Meteor

Elmoshatja az eső a Borfesztivált

Elmoshatja az eső a Borfesztivált

2023. május 9., kedd
Elmoshatja az eső a Borfesztivált

Mediterrán ciklon okoz több hullámban csapadékot a következő időszakban, kiadós eső várható az ország nyugati, délnyugati részén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden.

Mint írják, a Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog "csatázni" a következő időszakban. Hozzátették: a légörvény szerdán fog kimélyülni a nyugatról érkező hullámzó frontálzóna déli ágán, és a legfrissebb előrejelzések szerint jelentős csapadékhullást eredményez majd Magyarországtól nyugatra, délnyugatra.

Kiemelték, hogy a következő időszakban délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből hazánk területén is egyre több helyen kell számítani csapadékhullásra.

A jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű. A prognózis friss anomáliás térképei is azt erősítik meg a meteorológiai szolgálat szerint, hogy a következő hét napban hűvösebb periódus előtt állunk. Eszerint jövő keddig Magyarországon a legtöbb csapadék az Őrségben várható, itt akár 105 milliméter eső is hullhat. Az ország nyugati-délnyugati részein általában 50-60 milliméter eső várható.

Habár az anomália szerint a Dél-Alföld marad a legszárazabb, Szeged és környéke is 27-32 milliméter mennyiségű csapadékra számíthat a pénteken startoló Borfesztivál idejére - pontosabban annak nagyjából első felére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.