Indul az óriáskerék a Dóm téren, már az időpont is megvan

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken már bárki felülhet az óriáskerékre a szegedi Dóm téren – közölte a Szegedi Városkép és Piac Kft. Délután 2 órától helyezik üzembe az 50 m magas, zárt kabinos attrakciót, ami a Szegedi Karácsonyi Hetek után is, egészen január 8-ig marad Szegeden.

Az órisákereket idén, az eddigiektől eltérően a Dóm téren állították fel, a Dómmal szemben. A legmagasabb pontja 50 méteren lesz, ezzel a Dóm kilátóteraszánál magasabbra emelkedhetünk. Szintén változás az előző évekhez képest, hogy hat személyes zárt kabinban utazhatunk, összesen 30 kabin lesz majd a szerkezeten. Eredetileg a siófoki óriáskerék jött volna Szegedre, de végül Tatabányáról érkezett meg egy, a balatonihoz nagyon hasonló kerék.

A felnőtteknek 2500, a gyerelelnek 2000 forint lesz egy kör a, de csoportos és családi jegyet is lehet váltani.

A szegedi adventi programok idén három belvárosi helyszínen lesznek. A fő helyszín a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők, vendéglátósok várják a szegedieket. A város karácsonyfáját a Klauzál téren állítják fel, a Dugonics térre pedig ismét megérkezik a világító szarvas.

(kiemelt kép: www.facebook.com/szegedikaracsony)

Videó a cikkben!
Előző sztori

Csokiba rejtett heroint találtak a röszkei határon

Következő sztori

Budapesten lép fel a Szegedi Szimfonikus Zenekar