Vélemény

Ha miatta "elesik" a szegedi közlekedés, akkor nem a lezárással van baj, hanem a városi forgalomszervezéssel!

Ha miatta "elesik" a szegedi közlekedés, akkor nem a lezárással van baj, hanem a városi forgalomszervezéssel!

2022. szeptember 6., kedd
Ha miatta "elesik" a szegedi közlekedés, akkor nem a lezárással van baj, hanem a városi forgalomszervezéssel!

Tegnap érkezett a hír, hogy Orbán Viktor pénteken Szegedre jön. A miniszterelnök Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével és Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt 500 határvadász avatásán vesz részt, ami a Móra Ferenc Múzeum előtt lesz.

Ahogy arról beszámoltunk, az avatás miatt csütörtökön és pénteken is útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban.

Hasonló volumenű rendezvényen a világ minden városában elfogadott, hogy hosszabb-rövidebb időre utakat zárnak le, a lakosság türelmét és megértését kérve.

Szegeden a baloldalnak mégis sikerült leegyszerűsíteni a képletet: "Orbán Viktor megbénítja Szegedet" - mondták.

Ezzel a tartalommal írt cikket a városháza "lapja", de több baloldali önkormányzati képviselő is ezzel szüretelte tegnap este a lájkokat, ha már jobb nem akadt. Mutatunk néhányat.

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy

nem Orbán Viktor, vagy Kövér László miatt, hanem az avatóünnepség zavartalan és biztonságos megrendezése miatt kell biztosítani a környéket a belvárosban.

Ha emiatt a pár méteres lezárás miatt "elveszik" Szeged, vagyis a "megbénul a közlekedés", akkor nem a lezárással, hanem a forgalomszervezéssel van a baj!

Mutatjuk térképen az érintett szakaszokat:

A rettegés oka! A városvezetők szerint emiatt elesik a város. Nem azért, mert rosszul szervezett a közlekedés.

Fontos tudni, hogy a határvadászok olyan hivatást vállalnak, amivel Szegedet is közvetlenül védik.

Hetente érkeznek a hírek az egyre radikálisabb eszközzel - időnként éles fegyverrel - próbálkozó illegális bevándorlókról, akik nem ritkán Szegedre is betévednek.

Többször előfordult, hogy fényes nappal, a város területén, a lakótelepen „játszottak bújócskát” a rendőrökkel. Akiket pénteken avatnak, azok életveszélyes munkát vállalnak. Talán megérdemlik a méltó, nyugodt és tiszteletteljes avatást is.

Furcsa emlékezet

A polgármesterhez hű politikusok arról is megfeledkeztek, hogy néhány belvárosi útfelújítás hetekkel, hónapokkal csúszott meg, sokkal nagyobb és hosszabb ideig problémát okozva a szegedieknek. Elég csak az Oskola utcára, a Tisza Lajos körútra gondolni. De éppen az elsők között, igen komolytalant posztoló

Mihálik Edvin, a város megbukott országgyűlési képviselő-jelöltje, momentumos zöld tanácsnoka az, aki bőszen harcol az autómentes belvárosért, sőt a rakpart hosszabb rövidebb lezárása is az ő fejéből pattant ki; nagyon büszke is volt rá még akkor.

Jó jönne a harmadik híd

Bár 2019-ben Nemesi Pál letette a nagyesküt, hogy ha Szeged megválasztja polgármesternek, akkor lesz harmadik hídja a városnak, a szegediek másként döntöttek. A déli híd ügye szerencsére nem került süllyesztőbe Nemesi bukása ellenére sem, de

nem lehet könnyű együttműködni egy olyan városvezetéssel, amely egy határvadász avatást is felhasznál arra, hogy saját politikai erejét növelje.

Pedig üdvözölhetné és támogathatná is azt. Nem csak azért, hogy temesse egy kissé az árkokat, hanem azért is, mert ezek a most megköpködött határőrök az ő biztonságukra is ügyelnek majd, így tovább onthatják magukból az egyoldalú ostobaságokat, és hergelhetik a szegediek erre fogékony részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.