Szórakozás

Ilyen a kilátás a Dóm téri óriáskerékről

Ilyen a kilátás a Dóm téri óriáskerékről

2022. november 4., péntek
Ilyen a kilátás a Dóm téri óriáskerékről

Megnyitott, és nagyjából két hónapig Szeged látképének része is marad az óriáskerék, melyet a Szegedi Karácsonyi Hetek közeledtével állítanak fel már évek óta. Nagy különbség azonban, hogy most először nem a Széchenyi, hanem a Dóm tér közepén emelkedhetünk vele a magasba. De mi is látszik ezen a ponton madártávlatból?

Természetesen az első dolog, ami szembe tűnik velünk, a Dóm és a Dömötör-torony.

Ahogy a Pantheon is jobban megfigyelhető.

A Tiszára is rá lehet látni, noha vélhetően nem olyan tisztán, mint a Széchenyi tér magasságából - ahogy a Belvárosi híd is egészen távol van.

Az utazás során egy zárt kabinban ülhetünk vagy állhatunk végig, kapaszkodó és biztonsági öv nélkül. A kerék állandó mozgása miatt a fülkék sem állnak egy helyben sosem, így ha valakinek nincs is tériszonya, de nem bírja a folyamatos hánykolódást, annak nem biztos, hogy ez lesz a legkellemesebb utazása.

A szerkezet azonban stabil.

A Szegedi Karácsonyi Hetek fő helyszíne idén a Dóm tér lesz, vélhetően ezért került át az óriáskerék is ide. Arról, hogy mennyibe kerül rajta egy kör, illetve, hogy milyen további helyszínei lesznek még a karácsonyi heteknek, itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.