Szórakozás

Trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi füvészkertben

Trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi füvészkertben

2022. április 29., péntek
Trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi füvészkertben

A bábok a hét közepén egyenesen Costa Ricából érkeztek meg, néhány lepke már ki is kelt és röpköd. Vasárnaptól a kert trópusi páfrány- és orchideagyűjtemény is látogatható lesz.

Újra megnyitja kapuit vasárnap aSzegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetők meg karnyújtásnyi távolságból. A vendégeknek nem mindennapi élményt jelent a Dél-Amerika trópusain honos pillangók megfigyelése, fotózása. A sétautat bejárva csúcsidőben csaknem húsz lepkefaj, 250-300 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.

A hétvégén a repülő lepkék száma még nem fogja elérni a teljes létszámot, a látogatóknak azonban lehetőségük nyílik arra, hogy közelről megfigyeljék a bábokból való kibújás folyamatát – közölte az igazgató. A füvészkert munkatársai a trópusi esőerdőt idéző környezetet varázsoltak az egyik fóliasátor alá: hogy ideálisak legyenek a körülmények a lepkék számára, a helyiségben magas – 70 százalékos – a páratartalom és 30-35 fok közötti a hőmérséklet.

(MTI)
Borítókép: shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.