Vélemény

Köszönjük polgármester úrnak, hogy a kedvencei közé kerültünk!

Köszönjük polgármester úrnak, hogy a kedvencei közé kerültünk!

2021. november 11., csütörtök
Köszönjük polgármester úrnak, hogy a kedvencei közé kerültünk!

Nagy megtiszteltetés érte a SzegedMa.hu-t! Botka László ugyanis egyik cikkünket a kedvencei közé pakolta, és közösségi oldala legtetéjére ragasztotta már csaknem 12 órája. Ezt itt:

Azon sem sértődünk meg, hogy "Pécsről szerkesztett, jelentéktelen fideszes trolloldalnak" titulálja lapunkat a város első embere, amit szerinte "senki nem vesz komolyan Szegeden". Ennek ugyan minden ismert tényadat, szám ellentmond, de ezen most ne akadjon fent senki; füllentett ennél már nagyobbat is Botka László, ha éppen olyan kedvében volt.

Azt nem tudjuk, csak sejtjük, hogyan készülhet a saját házilapja, és arra tippelünk, hogy a legszorosabb kézivezérléssel, ami csak lehetséges. Olyan őszintén ugyanis, mint Botka László, csak azok szoktak rácsodálkozni egy-egy hírre, cikkre, akik elképzelhetetlennek tartják a szabad újságírást és sosem találkoztak ilyennel, fogalmuk sincs róla. Mert ők mindig megmondják, mit és hogyan akarnak olvasni (önmagukról).

Botka László most őszintén rácsodálkozott egy hírre, amit egy megválasztott önkormányzati képviselő, online sajtótájékoztató keretében bemondott. El kellett volna hallgatni mintha nem is történt volna meg?

A polgármester úgy érezte a cikkből, hogy az pánikot indított el a szegedi Fideszben. Sejtelmünk sincs, miből gondolja így ezt a vágyvezérelt állapotot, mert aki ebből pánikra gyanakszik, az megint csak távol áll a valóságtól:

https://szegedma.hu/2021/11/valaszolt-szabo-balintnak-a-szegedi-ellenzek

Sokkal izgalmassabb kérdés viszont az, miért ekkora öröm ez a hír Botka Lászlónak, hogy népszerű közösségi oldala legtetejére ragassza? A külső szemlélőnek ugyanis úgy tűnik, a Fidesznél csak Szabó Bálintot gyűlöli jobban, és olyan szintű herótja van tőle, ami már-már beteges. Ezt lehet is látni a Közgyűléseken, érdemes figyelni Botka László ideges rángatózását és csapkodását, hangjának dühös remegését ilyenkor.

Szóval miért izgalmas ez neki? Mert belerúghat egyet egykori kihívójába, Nemesi Pálba? Olyan jó ízesen, a hosszú hónapok alatt felgyülemlett frusztrált sértettség minden dühét beleadva? Sanszos, van rá esély, mert olyan embernek tűnik, aki híján van bármiféle eleganciának és úriemberségnek; a betyárbecsületről pedig sosem hallott, az már otthon sem volt divat.

Most, hogy így belegondolok, végül is nem akkora siker az, ha egy ilyen ember a kedvencei közé pakol bennünket is. Ez inkább gáz. Le kell vonnunk a tanulságokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.