Írjon nekünk

Vélemény

A polgármester gimis szívatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Hüvös László frakcióvezető felvetése – miszerint amikor a kormányzati intézkedések megcsonkították a 13. havi nyugdíjat és a köztisztviselők, közalkalmazottak 13. havi bérét, a kormány emelni akarja az áfát, el kívánja vonni a családi pótlékot, emelkednek a törlesztőrészletek, és csökkennek a reálbérek, a szociális biztonságot az önkormányzatoknak kell garantálniuk – megfontolásra, közbeszédre, vitára érdemes gondolat.

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte január 30-ra a Fidesz szegedi képviselőcsoportja pénteken, ahol a szociális és gazdasági válság szegedi hatásait elemezte volna, illetve felterjesztést kívánt elfogadtatni, melyben a közgyűlés a kormányzatnak a közalkalmazottakat, a köztisztviselőket, a nyugdíjasokat, a családokat és az önkormányzatokat sújtó, ellehetetlenítő megszorításai ellen tiltakozik.

Botka László egy sajtóközleményben reagált az ellenzéki párt kezdeményezésére, melyben kissé modorosan arról értekezett, hogy a Fidesz semmi mást nem tesz, mint az országos politikát utánozza, pontosabban parodizálja, ahelyett, hogy a város fejlődését segítené, és különben is évek óta világvégét, vagyis „Szeged végét” kiabálnak. Aztán nagy hévvel elfogadta a fideszesek javaslatát, és nyomban, másnap szombat reggel nyolcra (nesze nektek, családi program) összehívta a rendkívüli közgyűlést a Lechner-terembe.

Polgármesterünk finom, metakommunikatív célzást is tett arra vonatkozóan, hogy nincs miről beszélni, felesleges tépni a szánkat, bele se kezdjetek, ha mégis: kuss! Ugyanis egy olyan termet jelölt meg a rendkívüli közgyűlés színhelyéül szombat reggel nyolckor, ahol mindössze huszon-egynéhány férőhely van. Szóval borítékolható volt, hogy ennek oka vagyon (és nem műszaki, ahogy azt jegyző úr mondta, ugyanis a műszakit egy idő után elhárítják). A 43 képviselő csak úgy fért volna el, mint azon a bizonyos csúcsidős buszokon, amivel legyenek nyugodtak, egyikük sem utazik soha. Igen, a Botka László által megjelölt szombat reggel nyolc órai időpontra mindössze 13 ellenzéki képviselő látogatott el a teljes helyi média mellett, a szocialisták és a liberálisok (al- és magasabb polgármesterestül) otthon maradtak. El tudom képzelni, ahogy az igazolatlan hiányzók felkelnek, és a hecc kedvérét – amíg sül a pirítós, és a srácok pizsamában nézik a Minimaxot – leülnek a gép elé, és chatelnek, ütik a billentyűket, rajzolják a smileykat, vagy Skype-on röhigcsélnek amolyan online.

Elhiszem én, hogy a szegedi ellenzék gyakran fest ördögöt a falra, és már csak azért is beleköt a nagyemberbe, mert… „ha van sapka rajta, akkor azért, ha nincs, akkor azért”. De most ez nem vicc: a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, elvtársak. Ezért Hüvös László frakcióvezető felvetése – miszerint amikor a kormányzati intézkedések megcsonkították a 13. havi nyugdíjat és a köztisztviselők, közalkalmazottak 13. havi bérét, a kormány emelni akarja az áfát, el kívánja vonni a családi pótlékot, emelkednek a törlesztőrészletek, és csökkennek a reálbérek, a szociális biztonságot az önkormányzatoknak kell garantálniuk – megfontolásra, közbeszédre, vitára érdemes gondolat. De semmiképpen sem arra, hogy egy olyan ember, aki milliós összeggel dagasztja családja kasszáját havonta, és egyszer nem szagolta még a Mars téri csarnokok savanyú illatát, a fent említett tömött buszok levegőjét, az egészségügyi, szociális irodák várótermeinek hipószagát, és mégis az itt izgő-mozgó polgárokért felelősséggel tartozik, az az ember magas ívben köpjön egyet rájuk. Aki ismer, tudja, hogy igen szelíd ember vagyok, de most megértem azt a közismert publicistát, akit mikor megkérdezték, hogy miért nem vállal politikai szerepet, azt mondta, hogy a vérmérséklete nem engedi. Mert ő, ha olyan arcátlan, gátlástalan hazugságot, gazemberséget tapasztal, amit néhányan megengednek maguknak a parlamentben, akkor felállna székéről, és úgy képen törölné az illetőt, hogy.

Mert komolyan mondom polgármester úr, ez elképesztő! Ez nem egy gimnázium, ahol nyugodtan szívathatjuk a tanárokat, diákokat, mint ahogy azt egykor én is tettem a Deákban, a hírhedt „h” osztályban. Az ön kezében olyan erő van, hogyha jól mutat, ír, integet, simogat, vagy fegyelmez, akkor szegedi lakosok ezreinek teheti jobbá életét. De a szombat reggel nyolc óra üzenete egészen más polgármesteri esszenciát tükrözött.

Hirdetés

Kommentek

Vélemény

Alulmotivált milliomos balerináink égetik el Puskás örökségét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A Luxemburgtól elszenvedett vereségben számomra nem csak az a fájó, hogy egy újabb fél amatőr csapat játszott cica egér harcot a “magyar álom” megtestesítőivel, hanem az, hogy a csapat gerinc és elképzelés nélkül alibizte le az egész mérkőzést.

Tovább olvasom

Vélemény

Sétáltunk a fények és a halál városában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az elit rejtett szórakozóhelyei, titkos fogadások, még titkosabb luxus bordélyházak, és ami mindezeket összeköti: egy halott lány. Ez nem napjaink New Yorkja, hanem 1936 Budapestje.

Tovább olvasom

Vélemény

Georges Leekens csak “ócska időhúzásra” jó?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csányiék idehoztak egy olyan szakembert, aki bár kétségtelenül hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nem fogja lerakni a jövő magyar válogatottjának az alapjait.

Tovább olvasom

Aktuál