Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?

2016. április 8., péntek · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

“Mai napig nem tudjuk, mi hangzott el Martin Schulz és Botka László titkos szegedi tárgyalásain” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnöke annak okán, hogy a polgármester nem hívta össze a párt által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést az általuk tervezett időpontra. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Botkát támadták migránsügyben a rendkívüli közgyűlésen + FOTÓK

2015. augusztus 31., hétfő · 47 hozzászólás

kozgyules03_gs

Összesen 92 millió forintnyi túlfizetése van a távhőszolgáltatott lakásokban élőknek Szegeden, amit az IKV ír jóvá – döntött a közgyűlés rendkívüli ülésén, amelyen a napirend előtti felszólalásokban ismét Botka Lászlót ostorozták, hogy nem veszi komolyan a várost is érintő migrációt. Tovább »

Újszegedi toronyház: geotermikus energia és lakbércsökkentés

2014. augusztus 7., csütörtök · 47 hozzászólás

BC5K3199_dsz

Német Ferenc, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke arra kéri a szegedi képviselőket, a pénteki rendkívüli közgyűlésen az újszegedi toronyház lakói mellett álljanak ki, ne a pártpolitikai szempontokat tartsák szem előtt.
Tovább »

Az MSZP nélkül zajlott, döntés nélkül zárult a rendkívüli közgyűlés (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. január 3., péntek · 87 hozzászólás

kozgyules11_gsEgyetlen pont szerepelt az egyébként el sem fogadott napirenden: jogértelmezési vita után végül nem szavaztak. A Fidesz-KDNP szerint súlyos törvénysértés történt. Tovább »

LMP: A városi cégvezetők prémiuma valójában béremelés

2012. december 12., szerda · 11 hozzászólás

A városi cégvezetők prémiuma gyakorlatilag visszamenőleges hatályú béremeléssé válik a közgyűlés elé beterjesztett javaslat elfogadása esetén – jelentette ki Szentistványi István. Az LMP-s képviselő szerint a prémiumfeladatok év végi meghatározása azt jelenti, meg kell nevezni bizonyos tevékenységeket azért, hogy ki lehessen fizetni a pénzt.
Tovább »

December 13-án lesz rendkívüli közgyűlés Bátyai- és prémiumügyben

2012. december 4., kedd · 35 hozzászólás

Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatójának leváltásáról és az önkormányzati cégek vezetőinek prémiumfeladatairól szóló közgyűlési határozatot Botka László nem írta alá az előző közgyűlést követően, így a törvény értelmében minderről rendkívüli ülésen kell tárgyalni. Kedden a polgármester közösségi oldalán december 13-át jelölte meg időpontként.
Tovább »

Számcsata dúlt a rendkívüli megyei közgyűlésen

2010. február 4., csütörtök · 18 hozzászólás

megyeikozgyules11_gs Buzás Péter, Makó MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő elhagyta az üléstermet a Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülése közben. A választási szervek létrehozásáról szóló napirendi pontnál vonult ki a szocialista honatya. Másutt is akadtak viták, a képviselők nem egyformán értékeltek bizonyos számadatokat. Az ülésen személyi kérdésekben születtek döntések, továbbá pályázatokkal kapcsolatban is.
Tovább »

Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

2010. február 3., szerda · 52 hozzászólás

A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2010. február 4. 13 órára rendkívüli ülést hívott össze, melyre tíz napirendi pontot jelöltek meg. A közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciója szerdai közleményében azt kifogásolja, hogy egy nappal az ülés előtt a tízből csak egyetlen pont előterjesztése érhető el, a többi között rendelet is szerepel, amelyhez csak keddig lehetett volna módosítást benyújtani.
Tovább »

Baltával támadtak a szegedi oktatásra?

2009. január 28., szerda · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A szegedi közoktatási rendszer tervezett átalakítása és a szombati, kudarcba fulladt rendkívüli közgyűlés volt a témája a Fidesz-frakció szerdai sajtótájékoztatójának. Hüvös László frakcióvezető felszólította a kormánypárti képviselőket, mivel nem kívántak dolgozni, mondjanak le januári tiszteletdíjukról, Farkasné Pocsai Blanka, az oktatási bizottság tagja pedig szakmaiatlansága miatt bírálta az átszervezési kísérletet. Tovább »

Önkormányzati képviselője lett a Jobbiknak

2009. január 28., szerda · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Csongrád megyében egy önkormányzati képviselőt tudhat magáénak a Jobbik – jelentette be Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke szerdán a Jobbik Nemzeti Klub és Székházban tartott sajtótájékoztatón. Maroslelén alakult a Jobbiknak szervezete, amelynek a 2006-ban még függetlenként önkormányzati képviselői mandátumot szerzett Kurusa Tibor lett az elnöke. Tovább »

A polgármester gimis szívatása

2009. január 25., vasárnap · Hozzászólok

Hüvös László frakcióvezető felvetése – miszerint amikor a kormányzati intézkedések megcsonkították a 13. havi nyugdíjat és a köztisztviselők, közalkalmazottak 13. havi bérét, a kormány emelni akarja az áfát, el kívánja vonni a családi pótlékot, emelkednek a törlesztőrészletek, és csökkennek a reálbérek, a szociális biztonságot az önkormányzatoknak kell garantálniuk – megfontolásra, közbeszédre, vitára érdemes gondolat.

Tovább »

Semmi rendkívüli: Elmaradt a rendkívüli közgyűlés

2009. január 24., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Szombaton reggel 8 órakor, majd az újbóli összehíváskor, 9 órakor is határozatképtelennek bizonyult a szegedi rendkívüli közgyűlés, így nem volt lehetőség az érdemi tárgyalásra. A 43 képviselőből 13 fő kezdte itt a napját, az MSZP-s és SZDSZ-es városatyák – a polgármesterrel és az alpolgármesterekkel együtt – nem jelentek meg a városházi Lechner-teremben. Tovább »

Rendkívüli közgyűlés szombat reggel 8-kor?

2009. január 23., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A kialakuló gazdasági és szociális válság szegedi hatásai miatt rendkívüli közgyűlést kezdeményezett január 30-ára a Fidesz szegedi képviselőcsoportja. Hüvös László frakcióvezető és Póda Jenő, a pénzügyi bizottság alelnöke szerint Botka László polgármester nemcsak nem tudja, de nem is akarja megvédeni a város lakosait, családok ezrei kerülhetnek a fizetőképtelenség szélére. Értesüléseink szerint a polgármester holnap, azaz január 24-én reggel nyolc órára hívta össze a rendkívüli közgyűlést. Tovább »

Az elnök és a főjegyző közös nyilatkozata – nem indul fegyelmi eljárás

2008. október 9., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A megyei közgyűlés csütörtöki rendkívüli közgyűlésén megszületett döntés értelmében nem indul fegyelmi eljárás a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével szemben a szeptember 24-én a megyeházán történtekkel kapcsolatban. Magyar Anna az ülésen bejelentette: ügyvédeik jelenlétében rögzítették közös álláspontjukat Csonkáné Balda Ilona főjegyzővel. Eszerint az indulatos szakmai vitából a sajtóban megjelent igaztalan állításokon keresztül kerekedett a valóságtól távol álló ügy, melyen mindketten igyekeznek túltenni magukat, s mostantól kizárólag a megye ügyeivel foglalkoznak, a megyei települések és lakosság érdekében folytatják munkájukat. Az ellenzék továbbra is a vita okait szeretné tudni, illetve feljelentést tett az elnökkel szemben. Tovább »