Botrányaiba bukott bele Botka László

2017. október 3., kedd · 6 hozzászólás

Tiszavirág életűnek bizonyult Botka László miniszterelnök-jelöltsége. Szeged polgármestere mindössze négy hónapig volt a szocialisták jelöltje, ezalatt az idő alatt pedig számos botrány miatt kellett magyarázkodnia az országos politikai színtéren. Tovább »

Ha egyedül nem megy, jó lesz Gyurcsánnyal is? – kérdezi a Magyar Narancs

2017. szeptember 28., csütörtök · Egy hozzászólás

Hiába ellenkezett kézzel-lábbal Botka László korábban, úgy tűnik, az MSZP-nek szüksége van Gyurcsány Ferencre. A kérdés az, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje partner lesz-e ebben. Tovább »

Nyitott Gyurcsány Ferenc személyére az MSZP

2017. szeptember 27., szerda · 3 hozzászólás

Az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak. Molnár Gyula MSZP-elnök szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint erre akkor kerülhet sor, ha az ellenzéki összefogásba meghívott hat párt számára megfelel Gyurcsány Ferenc személye a listán. Tovább »

Gyurcsány levélben kérte együttműködésre Botkát (FRISSÍTVE)

2017. június 7., szerda · 11 hozzászólás

gyurcsany_forum007kf

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt “diktátumát” viszont nem hajlandóak elfogadni. Tovább »

Nézőpont: lesz baloldali összefogás

2016. július 11., hétfő · Egy hozzászólás

A Nézőpont Intézet elemzője szerint már nem kérdés, hogy lesz baloldali összefogás 2018-ra, de mivel az MSZP mind a kötelező betelepítési kvótáról, mind Gyurcsány Ferencről a társadalom többségével ellentétes álláspontot képvisel, a választásig nem fogja tudni növelni a táborát.
Tovább »

Gyurcsány Szegeden: 2019-ben biztosan nem állítunk jelöltet Botka ellen + FOTÓK

2016. június 9., csütörtök · 47 hozzászólás

gyurcsany_szegeden01_gs

A DK főbb programpontjai mellett a politikus szót ejtett arról, hogy össze kell fognia a baloldalnak, ezzel kapcsolatban a dunaújvárosi választási eredményt üzenetértékűnek tartja. Kritizálta a kormányt és a kormány tagjait. Habár tud Botka László piacos és más ügyeiről, mégis valószínűleg beáll a DK 2019-ben a polgármester mögé, ha újraindul. „A politikusokról annyi mindent mondanak, ez benne van a fizetésünkben” – kommentálta Botka azon kijelentését, amely szerint a politika jobb lenne nélküle. Tovább »

Nem alakíthatnak frakciót a baloldali összefogás kisebb pártjai?

2014. április 9., szerda · 14 hozzászólás

osszefogas_frakcio
Az új házszabály szerint az ellenzéki összefogás kisebb pártjai úgy sem alakíthatnak önálló frakciót, hogy a szövetség más tagjainak csatlakozását elfogadják – közölte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közjogi Intézetének adjunktusa szerdán.
Tovább »

Összefogás: a parlament nem adhat kitöltetlen csekket a bővítésre

2014. február 1., szombat · Hozzászólok

A baloldali összefogás pártjai szerint a parlament nem hagyhatja jóvá a paksi atomerőmű bővítését, mivel az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat biankó csekk, az Oroszországgal kötött megállapodás legfontosabb részletei nem derülnek ki belőle.
Tovább »

Századvég: az LMP a baloldali összefogás nyertese

2014. január 29., szerda · 3 hozzászólás

A Századvég január végi közvélemény-kutatása szerint az LMP az ellenzéki összefogás legnagyobb nyertese, mivel a párt támogatottsága január végére átlépte a parlamenti bejutási küszöböt. Az MTI-hez szerdán eljuttatott kutatás szerint továbbra is stabil a kormánypártok fölénye.
Tovább »

Rácz Tibor: A hatalomvágy vezérli a baloldalt, a Jobbik a valós alternatíva

2014. január 16., csütörtök · 8 hozzászólás

jobbik01_vaLeegyszerűsödött a baloldali összefogással a választópolgárok dolga, aki valódi változást akar, a Jobbikra szavaz – jelentette ki Rácz Tibor. A jobbikos országgyűlési képviselőjelölt úgy látja, a Fidesz és az MSZP egyaránt visszaélt a választópolgárok bizalmával. Tovább »