Egy fiatal, merészen kísérletező borász lesz a Bárány Kisvendéglő február 20-ai borvacsorájának vendége, ezúttal Balog Árpád nemes nedűit ismerhetik meg az érdeklődők.
Szekszárdi borokkal nyitotta idén a borvacsorák soráta Bárány Kisvendéglő, február 20-án pedig Hódmezővásárhelyről érkeznek nemes nedűk,
Balog Árpádtól
.
Kézműves családi borászatának honlapján
azt írja, szőlőterületeket 2012-ben vásárolt, jelenlegi fajtái között található Kékfrankost, Zweigelt, Kadarka, Zöldveltelíni, Kövidinka és egy kevés Bakator is.
Balog Árpád merészen kísérletező, aki
Kaló Imre
„borfilozófiáját” szem előtt tartva újragondolta a szőlőművelést és a borkészítést Csongrádon. Aki kíváncsi arra, hogy milyen borokat készít a fiatalember, a Bárány Kisvendéglőben február 20-án 18 órától borvacsorán ismerkedhet meg a borász nemes nedűivel. A Bárány Kisvendéglő családias környezetben, a gasztronómiai élmény mellett a mindennapokban jól használható, sznobizmustól és túlzásoktól mentes „józan” borismeretet igyekszik közvetíteni borvacsoráin. Azoknak ajánlják a kötetlen hangulatú, vacsorával egybekötött borkóstolást-borozgatást és beszélgetést, akik nem feltétlenül akarnak „borszakértők” lenni, inkább megelégszenek egyszerű borértéssel, a társaság, a bor és az étel adta élménnyel.
- Fogadóbor:
Kövidinka 2013
- Előétel:
Fokhagymás-kacsazsíros pirítós Olaszrizling x Kövidinka 2013
- Leves:
Sütőtökkrémleves, mangalica sonka „forgáccsal” Kékfrankos rozé 2013 Zweigelt 2014!
- Főétel:
Töltött káposzta, erdélyi savanyítású káposztából Kékfrankos 2013 (préselt) Kékfrankos 2013 (színelt) Zweigelt 2013
- Desszert:
Csokoládétorta Kékfrankos x Zweigelt házasítás 2013 A részvételi díj 3500 forint, jelentkezni lehet e-mailben az olah1@t-online.hu címen, illetve a 30/9452-587-es mobilszámon, vagy a Bárány Kisvendéglőben (Szeged, Kossuth L. sgt. 5.), telefonon pedig a 30/693 1337-es számon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.