Közélet

A műszaki határzár miatt már 2735 földtulajdonos kártalanításáról döntöttek

A műszaki határzár miatt már 2735 földtulajdonos kártalanításáról döntöttek

2016. január 25., hétfő
A műszaki határzár miatt már 2735 földtulajdonos kártalanításáról döntöttek
kerites06_gs

Már 2735 földtulajdonos kártalanításáról döntöttek a megyei kormányhivatalok a rendőrség kezdeményezésére a műszaki határzár miatt, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összesen 195,5 millió forint kártalanítást helyezett bírósági letétbe - közölte Pintér Sándor belügyminiszter egy ellenzéki írásbeli kérdésre válaszolva.

A parlament honlapján hétfőn megjelent válaszában a tárcavezető azt írta: arról, hogy a letétbe helyezett összegeket hány esetben utalták ki, az érintett törvényszékek tudnak adatot szolgáltatni. A belügyminiszterhez

Tóth Bertalan

, az MSZP frakcióvezető-helyettese nyújtott be írásbeli kérdést, amelyben azt tudakolta, hogy hol tart a műszaki határzár által érintett földek tulajdonosainak kártalanítása. A miniszter válaszában arra is kitért, hogy az ORFK 1911 földrészletetnél - 1806,5 hektárra - kezdeményezte a közérdekű használati jog bejegyzését. A műszaki határzár létesítése során kivágott faanyagot a migráció által érintett járásokban lévő településeknek rendkívüli szociális tűzifapályázat keretében osztják szét - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.