Szórakozás

Borvacsora a Bárányban: Csongrádi borok egy kicsit másként!

Borvacsora a Bárányban: Csongrádi borok egy kicsit másként!

2015. február 16., hétfő
Borvacsora a Bárányban: Csongrádi borok egy kicsit másként!
balog arpad

Egy fiatal, merészen kísérletező borász lesz a Bárány Kisvendéglő február 20-ai borvacsorájának vendége, ezúttal Balog Árpád nemes nedűit ismerhetik meg az érdeklődők.

Szekszárdi borokkal nyitotta idén a borvacsorák sorát

a Bárány Kisvendéglő, február 20-án pedig Hódmezővásárhelyről érkeznek nemes nedűk,

Balog Árpádtól

.

Kézműves családi borászatának honlapján

azt írja, szőlőterületeket 2012-ben vásárolt, jelenlegi fajtái között található Kékfrankost, Zweigelt, Kadarka, Zöldveltelíni, Kövidinka és egy kevés Bakator is.

balog arpad 02

Balog Árpád merészen kísérletező, aki

Kaló Imre

„borfilozófiáját” szem előtt tartva újragondolta a szőlőművelést és a borkészítést Csongrádon. Aki kíváncsi arra, hogy milyen borokat készít a fiatalember, a Bárány Kisvendéglőben február 20-án 18 órától borvacsorán ismerkedhet meg a borász nemes nedűivel. A Bárány Kisvendéglő családias környezetben, a gasztronómiai élmény mellett a mindennapokban jól használható, sznobizmustól és túlzásoktól mentes „józan” borismeretet igyekszik közvetíteni borvacsoráin. Azoknak ajánlják a kötetlen hangulatú, vacsorával egybekötött borkóstolást-borozgatást és beszélgetést, akik nem feltétlenül akarnak „borszakértők” lenni, inkább megelégszenek egyszerű borértéssel, a társaság, a bor és az étel adta élménnyel.

- Fogadóbor:

Kövidinka 2013

- Előétel:

Fokhagymás-kacsazsíros pirítós Olaszrizling x Kövidinka 2013

- Leves:

Sütőtökkrémleves, mangalica sonka „forgáccsal” Kékfrankos rozé 2013 Zweigelt 2014!

- Főétel:

Töltött káposzta, erdélyi savanyítású káposztából Kékfrankos 2013 (préselt) Kékfrankos 2013 (színelt) Zweigelt 2013

- Desszert:

Csokoládétorta Kékfrankos x Zweigelt házasítás 2013 A részvételi díj 3500 forint, jelentkezni lehet e-mailben az olah1@t-online.hu címen, illetve a 30/9452-587-es mobilszámon, vagy a Bárány Kisvendéglőben (Szeged, Kossuth L. sgt. 5.), telefonon pedig a 30/693 1337-es számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.