Kövér: A Fideszt hidegen hagyja a baloldali Muppet Show

2017. október 7., szombat · 6 hozzászólás

Kövér László szerint további egy, vagy akár még egy kormányzati ciklusra van szükség az ország sorsát hosszú távon meghatározó, a morális és gazdasági rendbetételt követően elindított intézkedések, programok megerősítéséhez. Az Országgyűlés elnöke erről a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban beszélt. Tovább »

Folytatódik a baloldali miniszterelnök-jelölti casting

2017. október 7., szombat · 2 hozzászólás

Folytatódik a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon – ezúttal Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke szólalt meg a témában, aki azt mondta: stressz és káosz van az MSZP-ben Botka László távozása óta. Közben többek szerint Gyurcsány Ferenc nevethet a végén: a DK elnöke két napja egy rádióinterjúban nem is titkolta, hogy vannak miniszterelnök-jelölti ambíciói. Tovább »

Beindult a miniszterelnök-jelölt casting a baloldalon

2017. október 5., csütörtök · Egy hozzászólás

Ahogy az várható volt, Botka László visszalépése után beindult a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon. Kovács László, az MSZP volt elnöke a Kossuth rádió vendége volt, nevet egyelőre nem mondott, de neki lenne ötlete az alkalmas jelölt személyére. A Fidesz szerint megint bebizonyosodott, hogy a baloldalon „Gyurcsány Ferenc a főnök”, és a volt kormányfő embere lesz majd Botka László utóda. Tovább »

A Botka-bukás krónikája hónapról hónapra

2017. október 2., hétfő · 3 hozzászólás

Botka László szegedi polgármester múlt év decemberében jelentette be, hogy vállalná a szocialista párt MSZP miniszterelnök-jelöltségét, majd a hivatalos jelöltségét követően négy hónap alatt negyedszázados mélypontra jutott az MSZP támogatottsága. A Magyar Idők vette sorra Botka bukásának fontos pontjait. Tovább »

Botka: az MSZP listás ajánlatot tesz – kikosarazta az ellenzék (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 25., hétfő · 32 hozzászólás

Az MSZP “nagyvonalú” ajánlattal fordul “a demokratikus ellenzéki pártokhoz” a listás választási helyek elosztása érdekében – közölte az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A többi ellenzéki párt nem kér belőle. Tovább »

Gyurcsány Szegeden: „Nem a Teremtőtől kaptuk Botka feltételeit”

2017. szeptember 19., kedd · 6 hozzászólás

„Nem vagyunk sem politikai szajhák, sem a Pál utcai fiúkból Gerébek, sem Júdások” – üzente Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, utalva Botka László azon kijelentésére, hogy elvtelen volt az elmúlt tizenhat év. A DK elnöke kijelentette, bármikor készek a 106 egyéni képviselőjelöltről egyeztetni a demokratikus ellenzék pártjaival, azonban nem hajlandóak föladni önállóságukat. Tovább »

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

2017. szeptember 19., kedd · 10 hozzászólás

Az Országgyűlés őszi ülésszakának felszólalásaiból, azok hangneméből B. Nagy László szerint világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

Kormánypártok: az ellenzék álljon Magyarország mellé!

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Az ellenzék álljon Magyarország mellé, és támogassa azt a kezdeményezést, hogy az Európai Unió fizesse ki a határvédelemre fordított költségek felét – szólított fel Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Botka: azonnal kampányüzemmódba kell állítani az MSZP-t

2017. május 13., szombat · 61 hozzászólás

Botka László

Azonnal kampányüzemmódba kell állítani az MSZP-t a május 27-ei miniszterelnök-jelöltet állító kongresszus után – írta Botka László Szeged szocialista polgármestere miniszterelnök-jelölti programjában. Az MSZP honlapján olvasható dokumentum szerint nem szerepelhetnek a szocialisták 2018-as országos választás listáján “a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítői”. Aki pedig a választási győzelmet veszélybe sodorja a párthoz méltatlan tevékenységgel, annak tagságát azonnali hatállyal felfüggesztik. Tovább »

Gyürk András: a 2018-as választás a baloldal Waterlooja lehet

2017. május 11., csütörtök · 2 hozzászólás

Ha a bevándorlás kérdésében egy ország rossz döntést hoz, az később már nem korrigálható. A 2018-as választásnak ez a történelmi jelentőségű tétje – mondta a Magyar Időknek Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke, aki úgy véli, a liberális média elvesztette türelmét, és úgy döntött, átveszi az ellenzék politikai irányítását. Tovább »

Fidesz: az ellenzék tegye félre hatalmi érdekeit, és támogassa a büdzsét!

2017. május 4., csütörtök · Egy hozzászólás

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólította fel az ellenzéket, hogy tegye félre “kicsinyes, rövid távú politikai, hatalmi érdekeit”, és támogassa a 2018-as költségvetési törvényjavaslatot, amely a munkából élők költségvetése. Tovább »

Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Kormány: megfelel a nemzeti konzultáció honlapja a törvényi előírásoknak, ellenzéki pártok vizsgálatot követelnek

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel. Több ellenzéki párt ugyanakkor vizsgálatot követelt, hogy kiderüljön, történt-e jogosulatlan adatkezelés. Tovább »

Nézőpont Intézet: nagy arányban kapnak teret az ellenzéki pártok a hírműsorokban

2017. március 14., kedd · 4 hozzászólás

Az ellenzéki pártok nagy arányban kapnak teret a főműsoridős híradókban, így kérdés, miért beszélnek a sajtószabadság végéről – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a 2016-os híradóelemzéseket bemutató keddi budapesti rendezvényen. Tovább »

Nincs egyetértés a vagyonnyilatkozatok ügyében a kormányoldal és az ellenzék között

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Áder János

Az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartják a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot. Tovább »

Politológus: ez az év a választási felkészülésről szól majd

2017. január 4., szerda · Egy hozzászólás

Ez az év a 2018-as választásokra való felkészülésről szól majd, a kormánypártok valószínűleg az eddigi kormányzati eredményeket fogják előtérbe helyezni a kampány során, ugyanakkor az ellenzéki pártok jelenleg felkészületlennek tűnnek a Nézőpont Intézet politológusa szerint. Tovább »

Tóth Péter: Át kell látnia a szegedieknek a városvezetés PR-akcióin!

2017. január 2., hétfő · 25 hozzászólás

varisi_kozgyules32_gs

Visszásnak tartja Tóth Péter, hogy Botka László csak az EU-s fejlesztések ünnepélyes szalagátvágásain tekinti Szegedet is az európai közösség részének, míg a migrációs hullám kapcsán nem. Szeged jobbikos önkormányzati képviselője évértékelőjében arról is nyilatkozott portálunknak, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a munkahelyteremtésre a városban, mert bár szép gesztus a 25 ezer forintos szülési támogatás, ez az intézkedés nem fogja a családok elvándorlását megállítani. Tovább »

Halász János: ha az ellenzéken múlna, a családok nem léphetnének előre 2017-ben

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

halasz_janos01_gs

Ha az ellenzéken múlna, akkor a családok 2017-ben sem léphetnének előre, az ellenzéki pártok ugyanis sorra elutasították és a mai napig is támadják a családokat segítő intézkedéseket – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

SZMSZ-sértés balról, kivonulás jobbról – a balhés évzáró közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Nem okozott meglepetést a 2016-os esztendő utolsó közgyűlése az ellenzéki képviselőknek, portálunknak arról nyilatkoztak többek között, már megszokták, hogy a városvezetés a saját szabályait is áthágja, ha az szolgálja a céljait, mint ahogy az sem újdonság, hogy egy ellenzéki képviselőnek még csak jó ötlete sem lehet, csakis a baloldalnak. Tovább »

A Jobbik hétfőn benyújtja alaptörvény-módosító javaslatát

2016. november 13., vasárnap · Hozzászólok

A Jobbik hétfőn be kívánja nyújtani a parlamentnek az alaptörvény-módosító javaslatát, amely csak abban különbözik az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett, majd elutasított alkotmánymódosítástól, hogy megszüntetné a letelepedési kötvények forgalmazását – erről Volner János, a Jobbik alelnöke beszélt vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szentistványi szerint Botkának csak a szavai baloldaliak, a tettei nem

2016. november 10., csütörtök · 4 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

A független képviselő az utóbbi 10 napból hozta három példáját, amelyek nem egy szociálisan érzékeny városvezetés képét mutatják. Módosító indítványokat nyújtott be, hogy a problémák egy részét orvosolhassák. Tovább »

Elkótyavetyélt vagyon, háromperces szakaszon öt perc késés – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. június 25., szombat · 6 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

Hatalmas vívmány a kiskertes övezetek beépíthetőségi arányának növelése, a tömegközlekedés átalakítása, a városi lakáspolitika és ingatlangazdálkodás viszont totális kudarc – állítják a pénteki közgyűlésről nyilatkozó ellenzéki képviselők. Tovább »

Hatalmi arrogancia, kicsinyes bosszú és az önkritika hiánya – a szegedi közgyűlés ellenzéki olvasata

2016. május 28., szombat · 10 hozzászólás

kozgyules_varosi27_gs

A pénteki közgyűlésen üzent az ellenzéknek Botka László szocialista városvezető: aki kritizálja, nem menekülhet bosszújától, szankciókra számíthat – többek között ezt szűrte le a közgyűlési ellenzék, melynek tagjait ezúttal is értékelésre kértük fel. Tovább »

Következő oldal »