Elmoshatja az eső a Borfesztivált

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mediterrán ciklon okoz több hullámban csapadékot a következő időszakban, kiadós eső várható az ország nyugati, délnyugati részén – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden.

Mint írják, a Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog “csatázni” a következő időszakban. Hozzátették: a légörvény szerdán fog kimélyülni a nyugatról érkező hullámzó frontálzóna déli ágán, és a legfrissebb előrejelzések szerint jelentős csapadékhullást eredményez majd Magyarországtól nyugatra, délnyugatra.

Kiemelték, hogy a következő időszakban délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből hazánk területén is egyre több helyen kell számítani csapadékhullásra.

A jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű. A prognózis friss anomáliás térképei is azt erősítik meg a meteorológiai szolgálat szerint, hogy a következő hét napban hűvösebb periódus előtt állunk. Eszerint jövő keddig Magyarországon a legtöbb csapadék az Őrségben várható, itt akár 105 milliméter eső is hullhat. Az ország nyugati-délnyugati részein általában 50-60 milliméter eső várható.

Habár az anomália szerint a Dél-Alföld marad a legszárazabb, Szeged és környéke is 27-32 milliméter mennyiségű csapadékra számíthat a pénteken startoló Borfesztivál idejére – pontosabban annak nagyjából első felére.

Előző sztori

Nagy Imre óráját és John Lennon nyakkendőjét is kiállítják a Fekete Házban

Következő sztori

A depresszió enyhítésére találhattak gyógymódot Szegeden