Sport

Labdarúgás: hatpontos csatát vív szombaton a Mórahalom és a Tápé

Labdarúgás: hatpontos csatát vív szombaton a Mórahalom és a Tápé

2014. szeptember 19., péntek
Labdarúgás: hatpontos csatát vív szombaton a Mórahalom és a Tápé
tape_morah_mj-28

Vérbeli rangadót rendeznek hétvégén Mórahalmon, a tabella harmadik helyén álló hazaiak a második Tápét fogadják a megyei I. osztály 6. fordulójában.

Ami a két gárda párharcát illeti, az elmúlt szezonban mindkét összecsapás alkalmával az NB III-ből kieső, „felülről érkező” homokhátiak diadalmaskodtak a 2013-as megyei bajnok felett. Előbb tavaly november 9-én

idegenben 5-2-re

, majd a május 24-i, hazai visszavágón Magyar György találatával 1-0-ra. Sőt, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szőke Péterék már hosszú évek óta – a harmadosztályban töltött 2012/2013-as pontvadászat kivételével – oda-vissza verik a szombati riválist a bajnokságban, 2008. június 8. óta összesen tíz ilyen sikert jegyezhettek fel a krónikások. Azon a több mint hat évvel ezelőtti vasárnapon viszont a Tápé 5-1-re gázolt Mórahalmon, és talán valami hasonlóra készül ezúttal

Paksi Péter

újjáalakult együttese is. Az eltelt öt forduló eredményei alapján talán nem is minden alap nélkül.

A stabilitásra támaszkodhatnak Mórahalmon

Online

Szombaton 16 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Tápé ESK megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A

Magyar György

vezette legénységet aligha lehetne túlzott változékonysággal vádolni, Mórahalmon az állandóság adja meg a sikeres szereplés alapját. Az együttes kerete az elmúlt nyáron sem alakult át jelentősen, hiszen senki sem hagyta el a csapatot, az érkezők oldalán pedig az éppen Tápéról igazolt

Gonda Attila

, illetve az egykor szintén a 2013-as bajnokot erősítő

Márki Kornél

nevét lehet feljegyezni. Ennek megfelelően a homokhátiak hasonló eredményességgel kezdték az idei szezont, mint ahogy a tavalyit abbahagyták, öt kör után négy győzelem és egy vereség tükrözi játékerejüket. A szombati variációs lehetőségeket is csak két kényszerű hiányzó csökkenti, miután

Udvari Szabolcs

csapatkapitány sérüléssel bajlódik,

Lázár Gábort

pedig egy visszautasíthatatlan munkalehetőség külföldre csábította. „A szokásoknak megfelelően három edzéssel készültünk a héten, mindemellett azért számolunk vele, hogy a Tápé is hasonló játékerőt képvisel, mint mi. Nyáron alaposan megerősödött a szombati ellenfelünk, egyrészt a szerb légiósai révén, másrészt a Paksi Péterrel együtt Gyálarétről visszaérkezőkkel. Mindenképpen nagy csatát várok, természetesen, hazai sikerrel. Ellenféltől függetlenül mi mindig ugyanúgy készülünk meccsről meccsre, mindenkit ugyanúgy tisztelünk, és egyúttal a saját játékunkat szeretnénk játszani a mérkőzés elejétől fogva. Szeretném, ha most nem mi kapnánk az első gólt, hogy aztán hátrányból küzdjünk a három pontért. Valahogy ezzel az elmúlt időszakban akadtak gondjaink. Nem a bemelegítéssel van probléma, egyszerűen a koncentrációnk nem megfelelő az első percekben. Reméljük, szombaton ez másképp lesz, mert a Tápé ellen egy ilyen baki végzetes lehet. Szikrázó, kemény csatában hazai győzelmet várok” – fogalmazott portálunknak Magyar György játékos-edző.

Kemény időszak előtt a Tápé

tape_morah_mj-24

Igazán impozánsan nyitotta a bajnokságot Paksi Péter alakulata az átigazolási időszakban mutatott aktivitás után, Szentes Bíró Tamásék eddig négy győzelmet számolnak, mindannyiszor legalább négy találatot szerezve. A sort egyedül a Sándorfalva elleni 0-1 csúfítja, aggodalomra azonban így sincs ok a mezőny leggólerősebb csapatánál, egyetlen pont hátránnyal áll a második helyen a Tápé. Ugyanakkor az igazi erőpróba még csak most következik, hiszen a mórahalmi túra után a jelenlegi listavezető HFC-t fogadja az Egységes Sportkör. A komoly kihívás során a szakmai vezetés nem számíthat a SZVSE elleni piros lapja folyományaként négy meccsre elmeszelt

Petar Mudresával

, és bár

Németh László

,

Papdi Szabolcs

,

Sasa Glendza

,

Soós Emil

és

Dalibor Crkvenjakov

egyaránt ilyen-olyan sérüléssel bajlódnak, valamennyiük szombati felépülésére reális esély mutatkozik. „Kiemelt várakozással tekintünk a hétvégi mérkőzés elé. Igaz, hogy játszottunk már jó csapatokkal ebben a bajnokságban, de az előttünk álló két forduló lesz a csapatunk igazi értékmérője. Kíváncsian várjuk, mire leszünk képesek a képzett, rutinos labdarúgókból álló Mórahalom otthonában. Persze, fel akarunk nőni a feladathoz, mint ahogyan az elmúlt hetekben is sikerült elérni a kitűzött céljainkat. Nagyon sok játékosnak a szombati fellépés egy valódi vizsga lesz. Augusztus óta új csapatot építünk, és az új igazolások, fiatal, ambiciózus kerettagok számára ez egy komoly bizonyítási lehetőség, ha valóban szeretnének a későbbiekben előrébb lépni a futballban” – mutatott rá a szombati derbi fontosságára Paksi Péter vezetőedző.

A Mórahalom VSE várható összeállítása:

Czirják – Márki, Szücs, Vojnic-Zelic, Barna, Zámbori, Tóth L., Magyar, Gonda, K. Tóth, Szőke.

A Tápé ESK várható kerete:

Szabó G., Tombácz (kapusok), Simon, Bilics, Cseh, Lőrinc, Papdi, Cindel, Németh, Mike, Szántó, Pócs, Dlusztus, Péter, Szentes Bíró, Crkvenjakov, Soós, Glendza.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. május 24.):

Mórahalom VSE - Tápé ESK 1-0 (0-0)

Mórahalom. Vezette: Bánáthy János (Gera Ferenc, Szalai Szabolcs István).

Mórahalom:

Czirják - Szücs (Takács 75'), Kothencz, Udvari, Barna, Vojnic-Zelic, Magyar, Tóth L., Bokányi R. (Bokányi B. 81'), K.Tóth (Lázár 63'), Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Tápé:

Szabó G. - Papdi, Lőrinc, Cseh, Molnár, Vangel (Nagy B. - a szünetben), Laczkó, Gonda, Pócs, Bálint, Rácz.

Vezetőedző:

Orosházi László.

Gólszerző:

Magyar (78').

Sárga lap:

Vojnic-Zelic (54'), Bokányi R. (56'), Barna (83'), ill. Papdi (35'), Pócs (58').

Így játszottak a csapatok az 5. fordulóban:

Szentesi Kinizsi TE - Mórahalmi TE 2-3 (2-2)

Szentes. Vezette: Csöngető Endre (Barta Norbert István, Barna Zoltán).

Szentes:

Gömöri - Kis K., Dóczi, Polyák, Bordács, Széll (Légrádi 59'), Lekrinszki, Gránicz, Tóth L. (Martók 76'), Hidas (Tolnai 80'), Orovecz (Gajda 48').

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Mórahalom:

Czirják – Márki, Szücs, Vojnic-Zelic, Barna (Takács 55'), Zámbori, Tóth L., Magyar, Gonda, K. Tóth (Lázár 55'), Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Gránicz (12'), Lekrinszki (43'), ill. Gonda (27'), K.Tóth (40'), Magyar (90+2').

Sárga lap:

Polyák (34'), Kis K. (90+2'), ill. Czirják (42').

Tápé ESK - Szegedi VSE 4-1 (4-1)

Tápé, 150 néző. Vezette: Bánáthy János (Kócsó Tibor Zsolt, Gáleg Ferenc Lajos).

Tápé:

Tombácz - Simon, Bilics, Mudresa, Cseh (Cindel 56'), Németh L. (Pócs 61'), Mike, Szántó (Lőrinc 77'), Crkvenjakov (Soós 59'), Szentes Bíró (Dlusztus 85'), Péter.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

SZVSE:

Pluhár - Faragó, Báló M., Tanács (Németh V. - a szünetben), Nagypál, Zsilák, Mácsai (Nagy - a szünetben), Baka (Kozma 69'), Törköly (Ponyokai - a szünetben), Rózsa, Judik (Bagi - a szünetben).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gólszerzők:

Crkvenjakov (7'), Bilics (17' - tizenegyesből), Szentes Bíró (25'), Péter (39'), ill. Judik (28').

Sárga lap:

Németh L. (32'), Crkvenjakov (58'), Simon (80'), ill. Mácsai (42'), Ponyokai (58'), Németh V. (63').

Piros lap:

Mudresa (83'), ill. Németh V. (83').

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Hódmezővásárhely 5 4 1 0 15 5 10 13
2. Tápé 5 4 0 1 17 3 14 12
3. Mórahalom 5 4 0 1 11 6 5 12
4. Tiszasziget 5 3 0 2 13 6 7 9
5. Sándorfalva 5 3 0 2 3 3 0 9
6. FK 1899 Szeged 5 2 2 1 5 6 -1 8
7. Ujszegedi TC 4 2 1 1 9 9 0 7
8. Szentesi Kinizsi 5 2 1 2 7 7 0 7
9. Rosmarin Mártély 5 2 0 3 11 11 0 6
10. Makó 5 1 2 2 4 5 -1 5
11. Csongrád 5 0 5 0 7 7 0 5
12. Algyő 5 1 1 3 6 9 -3 4
13. Mindszent 3 1 0 2 3 7 -4 3
14. Ásotthalom 4 0 3 1 8 10 -2 3
15. Szegedi VSE 5 0 1 4 4 12 -8 1
16. Kistelek 5 0 1 4 3 20 -17 1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.