Szórakozás

Holnap indul a 27. Szegedi Borfesztivál

Holnap indul a 27. Szegedi Borfesztivál

2023. május 11., csütörtök
Holnap indul a 27. Szegedi Borfesztivál

Holnaptól 9 napon át a borászok, a kézművesek és a gasztronómia uralják Szeged belvárosát. Az idei rendezvényre több mint 160 kiállító települ ki.

Május 12-től 21-ig tart a 27. Szegedi Borfesztivál, valamint a Szeged Napja Ünnepségsorozat. Egy bő hete már megjelentek a borászok ,,házikói" a Széchenyi téren, ami ezúttal is a rendezvény főtere lesz, néhány dolog azonban az eddigi évekhez képest megváltozik:

  • A tavalyi Bortér után az idei Borfesztivál is készpénzmentes lesz,
  • Valamivel nagyobb lesz mint tavaly,
  • és az előrejelzések szerint valamivel esősebb is.

A Szeged napi hétvégén, azaz május 19. és 21. között a rendezvénysorozat kibővül a Dóm téri színpaddal, a Hídivásárral a Belvárosi Hídon, a Civilek Utcájával az Oskola utcán, illetve egy Vidámparkkal a Torontál téren. A Hídivásár alatt a Belvárosi Híd mindkét oldalán utcai művészek mutatkoznak majd be. Az idei főfellépők Bródy János, Charlie és a Best of Geszti lesznek.

Azt is megírtuk, hogy a jövő hét elejéig egy mediterrán ciklon okoz eleinte kettős fronthatást, majd később az ország jelentős részén nagy mennyiségű esőt, amiből a Dél-Alföld környéke is kap egy keveset - igaz, messze nem annyit, amennyit az ország nyugati és délnyugati része.

Az ünnepségsorozat alkalmából pedig a nosztalgiavillamosok is újra pályára állnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.