Közélet

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos

2017. szeptember 28., csütörtök
Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos, mint most, éppen a közelgő halála előtt - írja az LMP közeli Reflektor blog.

A blog szerint

az MSZP régóta saját sírját ássa, rohamosan fogynak a szavazói, amit

a legfrissebb felmérések is alátámasztanak

. Azt is hozzáteszik, hogy nem éppen elegáns és hatékony tárgyalások helyett kész és életképtelen tervvel megszólítani az ellenzéket, furcsa azt az üzenetet látni a szocialistáktól, hogy aki nem áll ki Botka mellett, egyértelműen a kormánypártok támogatója. Ezzel szemben a valóság az, hogy

Fodor Gáboron

kívül senki nem tartja jónak Botka vízióját, pedig ahogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltje mondta, ez egy nagyvonalú ajánlat. Botka László azt mondta: az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek. Hozzátette: a listás helyek elosztásának arányát a választói támogatottság, a március és augusztus közötti közvélemény-kutatási adatok alapján határozták meg. Csakhogy az MSZP tábora fogy. Második erőként még gyakran villogtak saját megkerülhetetlenségükkel az ellenzéki oldalon, aztán ahogyan a Jobbik kezdte beérni őket, változott a retorika, akkor már a demokratikus ellenzék legerősebbikeként aposztrofálták magukat. A Botka-ultimátumra nem véletlenül volt heves ellenkezés a reakció. De amennyiben borítékolható volt az elutasítás, akkor mi a fenéért mentek fejjel a falnak? - teszi fel a kérdést a Reflektor blog. A Závecz Research hétfő este készített reprezentatív kutatása alapján a megkérdezett 1000 ember 66 százaléka támogatná a Botka javasolta összefogást és mindössze 34 százalék nem. Ezután vált csak nyilvánossá ugyanakkor egy másik felmérés eredménye is. A Medián havi mérése pedig roppant lesújtó képet mutat az MSZP támogatottságával kapcsolatban. Ezek tükrében életszerűen biztosan nem lehet értelmezni Botka javaslatát, telhetetlennek viszont mindenképp. Botka minden bizonnyal a totális súlyvesztést próbálta meg ellensúlyozni forradalmi lendületével, hiszen ha képes az ellenzéki közbeszéd tematizálásra, akkor talán meg tudja állítani az immár végzetesnek tűnő eróziót, sőt kezdeményezőkészségével még szimpatizánsokat is szerezhet. Ez nem jött össze, de az MSZP-nek karaktere eddig sem, csak múltja volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.