Komoly lehetőség maradt ki, miután Cseh vezetett fel egy ellentámadást, Crkvenjakovot játszotta meg középen, és bár négy támadó mehetett két védőre, a center elpasszolta magát a balon érkező Glendza megjátszásánál.
25'
Igyekszik mutatni valamit a Tápé is, az imént Glendza tekert a jobb kapufa mellé Péter passzából a tizenhatos bal sarkától.
mora_tape_mj 010
21'
Csak mondani kellett! Péter ugratta üresbe Glendzát, és bár Czirják hamarabb odaért a labdához, luftot rúgott és elesett a büntetőterületen kívül. A kapus szerencséjére a csatár túl későn eszmélt, így Vojnic-Zelic még időben fel tudott szabadítani.
20'
Kitűnik a meccsből, mindkét csapat kiválóan felkészült az ellenfélből. Komoly taktikai csata zajlik a mezőnyben, aminek sajnos egyelőre a helyzetek látják kárát.
15'
Megszületett az első sárga lap, Vojnic-Zelic vitte taktikai szellemben földre az egy kontrával meglóduló Crkvenjakovicot.
15'
Amilyen jól indult a hazai akció, olyan balul sült el: Takács adott be jobbról, a labda átszállt mindenki felett, de a hosszú oldalon Szőke és Márki egymást zavarták, így oda lett a helyzet.
12'
"Jó!" - kiáltották már többen a nézők közül - Zámbori lőtt be élesen a rövidre egy szögletet, amit Szőke csúsztatott meg védőjét megelőzve, de a hosszún Tóth Lukács lemaradt a labdáról.
10'
Nagy iramban, de tapogatózó játékkal indul a mérkőzés. Egyik fél sem adja fel a biztonságos védekezést a támadások javára.
8'
Péter válaszol egy 18 méteres surranó lökettel, de Czirják jó ütemben vetődve, magabiztosan fogta.
5'
Itt is az első szép jelenet: Takács csapta be Cindelt egy visszahúzással a tápéi tizenhatos oldalán, beadása Szőkét találta meg a hosszú, a technikás csatár levegőben úszó ollózása azonban nem talált kaput.
1'
Glendza és Péter útjára segítette a labdát, elkezdődött a találkozó.
16.00: Pár percet csúszik a kezdés, vélhetően a játékvezetőkre kell várni. Magyar Györgyék egyébként szokásos szerelésükben lépnek ma is pályára, sárga trikóban és fekete nadrágban. A vendégek tiszta világos kéket viselnek fehér sportszárral. 15.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a Tápé még a pályán melegít, a hazaiak viszont már bementek az öltözőbe, hogy felöltsék harci dresszüket. Kiváló futballidő honol Mórahalmon, enyhe szél és felhők tömkelege mellett többször is kikacsintgat a nap. A mérkőzés Lovas László sípjelére 16 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.