Kosárlabda: Szolnokon is helytállt a Szedeák a kupában

Két kulcsemberét nélkülözve is remekül helytállt a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a magyar kupa nyolcaddöntőjének szolnoki találkozóján a házigazdák ellen. Visszavágó szerdán, Szegeden.

Szegedi szempontból meglepően jól indult a találkozó a kissé álmosan kezdő hazaiak ellen, dacára annak, hogy Bonifert Domonkos alakulatának két meghatározó embere, Anthony Gurley és Csorvási Milán, kisebb sérülés miatt ki kellett hagyja a találkozót. Sead Sehovic első pontjai után Kiss Zsolt hármasával átvette a vezetést a Szeged, s percekig ki sem engedte azt a kezéből, öt és fél minutum elteltével Andrew Jones triplájánál már hatpontos Szedeák előnyt mutatott a szolnoki eredményjelző (7-13). A különbséget és a vezetést még pár percig sikerült tartani, amelyben elévülhetetlen érdemeket szerzett a remekül lepattanózó, faultokat kiharcoló, távolról is eredményes, a játékba remek lendülettel bekapcsolódó Csorvási Levente. Aztán a negyed hajrájában megfiatalított szerkezettel játszott a Szedeák, ekkor a Szolnok Sehovic büntetőivel kiegyenlített, majd fordított is a Szolnok (25-20). Azonban a második játékrész elején sem akarta elengedni ellenfelét a Csongrád megyei alakulat, sikerült tartani a különbséget (29-25), majd egy nagyobb rövidzárlat során, kihasználva a mieink hibáit, és eladott labdáit – ekkor a triplák sem hullottak be – Simon Balázs vezérletével 10-0-s sorozatot produkáltak a hazaiak (39-25). A szünet előtti percek a szolnokiaknál Báder Mártonéi és Fodor Mártonéi voltak, magas emberei révén uralta a palánkok alatti területeket az Olaj, míg a Szedeáknál Jones kapta össze magát, ám a különbség így is tovább nőtt a két gárda között (49-33).

ONLINE!

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntő visszavágót a SZEGEDma.hu percről-percre frissülő, szöveges online tudósítás formájában közvetíti szerda este 18 órától! Szurkoljunk együtt a szegediek sikeréért!

A nagyszünetet követően a légiósok léptek elő főszereplővé mindkét oldalon, Nebojsa Dukic és Jones, hazai részről pedig Rashad Bell talált be, utóbbi különösen eredményesen, már 18-ra hízlalva a másik Tisza-parti alakulat előnyét (54-36). Kiss Zsoltnak ekkor gyors egymásutánban kétszer is sült a keze messziről, majd mindkét oldalon több kimaradt támadás – a Szedeák eredményesen váltott zónavédekezésre – és három szolnoki pont után Tanács Attila és Csorvási Levente kosaraival 10-re kapaszkodott fel a Szedeák (59-49), Neno Asceric, a vendéglátók osztrák trénere időt is kért. Ez azonban keveset ért, a negyed végéig próbált újra elszakadni a Szolnok, ám egy Dukic-tripla jókor hullott, így a harmadik játékrészt megnyerve 11-re jött fel végül a Bonifert-alakulat (65-54). A záró felvonásban a palánk alatt megingathatatlannak tűnő Szolnok Horváth Ákos pontjaival növelte előnyét, közben percekre gólcsendre intve a szegedieket, akik a büntetőket is sorra kihagyták, s csak Tanács révén találtak be a 34. percben először (72-56). Érezhetően elfáradt a végjátékra a szegedi egység, a hazaiak sem erőltették magabiztos előnyük birtokában a pontos játékot, így sok kimaradt dobást láthatott a hajrában a szolnoki publikum. A végén sem változott a helyzet, felváltva, mindkét oldalon hullottak még pontok, a különbség nem csökkent, csak a végén valamelyest, amikor Jakab Péter és Tanács betalált, kialakítva a 81-67-es végeredményt.

A visszavágóra szerda este 18 órától kerül sor az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót online közvetítjük!

Férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-67 (25-20, 24-13, 16-21, 16-13)
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Győrffy, Pozsonyi; ellenőr: Hartyáni.
Szolnok: SIMON B. 9/3, Németh I. 8, SEHOVIC 10, BELL 19, BÁDER 12. Csere: Szabó M. 6, Fodor M. 10/3, Trepák 2, Horváth Á. 5/3, Grebenár. Vezetőedző: Neno Asceric.
Szedeák: Fekete 3, Jones 10/3, KISS ZS. 11/9, Tanács 8, DUKIC 11/3. Csere: Vida 4, CSORVÁSI L. 18/6, Varga D., Jakab 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.
Kipontozódott: Csorvási L. (40′).

Bonifert Domonkos: “Amiért eljöttünk Szolnokra, s amire a magyarkupa-küzdelmeket szeretnénk használni, azt a mai mérkőzésen megvalósítottuk, remélem, hogy a szerdai visszavágón is sikerülni fog!”

13 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  13. greg
  2013. január 9., szerda, 14:02
  Válaszolok

  Okés. Feltételezzük fel, hogy ha lenne ankét és megfelelő időpontban lenne számomra, akkor mindenképpen ott lennék. Remélem örülsz. 😀 Kettő nem fikáztam senkit, csak kiemelte a legjobbat és a legrosszabbat. Sajnálom, hogy a kedvenced látott játéka nem fedi a statisztikát. Bocs, de itt nem fociról van szó, hanem kosárról vagy most nem egyről beszélünk? 😀

 • '>
  12. szurkoló
  2013. január 9., szerda, 13:28
  Válaszolok

  Greg!Te ha értenél magyarul akkor a kérdésemre válaszolnál!Ami lehet igen vagy nem!
  Inkább szurkolj és ne fikázd a játékosokat!Kis pénz kis foci!Ezt hallottad e már??:)

 • '>
  2013. január 9., szerda, 10:03
  Válaszolok

  Javítva, köszönjük!

 • '>
  10. nyíl
  2013. január 9., szerda, 09:38
  Válaszolok

  Kedves Szerkesztó Úr!
  Ha már ilyen ügyes volt a mi Levink,akkor a cikkben a keresztnevét kijavítanád nagybetűre? Nehogy úgy járjon mint a druszám… :)))))
  Amúgy még meglehet akár a továbbjutás is…de még ennél is sokkal-sokkal fontosabb a szombati derbi!!!

 • '>
  9. greg
  2013. január 9., szerda, 08:40
  Válaszolok

  Ez nem szimpatikusság kérdése. 😀 Jó látom rajta, hogy küzd meg akar, de sokszor ez nála görcsösségbe megy át. Valami koncentrációs vagy mentális problémái lehetnek. Lényeg legyen minél hasznosabb a csapat eredményessége szempontjából. Mért van szurkolói ankét? Nincs! Nincs miről beszélnünk.

 • '>
  8. szurkoló
  2013. január 9., szerda, 08:03
  Válaszolok

  Greg!Szerintem te egy hozzá nem értő,és ráadásul rosszindulatú ember vagy !Lehet,hogy nem szimpatikus neked Fekete de ez nem probléma!
  Egyébként ha lesz (lenne)szurkolói ankét vállalnád e a véleményed nyílt szinen is!Vagy csak anonimként “szakértesz”???

 • '>
  7. greg
  2013. január 8., kedd, 22:35
  Válaszolok

  szurkoló! Tán azért, mert a szolnokiak is ultra gyengén teljesítenek. Nem tudom, hogy nálad mit jelent remek szó…például 25-os dobó százalékot? Csapat messze a legrosszabb értékét produkálta a kedvenced.

 • '>
  6. szurkoló
  2013. január 8., kedd, 22:13
  Válaszolok

  mi ott voltunk a meccsen, hihetetlen jól játszott a csapat, teljes erőbedobásra késztették a Szolnokot. Fekete remek volt. Holnap is remélem hozzák a formájukat a fiúk, de a legfontosabb a hétvégi meccs. Hajrá Szedeák!
  A szolnoki szurkolók a saját csapatuk ellen tüntettek! Ez jelent valamit!

 • '>
  5. Gombos Alex
  2013. január 8., kedd, 21:50
  Válaszolok

  14 pontos vereség jó eredmény? tisztes vereség inkább…

 • '>
  4. Zebulon
  2013. január 8., kedd, 21:43
  Válaszolok

  A kis Csori szerepése több mint biztató! A visszavágón igazán ekaphatnánk ezt a Szolnokot. Nincsenek nagy formában:)

 • '>
  3. lelátós
  2013. január 8., kedd, 20:56
  Válaszolok

  először azt hittem győztek a szegediek…persze a Szolnok ellen már ez is nagy teljesítmény

 • '>
  2. greg
  2013. január 8., kedd, 20:37
  Válaszolok

  Stefán úrfi ismét ultra gyenge volt…
  http://195.56.77.56/n4/?hun_cup_1
  Levi játéka biztató. Remélem a két sérült hétvégén tud játszani és bezúzzuk a berényieket. 😉

 • '>
  1. Labtengo
  2013. január 8., kedd, 19:56
  Válaszolok

  miért nem volt a mérközésről tudositás? Szerkesztő Úr?